Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 04-13-2007, 00:33   #1
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default MORNING GLORY/Vrtni slak - LSA ekstrakcija (sa slikama:))

Vodic kroz ekstrakciju LSA iz MORNING GLORY aka Vrtni slak sa benzinom i alkoholom - simplificirana tako da bi ju bas svatko (nadam se) trebao moc izvesti.

Dakle 'vako:

Cilj i svrha
Ok, zasto ovo tu postam ako vec ima tih vodica na internetu? Kao prvo zato jer kolko ja znam ovakav vodic ne postoji na hrvatskom. Kao drugo zato jer u svakom vrazjem vodicu sam nasao neki dvosmisleni dio koji nisam 100% razumio, dal ovako, il onako, pa mi je cilj ovdje bit sto jednostavniji, bez zamaranja sa terminima, polarno, nepolarno, pa sto je naphta, pa stajaznam. Slike su tu isto radi boljeg razumjevanja. I trece, zato jer cu pokusat prilagodit ovo potpuno "domacim" uvjetima, tj rec cu tocno di i kako doc do nekih stvari, i kako improvizirat ostale koje vam trebaju. Nema svatko laboratorij doma.

Sto je LSA i Morning Glory?. Saznajte obilje informacija ovdje :)

Zasto ekstrakt?
Zasto se mucit sa ekstrakcijom kad mozete samo pojest sjemenke? Zato da se rijesite nepozeljnih kemikalija prisutnih unutra, i time:
-izbjegnete mucninu
-izbjegnete glavobolju
-rijesite se kemikalije koja (navodno) smanjuje ucinak LSA
-ne morate pojest velike kolicine odvratnog sjemena

Dakle, ajmo:

Sto vam treba:

[kliknite na sliku da uvecate]

-sjemenke Vrtnog slaka, Ipomoea Violacea, "nebesko plavi" po mogucnosti
-benzin za zippo
-alkohol od 90% ili vise
-filtri za kavu
-lijevak
-par boca/posuda
-tanjur ili protvajn
-nesto s cime cete samljeti sjemenke (mlinac za kavu je daleko najbolja opcija, sjeme mora biti sto bolje samljeveno)

Znam da niste glupi, al mislim da bi trebao reda radi upozoriti da:
>>>BENZIN I ALKOHOL SU ZAPALJIVI, NE PRILAZITE OTVORENIM PLAMENOM I NE RADITE S NJIMA U NEVENTILIRANOM PROSTORU<<< Takodjer NE ZELITE PIT BENZIN NITI 90 POSTOTNI ALKOHOL, jer si time mozete vrlo ozbiljno nastetiti zdravlju.

Gdje nabaviti?

Sjemenke - Odlucio sam da vise uopce necu spominjati specificnu lokaciju gdje se mogu nabaviti jer bi tako mogao ucinit stetu njihovoj dostupnosti, ali ne ocajavajte, nego procitajte topic na koji sam linkao gore i saznat cete ;)
U jednom paketu ima oko 50-60 sjemenki, paket kosta oko 4 i pol kune. Za Srbiju i druga mjesta neznam, sorry :(
Probajte i razne ostale vrtne ducane. Neznam koliko ce se dugo sjeme prodavati, ali znam da ga prodajna mjesta dobivaju u drugom mjesecu kad pocinje njegova sadnja. Koliko dugo ga drze neznam, ali od 2. do 4. mjeseca ce bit dostupno 100%.
Zelite NETRETIRANE sjemenke.

Benzin - Benzin za zippo upaljac mozete kupit na skoro svakom kiosku - cijena je oko 14-16 kuna. Pogledajte sto pise na ambalazi jer benzin NE SMIJE sadrzavati Benzen, Benzen je veoma kancerogen. Znam sigurno da je benzin marke Zippo i Davidoff siguran, a taj ce se i u vecini slucajeva prodavat.

