| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
03-25-2007, 15:37
|
|
|
God's busy,may I help you
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Naručivanje bilja i biljnih materjala iz inozemstva
Evo za sve one koji imaju namjeru napraviti ono što je navedeno u naslovu, preporučujem da dobro prouče slijedeće:
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODNOGA GOSPODARSTVA
658
Na temelju članka 12. stavka 2., članka 28. stavka 2. i 5., članka 29. stavka 2., članka 30. stavka 5., članka 30.a stavka 5., članka 35. stavka 3. i članka 36. stavka 4. Zakona o zaštiti bilja (»Narodne novine«, br. 10/94, 19/94 i 117/03), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donosi
PRAVILNIK
O ZDRAVSTVENOJ KONTROLI BILJA I KONTROLI SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA U PROMETU PREKO DRŽAVNE GRANICE
Na linku http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/0658.htm naći će te cijelokupan pravilnik.
Namjerno nisam htio copy/paste cijeli Pravilnik da ne punim prostor bez veze.
Navedeni Pravilnik se odnosi na RH zakonik. Nadam se Vašim postovima za ostale države.
Last edited by EXARP; 03-28-2007 at 22:13.
|
|
|
03-25-2007, 15:50
|
|
Registrovan: Mar 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Naravno provjerite i popis ilegalnih substanci da nebude bedova
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/3155.htm
P.S Ako narucite sjemenke bilo cega u malim kolicinama, pisma nece otvarat osim ako u imenu firme od koje narucujete ne stoji Shaman ili Botanics. Kerovi su istrenirani na 6 droga, vidjeh na dokumentarcu na disc chanellu (e sad tocno koje sam zaboravio: pajdo, koka, exeri,vutra... exzoticne droge ne.) Tripove pas nemoze nanjusit, provjereno na granici Hrv - Mađ. Ker mi je njusio torbu i nije naso nista. Tako da ako imate prijatelje u inozemstvu, slobodno se mozete dopisivat s nekim ilegalijama
|
|
04-01-2007, 20:06
|
|
Registrovan: Sep 2005
|
07-18-2007, 02:51
|
|
Registrovan: May 2007
|
Ne navodi salviu kao nelegalnu. Baš me zanima dali se može naručiti presadnica bez problema.
|
|
|
07-18-2007, 10:29
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Jes' ti u HR ili SR? Kod nas se u Kroaciji može naručit DO tri žive biljke, ali reznice/sadnice više NE MOŽEŠ uvoziti, pogotovo ne (bidnu) razvikano-razlajanu Salviu... 
|
07-18-2007, 11:40
|
|
|
Kolko je dvoega u jednom?
Registrovan: Oct 2005
|
Potvrdujem.. meni su je bili prije god dana vratili sa riječke carine natrag u holandiju.
Pretapajući se u beskonačnosti molekularne strukturalnosti praiskonske niti vodilje, putujem u oceanu ništavila i istražujem neotkriveno alatom vlastitosti i bezgraničnošću svoje biti kao bića... Bivam na zrncu zvjezdane prašine...želiš li doći? ;) 
|
|
|
07-18-2007, 17:50
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ramona_Red
Jes' ti u HR ili SR? Kod nas se u Kroaciji može naručit DO tri žive biljke, ali reznice/sadnice više NE MOŽEŠ uvoziti, pogotovo ne (bidnu) razvikano-razlajanu Salviu... 
|
MA zašto nemogu? Ako nije nelegalna može ju se valjda naručit bez problema.
|
|
|
07-18-2007, 18:57
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by doors_of_perception
Potvrdujem.. meni su je bili prije god dana vratili sa riječke carine natrag u holandiju.
|
Da, ali zato možeš naručit ne reznicu nego već ukorjenjenu biljku u pitariću. Imaš u Škotskoj, lik prodaje žive ukorjenjene biljke koje 100% prolazu granicu (ako se naruči max. 3 komada). Samo je skuuuuuuupoooo: 30EUR je jedna, 2 za 50EUR. U to je uračunata i poštarina, a pošalje i 2 DVD-a full puna raznih "dokumentaraca" i kesicu sa "uzorkom" lista. Bude nekih 5-6 grama dobroga, domačeg lista.
