| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
04-28-2008, 13:45
|
|
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
ja sam isto dobio čajnu zličicu ekstrakta ali od nekih 1800 sjemenki. ekstrakt mi je bio smeđe boje gotovo crne...
|
|
|
04-29-2008, 12:37
|
|
Registrovan: Feb 2008
Pohvalio Puta:: 0
|
Quote:
Originally Posted by Casper
danas sam konzumiro cca 600 ekstratiranih sjemenki i nista od efekata, ekstrakt nije uspio iako sam tocno pratio roxov postupak... neznam u cemu je problem jer iste te sjmenke sam jeo prije mjesec dana zvačući oko 270 komada i efekti su bili dobri... alokohol je bio 96 %-tni etanol, benzin zippo, sve po propisima rađeno al nista od ekstrakcije. stvarno neznam u cemu je problem
|
Ma i meni se dogodila ista stvar, ali problem je bio u tome sto sam koristio tricolor sjemenke, mislio sam da u onima plavih i ruzičastih cvjetova sigurno ima nesto. Ali nema - tricolor sjemenke su potpuno različite od onih koji se prodaju kao plave. Ove prave su nesto vece i drugačije oblika, onako kako izgledaju na slici u manualu. :) U svakom slučaju je sam koristio 450 sjemeneki i bilo je prilicno jako.
|
|
|
06-01-2008, 15:53
|
|
Registrovan: May 2008
|
Ovo je cista glupost
Quote:
Originally Posted by Casper
danas sam konzumiro cca 600 ekstratiranih sjemenki i nista od efekata, ekstrakt nije uspio iako sam tocno pratio roxov postupak... neznam u cemu je problem jer iste te sjmenke sam jeo prije mjesec dana zvačući oko 270 komada i efekti su bili dobri... alokohol je bio 96 %-tni etanol, benzin zippo, sve po propisima rađeno al nista od ekstrakcije. stvarno neznam u cemu je problem
|
Rox drago mi je da si se potrudio i to sa slikama itd itd...ovo ovde sto si ti ljudima objasnio je neka delimicna ekstrakcija alklaoida putem alkohola,ali si propustio jednu bitnu stvar nemozesh samo da koristish alkohol pod 1 vec mora da postoji i kiseli rastvor sa Ph vrednosti oko 2-3,a zatim ide Petroleum Etar(to nije zippo za punjenje upaljaca,moze da posluzi Starr koji je cisti petroleum etar) da odstrani ulja koja se nalaze u semenki,a zatim da se doda jaka baza poput 10% rastvora natrijum hidroksida NaOH u to i zatim ostavi da isparava,takoce cesh ekstraktovati alkloide,takodje treba ti metil alkohol,a ne etil alkohol koji si ti koristio,etil alkohol je onaj sto mozete da nadjete po apotekama.Ali LSA nije alkaloid to je kiselina i ova procedura to je totalno promasena,LSA je inace jako nestabilan i unistava ga kiseonik i bela svetlost,stoga mora da se sintetizuje u vakumu,cisto sumnjam da neko od vas to moze.Najbolje bi bilo da admin skloni ovaj topick/post da bezveze ne bacate pare na nista.I nikada ne slusajte drugog sta vam govori,vec sami malo probajte nesto da naucite i da shvatite,jer u suprotnom nista necete uraditi.Ovaj ceo postupak sto je Rox ovde izlozio apsolutno nema smisla,Jedino ovi tvojim postupkom sto moze da te odradi je neki pesticid koji si pokupio usput i nista drugo.
|
|
|
06-01-2008, 19:07
|
|
|
sta je ovo istina? pa kako to da je mnogima ekstrakt uspio onda?
|
|
|
06-01-2008, 20:22
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
Sreto ne seri,kakav crni pesticid,a i da ga ima,kako mozhe da da potuno iste efekte kao i samo seme samo bez muchnine?!Onda po tvojoj logici ima toliko pesticida na semenju da onda to radi?!Po Roxovim instrukcija se uinstinu ne ekstraktira lsa vetj samo [i]seme[/izajedno sa lsa i ostalim materijama iz semena.
P.S.Sreto ne pravi se pametan,pod 1. nemora ekstraktacija lsa-a da se izvrshi u vakumu,vetj u prostoriji,digestoru,boxu ili nechemu drugome napunjenom nekim drugim gasom koji nije kiseonik npr. helijum, a za svetlost je tachno,ali i to se da reshiti nekako.2. nedavno sam imao predavanja o alkoholima iz organske,poshto sam i ja u pochetku mislio kao i ti da treba za metil alkoholom iliti CH3OH ,ali me je ispravila i rekla da je mnogo bolje uraditi ekstraktaciju sa alkoholima koji u molekulama sadrzhe do 11 c atoma jer su posle vetj u chvrstom stanju.Radila je tako ekstraktaciju mnogih stvari,i veruj mi uspelo joj je.Ona je stari junkista shto se tiche prirodnih stvari tipa trave mg--a peyota i sl..