Alkohol - E sad....treba vam alkohol od najmanje 90%. Ja sam svoj kupio u Merkatoru, ovako izgleda, i kosta nesto vise od 70kn. No stvar je u tome da sam ga kupio u Merkatoru osrednje velicine kod mene u Karlovcu. Kad sam ga trazio u ogromnom Merkatoru u Zagrebu, rekli su mi da ne drze. Neznam. Potrazite tamo, i u apotekama. Ja sam trazio u apoteci al su imali samo od 75%, no mozda druge imaju. Ako je vas alkohol ikakve boje osim prozirne, bacite ga jer je namjerno otrovan kako se nebi koristio za pice. Budite posebno oprezni sto se toga tice ako ste alkohol nabavili od nekoga tko radi s njim u ne-medicinske svrhe, tj. alkohol koji se koristi za gorenje u labarotorijima. Mozete provjerit jeli cist tako da stavite kapljicu negdje na cistu povrsinu i cekate da ishlapi. Ako ikakav talog ostane kad ishlapi, nije siguran. Treba vam ETILNI alkohol, NIKAKO Metanol. Metanol se moze koristiti, ali treba potpuno ishlapit inace cete osljepiti ili umrijeti. Neznam za vas, ali meni nikakva ekstrakcija nije vrijedna riskirat sljepocu, makar i 120% siguran da je ishlapio.

Filtri za kavu - Trebalo bi bit u skoro svakom ducanu. Ja sam svoje kupio u konzumu. Vrlo su jeftini.

Lijevak - ako nemate lijevak, da se improvizirati vrlo lako od plasticne boce, samo odrezete gornji dio, okrenete i eto :)

Boce ili posude - plasticne boce ce bit sasvim zadovoljavajuce ako nemate nista drugo. Vazno je da se posuda koju koristite moze potpuno zatvoriti kako biste mogli protresti otopinu unutra

Tanjur ili nesto slicno u sto mozete uliti tekucinu sigurno imate. Vazno je da bude oblika tanjura tako da je povrsina tekucine sto veca, tako alkohol brze hlapi i lakse je sastrugat ekstrakt koji ostane

Nesto za samljet sjemenke - daleko najbolji izbor je mlinac za kavu. Ako ga nemate, mozete ga kupit u skoro svakom ducanu bijele tehnike. Najjeftiniji koji sam ja nasao je od Gorenja za 140kn. Alternative bas i nisu nesto, sjeme mora biti samljeveno u sto finiji prah - probao sam sa onim mlincem sto ga pricvrstite sa strane stola pa vrtite, sve mi se sjeme zaglavilo izmedju, definitivno necete uspjet tako. Mlinac za papar nisam probao, i zvuci da bi cak moglo uspjet. Ako nista od toga, mozete probat najprimitivnijom metodom - stavite sjeme u neku cvrstu vrecu ili krpu i dobro izudarajte i zgnjecite s necim. Vrlo upitna metoda, ali bolje nego nista.

Imate sve? Moze, idemo sad na pravu stvar:)

Korak 1 - operite sjemenke
Neznam koliko je ovo tonco vazno, no ja uvijek operem sjemenke bez obzira na metodu konzumacije. Bolje sprijeciti nego lijeciti. I od ovih netretiranih sjemenki, voda koju koristim za pranje je tamno smedje boje. Najlakse ih je oprati ako imate veliko sito, pa stavite sjeme unutra i sve to pod pipu ili tuš. Malo improviziranija metoda bi bila staviti ih bocu od soka s onom dudom na vrhu, pa napunit bocu do pola s vodom i promuckati, te iscjedit vodu kroz dudu. Raditi s mokrim sjemenkama je prilicno iritantno jer se ljepe za sve zivo.....zapravo, gotovo svako stanje u kojem se ove sjemenke mogu nalazit se ljepi za sve.

Korak 2 - sameljite ih
Na koji god nacin znate, sameljite ih sto finije mozete.
Dobijete ovo

Prah se ljepi za prste.

Korak 3 - kupanje u benzinu
Samljevene sjemenke strpajte u bocu ili sta vec imate. Natocite benzina tako da skroz potopite sjeme. E sad, nigdje nisam nasao kolko tocno benzina (ni alkohola, kasnije) treba biti u odnosu na kolicinu sjemena, koristio sam kolicinu na slici i nisam primjetio neki neuspjeh

Mješavinu dobro protresite u boci i ostavite da stoji od 3 sata do 1 dan (ja sam ostavio oko 1 dan, makar u vecini vodica pise da je 3-4h dovoljno). Dobro protresite mjesavinu najmanje 3-4 puta.

