| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
11-22-2007, 01:12
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
Eo upravo smo ja i frend naribali 3 orascica (15g) i napravili caj.
U 2 deca vode smo stavili 3 zlicice maslaca i kad je zakuhalo ubacili naribane orascice. Nakon 20min kuhanja na jako laganoj vatri smo procjedili istisnuvsi svu tekucinu iz orascica i ubacili po zlicu meda u svaku salicu.
Okus je ispao fenomenalan. Nesto najbolje sta smo pili u zadnje vrijeme a da je egzoticno ovako.. obojica smo se slozili da je kao cokolada ispalo.
Sada malo bauljamo po stanu, gledamo TV i cekamo oce bit nesto 
|
|
|
11-22-2007, 10:14
|
|
Registrovan: Nov 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Quote:
Originally Posted by elephant0r
Eo upravo smo ja i frend naribali 3 orascica (15g) i napravili caj.
U 2 deca vode smo stavili 3 zlicice maslaca i kad je zakuhalo ubacili naribane orascice. Nakon 20min kuhanja na jako laganoj vatri smo procjedili istisnuvsi svu tekucinu iz orascica i ubacili po zlicu meda u svaku salicu.
Okus je ispao fenomenalan. Nesto najbolje sta smo pili u zadnje vrijeme a da je egzoticno ovako.. obojica smo se slozili da je kao cokolada ispalo.
Sada malo bauljamo po stanu, gledamo TV i cekamo oce bit nesto 
|
ONDA?
I?
|
|
|
11-22-2007, 11:00
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Okani te se toga šteti vam
Slušajte Šamana ne se drogirati s orasima
11-22-2007, 11:09
|
|
|
pristojan momak
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Javi kako je prošlo elephanto0r
@triorio probaj koji put kliknuti na  ili na  nije  jedina tipka majku mu staru... Uostalom u pravilniku je, pod tockom 5
5. Ne citirajte bez potrebe
Korisnici često bespotrebno citiraju poruku i umnožavaju tekst koji se već nekoliko puta pojavljuje na istoj stranici. Brišite delove citata i ostavite samo ono što je zaista neophodno. Ukoliko se poruka na koju odgovarate nalazi odmah iznad vaše, gotovo je sigurno da nema NIKAKVE potrebe za citiranjem jer je jedan pogled na gore dovoljan da se vidi na šta tačno odgovarate. Ako odgovarate na neku poruku u nizu ili na više njih, koristite umerene tagove kako biste dali ostalima do znanja na koji deo teksta se vaš odgovor odnosi, ali NIKAKO nemojte dozvoliti da citat predstavlja veći deo poruke koju pišete.
11-22-2007, 19:59
|
|
|
Spirit of Air
Pohvalio Puta:: 7
|
Glavni sastojci muškatnog oraha, miristicin, safrol i (blaaaaak!!!) eugonol su kancerogeni.
Ko voli nek izvoli 
|
|
|
11-22-2007, 20:42
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
ne bi ja to poila da mi ko plati 
|
11-22-2007, 20:43
|
|
|
elegant0r
|
Eto.. dan poslje mogu rec da je uglavnom bila smijalica i neki uplifting filing..kao blaga sativa. Nisam osjetio nista specificno ili spektakularno tipa halovi itd.. Doduse kad sam lego spavat kao da sam mogao bolje vizualizirat stvari.. znam da sam sanjao cudan san o ribolovu, ali se ne sjecam detalja.
Od tegoba nije bilo nista.. ali doduse uzeli smo samo 7g po glavi i popili samo caj, a ne i talog..
Definitivno nije nesto sta bi ponovio tako skoro, jer 2 dima trave naprave puno bolji posao,ali takodjer mi nije zao sta sam probao jer sam pod tim nekim stvarno minimalnim utjecajem skuzio stvari koje mi nisu sjele ranije. Sad neznam jel to bila cista slucajnost i jel bio tren da mi to sjedne bez obzira na muskatni orascic ili ne, ali desilo se.
Uglavnom porucujem svima koji se dvoume da nije nista posebno i neka radje pare potrose na ganju..
|
|
|
11-22-2007, 22:16
|
|
Registrovan: Nov 2006
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema
|
dajte nemojte tako o muskatnom....
sirite gluposti okolo... bas kao i oni ljudi sto to govore za travu...
muskatni orascic je jednom bio kraljevski orah, prestiz...
a da bi ga dobro iskoristili trebati znati kako stvari funkcioniraju...
inace se dogadaju sranja...
zato molim vas budite malo vise objektivniji(edit zahvaljujuci kolegi) jer ima ljudi koje vole i cjene taj plod prirode...