P.P.S.Svima moram da napominjem da svako isparivanje zipo-a i alkohola vrshite u mraku,na strahovito luftiranom i hladnom prostoru,jer kao i sami shto vidite,ekstrakti vam nisu uspeli iz razloga izlaganja svetlosti i toploti.
Peace!
|
|
|
06-04-2008, 22:42
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Zanima me je li ikome ovdje osim Rox-u uspio ekstrakt jer sve negativno vidim tako da mora da svi čine istu pogrešku a je li to nepažnja zbog topline ili svjetlosti ili nešto drugo trebalo bi odrediti
06-04-2008, 22:51
|
|
|
sto se tiče nepažnje zbog topline i svjetlosti to nije kod mene bio problem jer sam cijelo vrijeme ekstraktiro u hladnoj suhoj i mracnoj prostoriji, te sam u takvim uvjetima i drzao ekstrakt...
|
|
|
06-04-2008, 23:02
|
|
|
God's busy,may I help you
Pohvalio Puta:: 7
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A ljudi moji...pa vi od najobičnije, aj eto nije najobičnija jer treba benzinon ispirat, napraviste kvantnu kemiju 
A da se niko nije sitija ni pomislit da mu možda simenke nevride pišljiva boba.
@Sreta
Kakva kiselina pobogu. To je AMID, a amidi su BAZIČNI, dakle lužnati. Ukratko, totalno suprotno od kiseline.
Petroleum eter jeste Zippo benzina. Ako ne ona, onda bilo koja za upaljače. Pročitaj deklaraciju na limenkama.
ROX-ov metod je standardna alkoholna extzrakcija koja radi. Bilo bi pametnije da se ne razmečeš "znanjem" sklepanim odasvud, pa naopako.
Pričaš totalne, totalne pizdarije i vidi ti se da nemaš blage veze. Na kraju krajeva, niko ovde ne izvlači čisti LSA, več se radi o extraktu sjemena MG kod kojih je LSA dominantni ALKALOID, pa je tako extrakcija i nazvana.
Quote:
|
LSA je inace jako nestabilan i unistava ga kiseonik i bela svetlost,stoga mora da se sintetizuje u vakumu,
|
Da i ovo razjasnimo. Ovde se, Sreto vidi koliko nemaš pojma. Mi pričamo o extrakciji; izvlačenju glavnih tvari iz nečega. E, a ti Sreto, u gornjm citatu pričaš o "sintetizovanju". Sintetiziranje je proces kojim se različitim tehnološkim procesima proizvodi neka tvar. Sinteza LSA se događa u sjemenki.
I pobuca si sa sintezom LSD-a. Ali LSA i LSD nisu isto. Dapače, jako su različiti.
Quote:
Originally Posted by Šaman Šandor
Zanima me je li ikome ovdje osim Rox-u uspio ekstrakt jer sve negativno vidim tako da mora da svi čine istu pogrešku a je li to nepažnja zbog topline ili svjetlosti ili nešto drugo trebalo bi odrediti
|
Je, uspija je. Itekako je uspija jer nije to niokakva kvantna fizika, niti proizvodnja LSD-a pa ti treba vakum, 0 stupnjeva, kromatograf itd.
Da razjasnimo jednu stvar. Rade se extrakti od simena kje se kupuje po raznim konzumima, metroima seritroima itd.
Mislite da je Valentin sime, kmoje je je prošle godine bilo OK i ove godine OK?
E, pa vjerovatno nije. Drugo, koje se sime extrahira? Ako nepiše Ipomoea tricolor, zaboravi. Ništa,nada, nijente...I. purpurea var. *****-palac...zaboravi. Ako se več očete LSA-irat, pa *****u ima internet i razni shopovi. Kupite lipo kvalitetne i provjerene simenjke (preporučujen HBW) pa onda možemo pričat o kvalitetnom extraktu.
Nedavno san njupa HBW, i poklopa san 5 sjema i bilo je itekako močno, samo me želudac satra. I zato idući put kad ih buden njupa, obavezno extrakcija.
I to na isti način kako je ROX opisa. Zato jer radi.
