Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 06-06-2007, 07:35   #41
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Quote:
Originally Posted by juroprob View Post
A kako valja konzumirati salviju ako ne putem dzointa, ili putem chaja? Znam da moze da se jede, ali ne znam nista o bongovima, pa kapiram da mozda mislite na to...
putem jointa i putem čaja nema efekata. Isključivo pušenjem (cilj je povuć šta više dima u šta kračem vremenu) ili žvakanjem lišća pri čemu treba paziti da naj "sok" koji se iscidi iz lišća bude šta duže točno pod jezikom (sublingualno). Na taj način će se salvinorin upit u tkivo i dospit u krvotok. Ostalo je bacanje.
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2007, 15:39   #42
Pampers

Pampers's Avatar

Registrovan: Mar 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Quote:
Originally Posted by PowerSeed View Post
Hm, lavanda, jesi siguran da je uopste bilo vutre??? Nego, probaj ti prvo 1/4 gr. salvije a posle ces lako povecati. Kolicina zavisi od kvaliteta, a kvalitet od sirovine i nacina ekstrakcije, sto sve opet zavisi od koga ces nabavljati. Salvija udara na prvu i kratko traje, oprezno dok je ne upoznas. Ja sam se (samo) jednom slucajno predozirao i od tada je vise ne prinosim ustima. A i nije bas za svakodnevnu upotrebu, potpuno druga prica u odnosu na vutru, i savetujem da nekog bude pored. Pa, good luck!
Znaci tebi je predoziranje kad se niceg ne sjecas? Pa onda se ja svaki put predoziram... kasnije mi dojde kao san... I ostane sam filing onoga gdje si bio i sto si osjetio.

A to sto je vas 4 trebalo pusit pa si ti popusio za sve su gluposti jer dok si ti popusio svoju porciju pa od prijatelja vec je ova tvoja prestala djelovat a mogo si se razbit isto ko i da si pusio sam, samo 4 put zaredom. Zato se i prave extracti da od jednom uzmes vise...
Old 06-06-2007, 17:31   #43
PowerSeed

PowerSeed's Avatar

Registrovan: Oct 2006

Quote:
Originally Posted by Pampers View Post
Znaci tebi je predoziranje kad se niceg ne sjecas? Pa onda se ja svaki put predoziram... kasnije mi dojde kao san... I ostane sam filing onoga gdje si bio i sto si osjetio.
Ne znam sta si hteo ovom replikom al' ako uzivas u stvarima kojih se posle ne secas, samo napred, nemam nista protiv. Svako nesto voli a nesto ne, meni black hole nisu omiljene. Mada mi nije jasno kako se niceg ne secas ako ti to dodje kao san sa sve filingom koji ostaje, onda se ipak neceg (poprilicno) secas, i gde si bio i sta si osetio... ne lici mi na total black.

Quote:
A to sto je vas 4 trebalo pusit pa si ti popusio za sve su gluposti jer dok si ti popusio svoju porciju pa od prijatelja vec je ova tvoja prestala djelovat a mogo si se razbit isto ko i da si pusio sam, samo 4 put zaredom. Zato se i prave extracti da od jednom uzmes vise...
Ne kontam te uopste, kako je moja prestala delovati, oces reci da ti je potpuno isto kad od jednom uzmes 1/4 grama ili gram? U svakom slucaju nemam nameru da gnjavim, samo sam izneo jedno svoje iskustvo u kontekstu price.
PowerSeed is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2007, 17:50   #44
wannabeshaman1

wannabeshaman1's Avatar

Registrovan: May 2007
Pohvalio Puta:: 4

ako je trip na salvi ko san meni neće bit crnih rupa jer ja dosta snova zapamtim oko 3-4 s obzirom da prakticiram lucidno sanjanje :D iako ih imaš 20-ak na večer ili tako nekako...ako se ne varam.znači zapamtit ću petinu iskustva
wannabeshaman1 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2007, 19:05   #45
Pampers

Pampers's Avatar

Quote:
Originally Posted by PowerSeed View Post
Ne znam sta si hteo ovom replikom al' ako uzivas u stvarima kojih se posle ne secas, samo napred, nemam nista protiv. Svako nesto voli a nesto ne, meni black hole nisu omiljene. Mada mi nije jasno kako se niceg ne secas ako ti to dodje kao san sa sve filingom koji ostaje, onda se ipak neceg (poprilicno) secas, i gde si bio i sta si osetio... ne lici mi na total black.