Last edited by Bugi : 11-23-2007 at 15:54.
|
|
|
11-23-2007, 13:20
|
|
|
Spirit of Air
|
Biti subjektivniji znaći biti pristran. Misliš da budemo objektivniji (činjeničniji)
Da je muškatni orah cijenjen, to je istina. Fantastičan je začin.
Jako dobro znan o njemu. Extrahira san ga davno. Odvaja svaku supstancu za sebe.
Kao što već negdje rekoh, od miristicina se lako napravi MMDMA ili pak MMDA, a od safrola se lako sintetizira MDMA ili pak MDA, ovisi koji amin koristiš. Od eugenola bi se isto lako napravija nekakav amfetamin.
Dakle, supstance koje ima u sebi nisu nizašta drugo osin za začin ili proizvodnju OTROVNIH i nama mrskih i neprijateljskih droga.
Znam i predobro kako stvari funkcioniraju i zato mogu OBJEKTIVNO suditi o toj kemikaliji.
PS
I ja volim pojedinu hranu začinit muškatom, ali to ne pobija činjenicu da su navedeni spojevi u njemu KANCEROGENI. Treba li možda kome recept za extrakciju i odvajanje aktivnih supstanci?
|
|
|
11-23-2007, 14:46
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
Bilo bi krasno kad napishis kako se vrsi extrakcija. 
|
|
|
11-23-2007, 16:01
|
|
Pohvaljen 5 Puta u 4 Tema
|
da bas to..treba biti objektivniji XD
i ti opet ispricao pola price...
ja sam ga izgratao i pojeo i sve super..posljedice su takve kakve jesu..nije velika stvar za 10 sati tripa...
kancerogeno??? izgleda da je i zrak koji udisemo kancerogen...
ali eto...whatever...
|
11-23-2007, 16:05
|
|
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Ovako ja mislim da je muškatni oraščić super.Imam jedno iskustvo sa 20grama i nisam nimalo požalio.Citao da se o nekoj ozbiljnoj kancerogenosti moze govoriti samo kod ulja muškatnog oraščića,tj. ogromnih kolicina.A ionako smo svakodnevno izlozeni stotinam kancerogenih tvari.
Mislim da treba 15-20 grama pojest.Ja sam sa 20 grama imo odlicno iskustvo,da bi postigao toliko dugotrajno iskustvo treba 10 grama o.k trave.....jer djelovalo je 20-tak sati zbilja snažno.
|
|
|
11-23-2007, 21:52
|
|
|
Spirit of Air
|
Extrakcija MuŠkatnog Oraha
Quote:
Originally Posted by skullarian
Bilo bi krasno kad napishis kako se vrsi extrakcija. 
|
Hmmm, da; bilo bi...
OK
Oprema:
Staklene tegle
Staklena posuda široka (npr. vatrostalna zdjela za pečenje)
Nekoliko čaša
Etilni alkohol 96%
Aceton
Glacijalna octena kiselina 70% ili više
Lijevak za odjeljivanje (ili velika pipeta, velika medicinska šprica, bilo kakav uređaj kojim se može odjeljivati tekučine)
Frižider s škrinjom za duboko smrzavanje
Recept je jednostavan. Željena količina muškatnog oraha se samelje u šta finiju prašinu i stavi u stalenu teglu. Prelije se sa dovoljnom količinom acetona. Dovoljna količina je oko 5 puta volumen mrvljenog materijala. Aceton je izuzetno ZAPALJIV I OTROVAN, zato pažljivo. Tegla se dobro začepi jer je aceton jako hlapljiv i dobro se protrese. Smjesa se treba namakati 24-48 sati uz povremeno protresanje (bar 2-3 puta dnevno).
Vremenom će aceton početi dobivati tamo-crveno-smeđkastu boju. Otopinu nakon namakanja profiltriramo i samljeveni muškat se može baciti.
Acetonsku otopinu, u staklenoj tegli dobro zatvorenoj stavimo u duboko smrzavanje na minimalno 48 sati. Aceton se neće smrznuti, ali će se na dnu tegle istaložiti bijeli sloj. Taj bijeli sloj se zove "muškatno maslo" i nakon 48 sati (ili kad se primjeti da se više nestvara)
odlijemo sada već predivnu crvenu tekučinu. Muškatno maslo bacimo. Ovako smo naš extrakt očistili od svih nepotrebnih otpadnih tvari.
Sada u posudi sa širokim otvorom otparimo aceton, a ono šta ostane je muškatno ulje, predivnog mirisa, prekrasne crvene boje i intezivnog začinskog okusa.
U ovoj točki naš je posao gotov. Imamo koncentrirani muškatni extrakt, ili ti muškatno ulje.