Korak 4 - rjesavanje benzina
Kad prodje vrijeme otapanja u benzinu, trebamo ga se rijesiti, Benzin je otrovan a u njemu je i otopljena otrovna kemikalija koju ne zelimo. Prvo treba filtrirat mjesavinu da nam ostanu samo sjemenke. Zato imamo filter za kavu. Filtrirajte kao na slici:

Filtriranje ce potrajat, budite strpljivi. Talog koji je ostao od sjemena u filteru je ono sto zelite. U njemu je jos ostalo benzina, ali na srecu benzin je vrlo hlapljiv. Rasporedite talog na neki tanjur tako da benzin sto brze ishlapi. Obicno ce ishlapiti unutar 12 sati, no ne uzimajte me za rijec nego DOBRO pomirisite talog. Ako osjetite miris benzina mora jos stajat. Samo zato sto se prah osusio ne znaci da benzin jos nije prisutan. Malo ga pomjesajte i preokrenite tako da i benzin od ispod lakse ishlapi. Kada ste sigurni da se miris benzina vise ne osjeti, znaci da je ishlapio - kao da ga nije bilo.

Ako ste paranoicni postupak otapanja u benzinu mozete jos jednom ponoviti. Tekucinu koju ste iscjedili kroz filter mozete sacuvati i ponovno iskoristiti. No imajte na umu da NIKAKO NEMOJTE PIT TEKUCINU KOJA JE OSTALA. Kao da benzin nije sam po sebi dovoljno otrovan, u ovoj otopini se uz njega nalazi i ono sto ne zelimo u sjemenu.

Nastavljam u iducem postu jer forum neda slat prevelike postove....

Last edited by EXARP; 04-13-2007 at 00:39. Reason: Stykiranje
ROX is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 00:38   #2
ROX

ROX's Avatar

Korak 5 - opijanje sjemenki
Kad ste sigurni da u prahu od sjemenki vise nema benzina, uzmite drugu posudu i potopite sjemenke u alkoholu.

Dobro promuckajte i ostavite da stoji 3 dana, muckajuci kad god se sjetite. Nikad nemozete muckat previse :)
Nakon muckanja, kad se talog slegne i alkohol razbistri, ako pazljivo gledate mozete vidjet "vlakna" kako lebde u alkoholu. Negdje (na Erowidu mislim) sam procitao da je to kemikalija koju ne zelimo. Drugdje sam pak cuo da je to LSA. Neznam, al fora je za vidjet :)

Korak 6 - filtriranje alkohola
Isto kao i sa benzinom, filtrirajte talog opet. Ako koristite isti pribor s kojim ste filtrirali benzin, budite sigurni da je cist i da je benzin iz njega opran i ishlapljen.
Kad filtriranje bude gotovo, mozete malo s necim potisnuti talog u filteru kako biste ga "iscjedili", samo njezno da filter ne pukne. Ovaj put je alkohol koji je prosao kroz filter ono sto cuvamo. U njemu je otopljen LSA.

Postupak otapanja u alkoholu mozete ponovit, još crpeći LSA iz taloga od sjemenki, uvijek cuvajuci tekucinu. Kad zavrsite, talog od sjemena vam vise netreba.

Korak 7 - isparavanje alkohola

Tekucinu koja vam je ostala od filtriranja alkohola stavite u tanjur ili nesto slicno.

I sad cekate da alkohol ispari, sto ce trajat par dana (meni oko 3). Kad alkohol ispari ostat ce vam tanki žuti ljepljivi talog neugodna mirisa na tanjuru.

Korak 8 - dobivanje konacnog ekstrakta
Sve sto trebate napravit sad je sastrugat taj žuto-smedji talog sa tanjura, najlakse je zlicom ili nozem. Dobit cete nesto ovakvo:

Cestitam, uspjesno ste ekstraktirali LSA, aktivnu substancu iz Ipomoea Violacea-e :)
Budite svjesni da je LSA osjetljiva i nestabilna, toplina i jako svjetlo je unistavaju.

Nadam se da ce netko pronaci ovaj guide korisnim. Zahvalio bi se ekipi iz Morning Glory topika na informacijama, posebno Hasanu i Aryahu, te Ramoni na otkrivanju prodajnog mjesta ovih sjemenki, bez cega se nikad nebi upoznao sa ovom divnom biljkom:)
Takodjer ako tko ima sta nadodati, neka izvoli.

To je to. Saljem vam dobre vibre dok putujete unutarnjim krajolicima, i:

Old 04-13-2007, 00:42   #3
EXARP
God's busy,may I help you

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Jedino bi nadoda da 98% alkohol možeš kupit u ljekarni. Cijena je negdi oko 110-120 kn po litri.

Inače, sve ostalo je IZVRSNO!!!

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 01:13   #4
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema

ROX, ... znaš već i sam..., ovo je FENOMENALNO, to mi je trebalo. ... jako dobro, izvrsno.