Last edited by EXARP; 06-04-2008 at 23:39.
|
|
|
06-05-2008, 10:32
|
|
|
E hasane svaka čast na odgovoru stvarno nema one opcij zahvali se pa sad zaspamavam malo
06-05-2008, 10:35
|
|
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
svi rade sa sranje sjemenkama zato se ljudi cude......ma to je ista stvar ko sto sam piso da tek 50% ljudi uopce osjeti efekte.......samo par je osjetilo neke prekrasne, jako intenzivne efekte......a kad još makneš otrove iz Konzum Slaka sta te onda ima pucat :-D.....ma nije baš tako al ono trovat se za filing koji možeš dobit da pojedeš gljiva za 15-20kn se možda ipak neisplati.Stvarno neznam ono.....ljep je filing al dobara trava to nadmašuje + ne trujes se...To mi cak nije ni ko Muškatni oraščić...
Last edited by DirtyDeeds; 06-05-2008 at 20:27.
|
|
|
06-11-2008, 22:20
|
|
|
ok ok shvatili smo jednu stvar,ja nemam pojma ama bash o nicemu,ok.Ali i dalje u sutnini bih voleo samo jedna osoba od ovih svih ovde da mi kazi da li ga je zapravo njegov extrackt radio?1.NIje 100% uspelo ako je suseno na suncu,to odma da razjasnimo,zato sto alkaloidi se skoro svi rastvaraju pod suncevim svetlom.Zatim onaj deo sa dodavanjem petrol etra na semenke koje su samlevene je totalno apsurdan,zasto?Pa zato sto posle toga u sutini u semnkema ti ostane ostatak od naphte,koji moze da bude jako razlicit,razne olovne soli i teski metali,inace veoma otrovni.Naphta se dodaje u rastvor vode i neke kiseline(najbolja opcija HCL) u kome su se barem 3-4 dana nalazile semenke i TO DA BI SE ODSTRANILE MASTI (defateting)iz semena i koje su presle u rastvor i onda se odvoji gornji sloj u slucaju petrol etra,a u donjem sloju ti ostanu alkaloidi,i zatim se doda baza i dobio si takozvane free base alkoloide i oni se kristalisu i dobio si pravu ekstrakciju.Ovako si isto dobio ekstrakciju ali kao sto rekoh u tome ima vishe soli teskih metala nego bilo kog alkloida,ako nekom krene da otpada kosa znate kome da se obratite,samo vas upozoravam da taj deo sa sa koriscenjem naphte/zippo fluida uopste nema smisla na ovaj nacin.Jako me mrzi sada da vam objasnjavam najosnovnije stvari.A ti hasane slobodno mozesh da me cimnesh na PRT pa da ti dam malo 70% cistog DMT-ea i 83% cistog maskalina pa da mi objasnish opet kako nista neznam(zena mi radi u laboratoriji pa imam pristup spektrografu,ako te zanima odakle znam procente)
|
|
|
06-11-2008, 22:44
|
|
|
pristojan momak
Pohvaljen 6 Puta u 5 Tema
|
Ne petljam se u vasa natezanja, nego samo da neke od sudionika rasprave opomenem i uputim na pravilnik (preciznije famoznu 14. tocku)
14. Bez ponude/potražnje ilegalnih proizvoda
Marihuana u ex-YU zemljama još uvek nije legalizovana dok sloboda govora postoji, zato, da bismo ovaj sajt održali legalnim, strogo je zabranjeno nuditi i/ili tražiti prodaju ili razmenu bilo čega što je ilegalno u bar jednoj od država bivše Jugoslavije, počevši od semenki Marihuane pa do Marihuane već spremne za konzumiranje.
Skrećemo vam pažnju da je strogo zabranjeno obraćati se ljudima, a posebno administratorima sajta, kako na forumu tako i preko kontakt forme na sajtu za zahtevima za nabavkom (prodaja/poklanjanje/razmena) bilo kakvih ilegalnih sredstava (uključujući i Marihuanu) i ukoliko tako nešto uradite možete i najverovatnije ćete biti trajno banovani.
Za kupovinu kako legalnih tako i ilegalnih sredstava se možete obratiti našim sponzorima (pogledajte reklame na sajtu i forumu) i to jedino na sopstvenu odgovornost.
06-11-2008, 23:24
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Tek sam sad ovo sve vidio, roflwaffles :)))))))))))))))))))))))))))))))
Mda, na stranu sad te napredne kemijske spike, moja ekstrakcija je zapravo prevedena i oslikana ekstrakcija koja stoji objavljena na erowidu i lycaeum-u (sjecam se da je bila i na clusterbusters-u al nemrem nac), kao i sto se stalno spominje i koristi na forumima poput shroomery-ja lycaeum-a i drugim. Ja evo iskreno nisam nigdje na tim forumima vidio da je netko rekao da je napravio tu ekstrakciju i da mu nije uspjela, a citao sam puno (PUNO) prije nego sam i sam isao radit. Nigdje nikakvih spika o teskim metalima, vakumima i neznam cemu.