Ne kontam te uopste, kako je moja prestala delovati, oces reci da ti je potpuno isto kad od jednom uzmes 1/4 grama ili gram? U svakom slucaju nemam nameru da gnjavim, samo sam izneo jedno svoje iskustvo u kontekstu price.

Pa ne, gle... doza je kolko mozes povuc u pluca x2 jer neces stic povuc treci put. E sad ako i uzimo i za prijatelje znaci trebo si uzet 8 hitova, a nakon drugog hita vec s izdisajem tebe vise nema... I dok se skontas da ponovno povuces, neces se vise razbit nego od prva dva. Tako da price o tome kako si popusio brdo salvije i predoziro se, su glupost.

Opcenito price o predoziranju na salviji samo stvaraju krivu sliku neupucenim ljudima. A ako se bas niceg ne sjecas, zapali ponovno i ponovno i ponovno i naucit ces pamtit sve vise i vise.
A to da se ne sjecas je potpuno normalno i varira od covijeka do covijeka...

fuj koji gorki post ja moram pisat...
Old 06-06-2007, 19:47   #46
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:
Originally Posted by wannabeshaman1 View Post
ako je trip na salvi ko san meni neće bit crnih rupa jer ja dosta snova zapamtim oko 3-4 s obzirom da prakticiram lucidno sanjanje :D iako ih imaš 20-ak na večer ili tako nekako...ako se ne varam.znači zapamtit ću petinu iskustva
Eeeeeee, primjetija san da ljudi koji "sanjaju" tj. sićaju se snova lakše pante doživljaje iz Sallyne stvarnosti . Samin tin su "sanjači" u prednosti. Meni bi trebalo dosta "napora" da poslin izleta saberen sve doživljaje(inaće ne sanjan), a jedna prija (koja uredno sanja), sićala se detalja kakvih san ja bar 50% pozaboravlja.
Ali zato nije imala sječanje na ono šta san ja ima, a to je "kaleidoskopski" snop osječaja. Tako ako ko ima problema sa uletanjen u viziju u iščekivanju "slika", nek obrati pažnju (ako već nije) na "unutrašnje", emotivno stanje. Sallyno područje nije samo "isprid očiju", ima ga i iza...deep,deep into rabbit hole
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
Old 06-06-2007, 20:07   #47
PowerSeed

PowerSeed's Avatar

Quote:
Pa ne, gle... doza je kolko mozes povuc u pluca x2 jer neces stic povuc treci put. E sad ako i uzimo i za prijatelje znaci trebo si uzet 8 hitova, a nakon drugog hita vec s izdisajem tebe vise nema... I dok se skontas da ponovno povuces, neces se vise razbit nego od prva dva. Tako da price o tome kako si popusio brdo salvije i predoziro se, su glupost.

Opcenito price o predoziranju na salviji samo stvaraju krivu sliku neupucenim ljudima. A ako se bas niceg ne sjecas, zapali ponovno i ponovno i ponovno i naucit ces pamtit sve vise i vise.
A to da se ne sjecas je potpuno normalno i varira od covijeka do covijeka...

fuj koji gorki post ja moram pisat...
A sto pises gorki post, brate? Ja ni jednog momenta nisam rekao nista protiv salvije, vise je bilo usmereno na moju glupost datog momenta. Sa S.D. se druzim nekih 7 god. i nemam lose misljenje o njoj, imao sam taj nezgodan momenat i samo ga spomenuo na tvoju inicijativu, pa sta sad. Ako je to nekog uplasilo ili prikazalo krivu sliku, sorry, nije mi to bila namera! I naravno, citiraj gde sam rekao da sam popusio brdo salvije? Nigde nisam spomenuo da sam stukao sve, naravno da nisam a dal' su bas bila dva dima otkud znam, u svakom slucaju moralo je ostati cim sam progoreo majicu na par mesta. Ne znam sto cepidlacis sa tim brojkama tipa x2, sedeo sam sa covekom kojem je ispalo iz ruke tek nakon 4 dima (govorim o S.D. x5). Ne postoji nikakvo pravilo, zavisi i od coveka kao i od salvije. Uostalom, sam kazes da stvari variraju od coveka do coveka, prirodno, stvar je vrlo individualna pa je tako treba i prihvatiti. Toliko od mene po ovom pitanju, da ne gusim vise forum. Peace.
Old 06-06-2007, 20:32   #48
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Ja san se jedan put vratija s puta s velikon čvokon na glavi, lula kraj mene (dobro da je voda utrnila žar) a nisan bija u fotelji s koje san krenija, nego kraj ulaznih vrata 3 m dalje. Da san pa 20 centi udesno, nebi proša samo sa čvokon. Šta san ja iša hodat okolo, di san bija...blacout totalikus. Malo se precjenija
TBF - Đita