I reci mi, onda, dali je mučnina i glavobolja potpuno nestala? Dali je extrakt jak kao i da se uzmu same sjemenke, ili treba više sjemenki?
Weedran is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 01:24   #5
ROX

ROX's Avatar

Ni mucninu ni glavobolju nisam uopce osjetio. Okus samog ekstrakta je gadan, al su male kolicine u pitanju tak da nista strasno. Za ovo dal treba vise sjemenki, nisam bas primjetio neku razliku, ali logicki reko bih da da jedan dio se sigurno gubi s talogom koji bacis, s talogom koji ostane na filterima, i s onim sta ostane na tanjuru (trebo bi satima strugat da bas sve sastruzes)

Hvala na komplimentima :)
Old 04-13-2007, 10:45   #6
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Rox - malo kasnim s komentarom jer si se, vidim, već zahvalio na komplimentima, ali stvaarno - svaka ti čast!!! Predivno si sve opisao, stvarno si postupak učinio 'foolproof' što(no) bi rekli englezi: mora bi bit totalni idiot da sjebeš nešto pored ovako 'ilustriranog vodiča'. Ti si očito jedan od onih (nas) koji znaju prenijeti svoje znanje na druge, a to je rijetka vrlina! Stvarno, svaka čast, i ova fotka sa srcem ti je super fora za kraj hehhe ... Eee da, ja sam ti 'otkrila' di ih ima - e pa vidiš, znala sam ja kome ću ;) - nanjušim ja sve ovim mojim nevidljivim radarskim ticalima bzzp bzzzp - zauzvrat, sumnjam da bih se osobno ikad upuštala u izradu LSA ekstrakta da nisi ovo postao - koliko god odavno znam da je puno puno bolje nego jest sirove sjemenke - tek sad mogu sigurno reć da i ja znam kako i što - i jedva čekam priliku da se i sama uhvatim 'mućkanja'

Ako smijem samo dodati - u vezi gadnog okusa ekstrakta - uzme se kapsule - bilo kakve od bilo čega, no naravno, što veće to bolje - ima onih 'konjskih' što u njih stane masu toga - tako da gutaš što manje plastike - isprazne dobro i ispušu i eventualno očiste kistićem da ne bi po njima ostalo antibiotika ili što je već bilo unutra - mada nikad ne ostane niš, lipe su glatke - i napune željenom supstancom! Ovo je stari dobri đir za sve one gadarije koje inače nikako ne bi mogli prevalit preko jezika

I da ponovim onu legendarnu Glossijevu: 'Gdje se balkon plavi - tu je bećar pravi!!!'

Last edited by Ramona_Red; 04-13-2007 at 10:54.
Ramona_Red is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 13:24   #7
doors_of_perception
Kolko je dvoega u jednom?

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005
Smile

Nemojte takođe ni zaboravit da je ROX čovjek od rječi... što reko to i učinio.....

Svaka čast

...kako na volji da pomogneš, tako i na kvalitetnoj i jednostavnoj izvedbi tutoriala...

Auuuu, sad kad se krenu radit i extrakcije DMT-a

:))))))
Pretapajući se u beskonačnosti molekularne strukturalnosti praiskonske niti vodilje, putujem u oceanu ništavila i istražujem neotkriveno alatom vlastitosti i bezgraničnošću svoje biti kao bića... Bivam na zrncu zvjezdane prašine...želiš li doći? ;)
doors_of_perception is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2007, 14:08   #8
Yami_Raziel

Yami_Raziel's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

prejeben vodic...sam steta sto sam sad bez para osto pa nista od extrakcije i tripanja konzumovom robom jos neko vrijeme...

nego bi li mogo napisat koliko si otprilike para spisko na sve ovo?
i da...ovaj alkohol u kojem se lsa talozi...to nebi smjelo biti izlozeno suncu ili?

za mljevenje...mogu onaj tradicionalni mljevac kave?
ono zeljezno..stavis sjemenke i vrti dok se ne samelju? x)))
Old 04-13-2007, 15:03   #9
ROX

ROX's Avatar

Quote:
Originally Posted by doors_of_perception View Post

Auuuu, sad kad se krenu radit i extrakcije DMT-a

:))))))
Aaa, da bar.