Ovo sto ti spominjes sa kiselinama/luzinama je naprednija ekstrakcija koja se spominje i u ovoj koju sam ja koristio na erowidu i drugdje, za cisci produkt, al nije potrebna.
E sad, vjerojatno su svi ti ljudi samo "zaderani pesticidima" i nitko od njih, na medjunarodnim forumima velikim kao 50 ovakvih na kojemu smo sad, nema pojma i svi si samo zabrijavaju da im je uspjelo kad ustvari nije, svi su zatrovani teskim metalima i otpada im kosa, a erowid i lycaeum, stranice sastavljene od iskustava i znanja svih mogucih ljudi od znanstvenika do obicnih konzumenata, koje se neprestalno ažuriraju i ubacuju nove informacije, i dalje drze te ekstrakcije objavljane bez ikakvog dodatnog objasnjenja/komentara, iako bi im u slucaju neceg tako stravicno netocnog, besmislenog i opasnog poput ekstrakcije koju sam ja koristio, doslo bezbroj mailova protesta.
Na kraju, neznam koji je ***** svima, al ja sam od svog ekstrakta pricao s travnjakom, mazio prozorsko staklo i stapao se sa stropom i zidovima iza zatvorenih ociju. Al vjerojatno je to samo placebo, ne?
Kad uselim u svoj stan, bogati ak necu napravit ekstrakciju od 10000 sjemenki i podijelit svima pa da vidimo.
|
06-12-2008, 12:41
|
|
|
Spika o teskim metalima garant stoji.......ako je poznato da u DESTILIRANOJ VODI koju možeš kupit za pegle ima teških metala a piše samo H20, 100% ima i u petrol etru....sad kolko je toga i kolko je to štetno ko zna ali svakako nije zdravo.....
|
|
|
06-12-2008, 13:51
|
|
|
Pa gle, ako se hrpa kemicara sa shroomeryja, gdje ih ima nemali broj, ne brine zbog toga, onda necu ni ja. Uostalom, udises teske metale na ulici svaki dan
edit: btw, mene sjemenke od prosle godine jos uvijek salju u iste dimenzije u koje su me slale i lani, al ovogodisnje sjemenke jos nisam probao. Imam ih oko 1200, trebacu provjerit jednom jesu li drugacije od proslogodisnjih
Last edited by ROX; 06-12-2008 at 13:54.
|
|
|
06-12-2008, 14:54
|
|
|
.....hm...pa jebiga tako se onda ne treba brinuti ni netko tko popuši kutiju cigareta.....sve ovisi o stavu.....ljudi trebaju znati da je to nije zdravo pa kako kome paše.....
...vjerujem da te lansira u visine ali isto tako i da vecinu ne baca jer im je preslab filing pa popizde ko ja 1. put jer sam ocekivo pravi trip a dobio nešto slabije od dobrog hasisa....8 vrecica Slaka iz konzuma po jacini je jednako ultra maloj dozi gljiva po jacini, a ta doza je jeftinija i zdravija nego 8 vrecica Slaka....usporedba iz iskustva.....a mislim da ti to može potvrdit bilo tko tko je probo oboje...
edit: 1. put mi ni bilo ni ko losija trava, zbog frustracije i ocekivanja tako da je u tome tajna neuspjelih extrakcija a ne u loše obavljenoj extrakciji.
Last edited by DirtyDeeds; 06-12-2008 at 14:59.
|
|
|
06-12-2008, 15:00
|
|
|
Moj prijatelj samelje tri ona paketa ljubljanske semenarne u kojima ima oko 70 sjemenaka i stavi u vodu i ne popije ni pola i bude mu skroz fino eto jučer mu bilo i čak je imo i open eye visuale
Meni odkad me satro prošli put od oko 450 sjemenki baš i nije do toga previše me fizički ubije a ekstrakt nikako da kupim sve što mi treba za njega stalna je kriza para
06-18-2008, 02:51
|
|
|
pred ban
|
mogu to nekako na papirice natopiti kao lsd npr.,  ????????????????
|
|
|
06-18-2008, 14:16
|
|
Registrovan: Nov 2007
|
ako uradish extrakt,mozhda,ali tje ti trebai cela manja sveska za to onda!xD
|
|
|
08-10-2008, 23:13
|
|
|
Mozes al onda ces trebat pojest puno puno papira. Ne vidim smisao u tome kad mozes jednostavno progutat.
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|