Old 06-06-2007, 21:57   #49
PowerSeed

PowerSeed's Avatar

"Level 6 - [AMNESIC]. At this stage, either consciousness is lost, or at least one is unable to later recall what one had experienced. The individual may fall, or remain immobile or thrash around; somnambulistic behavior may occur. Injuries can be sustained without pain being felt; on awakening, the individual will have no recollection of what he/she did, experienced, or said in level 6. People cannot recall what they experience in this very deep trance state. This is not a desirable level, because nothing can latter be recalled of the experience."
The Salvia divinorum User's Guide; Version date: August 27, 2003.
Old 06-06-2007, 22:32   #50
Pampers

Pampers's Avatar

lvl 6 nije overdose, vec intenzitet tripa.

definicija overdosea je over the body limit... u kojem tijelo odbacuje drogu, sto si mozda iskusio i s vutrom, ali s alkoholom sigurno.

Gubitak pamcenja nije zeljen ucinak, ali nije ni obrambeni mehanizam organizma, vec jednostavno ucinak salvije... najvisi trans... nesvijesni. Za koji vjerujem da moze otvoriti mnoga vrata istreniranom umu, samo sto pravi shamani ne postaju po internetu pa zato kazu unwanted.
Old 06-07-2007, 00:07   #51
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:

definicija overdosea je over the body limit... u kojem tijelo odbacuje drogu, sto si mozda iskusio i s vutrom, ali s alkoholom sigurno.

Gubitak pamcenja nije zeljen ucinak, ali nije ni obrambeni mehanizam organizma, vec jednostavno ucinak salvije... najvisi trans... nesvijesni. Za koji vjerujem da moze otvoriti mnoga vrata istreniranom umu, samo sto pravi shamani ne postaju po internetu pa zato kazu unwanted.
Je, ali pravi shamani salviju ne puše. Ili rade infuziju od nje u vodi i piju je, ali trebaju OGROMNE KOLIČINE lišća, a po svemu sudeći kako mućkaju po ustima prije nego progutaju...znaći efekt dolazi od onog šta se upije kroz usnu šuplinu.
Ili "jedu" lišće. Žvaće se lišće ali tako da se šta više premeće po ustima, a onaj sok se zadržava ispod jezika. Ka i quid metod, koji je samo varijacija ovog "tradicionalnog načina".

Shamani kažu da Salvju nevalja pušit. Da nije za pušenje, jer da je njena priroda vodena, a ne onako žestoka i silovita kakva je kad se puši. Zato odbacuju ovaj način, ili "zapadnjački način"

Definitivno je lakše, kvalitetnije i "shamanski" korisnije otputovat na tradicionalni način, ali glavni faktor je to šta za taj način treba stvarno ogromna količina. Ispod 8 srednje velikih listova nema smisla, a ovisi i kakav je list...
Kažu da je 2 g prag iskustva, al s obzirom na komercjalno lišće itd, ipak je bar 2,5 - 3 g prag.
TBF - Đita

Old 06-07-2007, 00:11   #52
PowerSeed

PowerSeed's Avatar

Slazem se, lvl. 6 nije overdose, ali niko gore nije ni spominjao overdose?
U kontekstu sada spomenutog: "No one has ever died from a Salvia overdose" - "You cannot take a fatal overdose of Salvia"...
Ako je moj termin "jednom predozirao" uneo pometnju, korigujem terminu u "jednom preterao (...it’s very easy to vaporize too large a dose). U nadi da smo razjasnili, poz!
Old 06-07-2007, 08:53   #53
DirtyDeeds

Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema

Quote:

Jesi siguran da gubitak pamcenja nije obrambeni mehanizam.Mozak to preintenzivno iskustvo koje ne moze razlikovati od stvarnoga potiskuje u podsvjesno i zaboravlja.A osjecaj da si negdje bio i nesto radio ostaje u predsvjesnom.