A sad za odvažnije extraktore
Sipamo ulje u teglu i u njega ulijemo dupli volumen glacijalne octene kiseline. Smjesa će se podijeliti na 3 dijela. Na dnu će se istaložiti eugenol i njemu slični jednostavniji spojevi. U sredini će biti sloj zamućene glacijalne octene kiseline a na vrhu će isplivati žuto ulje. To ulje se sastoji od miristicina i safrola. Pipetom ili već ćime izvučemo to ulje. Stavimo ga u neku čašu, teglicu itd., i dolijemo alkohola. Smjesa će se podijeliti na dva dijela. Na dnu će biti miristicin koji nije topiv u alkoholu, a poviše će biti alkoholna otopina u kojoj je safrol. Odijelimo alkoholnu otopinu i isparimo alkohol. Ostaje safrol. Izvučemo srednji sloj zamućene octene kiseline iz 1. tegle i bacimo ga.
Sad imamo u 1 čaši eugenol i njemu slične, u drugoj miristicin i u trečoj safrol.
Napomena:
SAFROL i izoSAFROL su kemikalije koje se nalaze na listi zabranjenih jer se koriste kao prekursori u proizvodnji MDA i MDMA. Zato, ne preporučujem ovakvo "odijeljivanje" jer je u sukobu sa zakonom. Znanje, pak, nije zakonom zabranjeno.
Glacijalna octena kiselina se na temperaturi nižoj od 16 stupnjeva C pretvori u "led". Inaće je nagrizajuća i jako otrovna ako uđe u tijelo.
Sretno, i nemojte se otrovat ili zapalit 
Last edited by EXARP : 04-19-2008 at 15:46.
|
|
|
11-23-2007, 21:53
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by DirtyDeeds
.Citao da se o nekoj ozbiljnoj kancerogenosti moze govoriti samo kod ulja muškatnog oraščića,tj. ogromnih kolicina.
|
Tvari koje su unjemu su kancerogene, bile u ulju ili u biomasi 
|
|
|
11-23-2007, 23:23
|
|
Registrovan: Jul 2007
|
po pričama mi se čini da je taj orah(ščić) zajeb... stvar... 
|
11-24-2007, 09:00
|
|
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Hmmm.....to baš i ne mora nužno biti tako...zapravo kancerogene tvari unjete u biomasi bi mogle biti znatno manje kancerogene i otrovne...
Kad pojedeš 20g muškatnog oraščića on će se dugo razgrađivati i postupno ce te tvari dolaziti do tvog mozga,postupno se širiti tjelom,dati mu vremena da se prilagodi....Kad jedeš muškatni oraščić i na prazan želudac potrebno je bar nekoliko sati da proradi.
Ulje-popiješ kolicinu kao od 20g muškatnog oraščića i što se događa......velikom brzinom se širi po tvom tjelu i sve kemikalije dolaze u jednom naletu,jer su več pripremljene tako da ih tvoje tjelo odmah apsorbira i ne mora razgradjivati.
To je otprilike kao usporedba štetnosti šmrkanja amfetamina i i.v. upotrebe.
|
|
|
11-24-2007, 10:43
|
|
|
elegant0r
|
Ma ima puno stvari za koje se priroda sama pobrinula.. Uzmimo sol npr.. dva jaka otrova Na i Cl, a kada ih pomjesas i dobijes NaCl totalno je bezopasna..
Nebi me iznenadilo da i muskatni orascic ima svoj Cl da ga uravnotezi..
|
|
|
12-22-2007, 18:37
|
|
Registrovan: Aug 2006
|
Evo bas se vratih iz marketa i kupih 6 oraha= 30g i gledam sad i provalim da su u ljuski, sto znaci da su svjezi , samo probem imam ova ljuska je mekanija od normalnog oraha, ali zajebano izvaditi ovaj orascic , da ja izribam ovo sve i sa ljuskom, bice vise :) kupio sam i med i sok i sve me ispalo 5eur
EDIT
provalio sam ovo je neka jadna opna a ne ljuska, sve cu samljeti i progutati, samo ovo mi malo baca na naftu, samo sam malo probao evo sad cu da sve ovo pretvorim u prah.
|
|
|
12-22-2007, 19:55
|
|
|
Srecno, ali ti ne preporucujem.
|
12-22-2007, 20:11
|
|
Registrovan: Aug 2006
|
uglavnom nekako sam ja uspio samjeti ovo, i sve super i kad sam poceo mjesati sa medom :D hahah oooo boze, sve sam smjesao i izgledalo je kao da zemju mjesam, izmjesavsi sve idem sad probati, tako sam pojeo neke dve tri zlice i osjecao se kao magarac :D mislim ima mnogo boljih nacina se odraditi nego jesti ovo smece. Najbolje je bilo dok sam procitao ove sve stranice toliko sam bio "za" da nema boga da me odvrati radije cu da narucim Morning Golory preko neta nego ovo, ne znam sta mi bi.
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|