Quote:
Originally Posted by Yami_Raziel View Post
nego bi li mogo napisat koliko si otprilike para spisko na sve ovo?
i da...ovaj alkohol u kojem se lsa talozi...to nebi smjelo biti izlozeno suncu ili?

za mljevenje...mogu onaj tradicionalni mljevac kave?
ono zeljezno..stavis sjemenke i vrti dok se ne samelju? x)))
mene je sve, zajedno sa mlincem, kostalo dosta, oko 350kn. Bez mlinca, i sa cuvanem koristenog benzina bi bilo ispod 200kn

Devinitivno ne na suncu, ni slucajno
Za mljevenje probaj sta imas, al zelis sto finiji prah
Old 04-14-2007, 00:09   #10
Pampers

Pampers's Avatar

Registrovan: Mar 2007

Rox, sad imam plan za prvi maj.... fala, fala
Old 04-14-2007, 15:35   #11
Laidback

Laidback's Avatar

Registrovan: Aug 2005

Odlican vodic!

Jedno pitanje... Koliko ekstrakta je dovoljno za normalan trip?
Laidback is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2007, 17:04   #12
ROX

ROX's Avatar

Ha, dobro pitanje. Najbolje ti je da si odvojis oko 300 sjemenki ili kolko vec hoces za trip i napravis od toga posebno, dodas jos 50 sjemenki u to kako bi nadoknadio za eventualne gubitke
Old 04-14-2007, 19:26   #13
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Mislim da alkohola ima u kauflandu
Old 04-15-2007, 10:24   #14
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Misliš, 90%-tnog? Ja znam u apotekama da je (bar većinom, sad ne znam za svugdi) 70%-tni... je li on dovoljan?
Old 04-15-2007, 14:05   #15
Laidback

Laidback's Avatar

Registrovan: Aug 2005

Quote:
Originally Posted by ROX View Post
Ha, dobro pitanje. Najbolje ti je da si odvojis oko 300 sjemenki ili kolko vec hoces za trip i napravis od toga posebno, dodas jos 50 sjemenki u to kako bi nadoknadio za eventualne gubitke

To sam i mislio... Thanks ;)
Laidback is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 15:54   #16
domba

domba's Avatar

Registrovan: Jan 2006

nisam nikad niti čuo za ovo..šta je to uopće?
zbunjen sam..
domba is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 16:26   #17
EXARP
God's busy,may I help you

EXARP's Avatar

Pohvalio Puta:: 7

Quote:
Originally Posted by domba View Post
nisam nikad niti čuo za ovo..šta je to uopće?
zbunjen sam..
http://forums.vutra.org/biljke/234-m...rtni-slak.html

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2007, 17:25   #18
Weedeemer

Weedeemer's Avatar

dakle, nisam slijedio ovaj vodic... ali otopio (oprao) sam sjemenke u vodi
(dakle ukupno su bile u vodi 4-5 sati),
i kad sam ih pokušao samljet (vjerojatno su bile vlažne)
- dobio sam nešto slično samljevenim orasima / maku...
a tak je i mirisalo...

zanima me, sad konkretno, hoce li mi i friske sjemenke onak samljet,
ako DA , što učiniti a da ne kupim novi mlinac

hvala!

~ Jesus on Rock and roll
Weedeemer is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2007, 20:57   #19
Pampers

Pampers's Avatar

Registrovan: Mar 2007

96% alkohol se moze naci u ljekarni na glavnom trgu u Osijeku... 3 deci 40kn
Sjemenke ima u konzumima, plodinama ili se moze otici u vinkovce u produznicu od semenarne ljubljana. Ali prodaju samo preko 1000kn, pa ako netko zeli pravit zalihu nek ih nazove;)

Last edited by Pampers; 05-04-2007 at 21:04.
Pampers is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2007, 13:19   #20
omega

omega's Avatar

Registrovan: May 2007

odlična tema, naletio sam na vaš jako dobar sajt upravo zbog ove teme.

htio bih samo nadodati da sa gledišta kemije tu se dešavaju nekakve reakcije di su reaktanti sjemenke i benzin ili sjemenke i alkohol. laički gledano
stvar je u tome da ako otapate šečer u premalo vode, večina tog šečera se nikada nece otopiti i u tom slučaju voda je limitirajuci reaktant. isto tako, što više vode imate to ce vam brže reakcije doci do svoje maksimalne iskoristivosti.
analogno sa ekstrahiranjem lsa-što više benzina i što više alkohola to su kemijske reakcije koje se odvijaju brže i sigurni ste da niste ništa bacili. šteta što ne postoji ovdje neki kemičar koji bi mogao nabacit neku formulu tj formule za izračun tih odnosa količine i vremena. jer tjedan dana je puno tlake.

tek tolko
inace zakon stvar, lsa rocks

Last edited by omega; 05-18-2007 at 13:23.
omega is offline   Reply With Quote