A nebi bilo cudno da istrazivanja pokazu da to ima veze fizičim utjecajem na mozak kao kod alkohola.
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 11:53   #54
Pampers

Pampers's Avatar

Quote:
Originally Posted by DirtyDeeds View Post
Jesi siguran da gubitak pamcenja nije obrambeni mehanizam.Mozak to preintenzivno iskustvo koje ne moze razlikovati od stvarnoga potiskuje u podsvjesno i zaboravlja.A osjecaj da si negdje bio i nesto radio ostaje u predsvjesnom.

A nebi bilo cudno da istrazivanja pokazu da to ima veze fizičim utjecajem na mozak kao kod alkohola.
Sigruan sam da nije ombrambeni mehanizam. Trip salvije oduzima svijest i baca u trans koji ti omogucuje da udjes u svoju podsvijest. Kada imas oduzetu svijest mozak ti vise ne funkcioniran na budan nacin, tako da izmedju ostalog ne pamti... A to sto mozak ne pamti u tom stanju nije obrambeni mehanizam kao sto nije obrambeni mehanizam sto buncas gluposti i kao hasan hodas okolo... To je samo stanje svijesti koje jednostavno ne pamti i ne upravlja tijelom na svijestan nacin.

Obrambeni mehanizam je kada tijelo agresivno odbacuje drogu... Ne vidim kako ti je uopce palo napamet da je gubitak pamcenja obrambeni mehanizam... Mislis da um zaboravlja jer nije spreman za to sto mu sally pokaze? Postoje mnogo jace psiho droge koje pokazu covjeku puno toga na sto nije spreman pa mozak to ne zaboravi.
Old 06-08-2007, 00:29   #55
wannabeshaman1

wannabeshaman1's Avatar

Istina je(?) da "Shamani kažu da Salvju nevalja pušit. Da nije za pušenje, jer da je njena priroda vodena, a ne onako žestoka i silovita kakva je kad se puši."
otkud ti ta info? hasane bin sabaše
a ja sam sumnjao u castanedinu terminologiju.
idem se od srama
Old 06-08-2007, 01:24   #56
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:
Originally Posted by wannabeshaman1 View Post
Istina je(?) da "Shamani kažu da Salvju nevalja pušit. Da nije za pušenje, jer da je njena priroda vodena, a ne onako žestoka i silovita kakva je kad se puši."
otkud ti ta info?
Iskreno, nesičan se točno di, ali naša san gornji podatak na nekoliko sajtova sa antropološkim reportima iz područja Siera Mazateca. Ali, šta je najvažnije, u praksi je stvarno tako . Isto je interesantno da je lakše zapantit zgode sa putovanja kad se oralno konzumira.

Za točne stranice di san naša info, triba malo dublje proguglat, al ja sad neman vrimena jer san .
Laku noć
TBF - Đita

Last edited by EXARP; 06-08-2007 at 01:29.
Old 06-08-2007, 07:52   #57
Ramona_Red

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

E da - tinkture Sally bi bile dobra stvar, mada, čitala san neke reporte iz smart-shopova, nisu je ljudi ositili, biće il bila slaba, il su je gutali bezze ...
Old 06-08-2007, 18:30   #58
wannabeshaman1

wannabeshaman1's Avatar

idem ja studirat antropologiju :D
Old 07-15-2007, 14:31   #59
bozga

bozga's Avatar

Registrovan: Jul 2007
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Jel' se može u Hrvatskoj kupit Salvia? Legalno je ionako...
bozga is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 22:03   #60
Pampers

Pampers's Avatar

mislim da je o tome vec bilo u par tisuca navrata govora... i odgovor je ne. Ali mozes narucit iz amerike ili nizozemske
Reply

<
Opcije Teme Pretraži Temu