Eto ako će to kome pomoć, http://www.salvia-divinorum-scotland.co.uk/ .
|
|
07-18-2007, 19:05
|
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Explorer
MA zašto nemogu? Ako nije nelegalna može ju se valjda naručit bez problema.
|
Nema to veze sa legalnošću i ilegalnošću. Zakon ne dopušta privatan uvoz više od 3 žive biljke, do 100g sjemena i/ili biljnog materjala. Za ovakve slučajeve nije ni fitosanitarni potreban, ali ga se može odredit (ako je procjena da je uvozni materjal ili neka kontrolirana invazivna vrsta, ili ako izgleda zaraženo i loše itd...
A uvoz preko 3 biljke, e tu ide fitosanitarni, detaljni jer to je već POSAL. I to su rigorozni... U jednoj firmi koja se bavi prodajon bilja i vrtnih potrpština, pri uvozu šlepera raznih vočki i cvića, jedna vrsta šljive nije smila bit uvezena...jer naš zakon kaže NE!!! Svi oko nas je uvoze i nema frke,ali Hrvatska...
|
|
07-19-2007, 15:26
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Hasan bin Sabah
Da, ali zato možeš naručit ne reznicu nego već ukorjenjenu biljku u pitariću. Imaš u Škotskoj, lik prodaje žive ukorjenjene biljke koje 100% prolazu granicu (ako se naruči max. 3 komada). Samo je skuuuuuuupoooo: 30EUR je jedna, 2 za 50EUR. U to je uračunata i poštarina, a pošalje i 2 DVD-a full puna raznih "dokumentaraca" i kesicu sa "uzorkom" lista. Bude nekih 5-6 grama dobroga, domačeg lista.
Eto ako će to kome pomoć, http://www.salvia-divinorum-scotland.co.uk/ .
|
Kolega Hlava. Neznam samo kako je ovaj tvoj post završia poviše mojeg iako je kasnije napisan. Ma nema ni veze. Uglavnom Thx.
|
|
|
07-19-2007, 18:03
|
|
|
Kolko je dvoega u jednom?
Registrovan: Oct 2005
|
Pa kad gledaš realno, 30eu za salviu iz škotske i nije puno... šta, 200inešto kuna a imaš onda svetu biljku..dobar trejd za tako nešto što ovdje kod nas nema.
Pretapajući se u beskonačnosti molekularne strukturalnosti praiskonske niti vodilje, putujem u oceanu ništavila i istražujem neotkriveno alatom vlastitosti i bezgraničnošću svoje biti kao bića... Bivam na zrncu zvjezdane prašine...želiš li doći? ;) 
|
|
|
10-13-2007, 16:09
|
|
Registrovan: Oct 2007
|
jel ide kakva carina ili porez na recimo jednu biljku salvije?
mislim na ovu varijantu naručivanja iz škotske.
imam loša iskustva s naručivanjem stvari iz inozemstva, jako su
mi često opalili carinu il porez jednostavno. no nikad nisam tako nesto narucivao.
|
|
|
10-24-2007, 00:22
|
|
Registrovan: Oct 2007
|
Pozdrav svima. Mene zanima kako i dal se uopce mogu dobiti ekstrakt i sjemenke efedre u Hrvatskoj? Prolazi to preko carine, ili postoje komplikacije? Pretpostavljam da nebi trebalo biti problema, ako efedra nije ilegalna kod nas...
|
|
|
02-03-2008, 16:39
|
|
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Jel narucivo tko sa www.kanabis.org ? Jel dobijem prvo papiric da odem pokupit u poštu?Šalju li sjemenke u koverti u sanducic? Ja bih narucio Salviu i sjemenke....pa me zanima dali može biti bilo kakvih problema jer koliko ja znam nikad se ne otvaraju paketi koji se šalju unutar države pa bi to znacilo da je ovako 100% sigurno. Ak je neko probo Salviu,kakve je kvalitete?
|
|
|
02-04-2008, 03:01
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
naruci preko kanabisa.org bez ikakvih strahova
sjemenke uredno stigle za 2 dana :)
platis postaru i to je to
eh da, a salvia ima bezobraznu cijenu, realna je 50kn/10g a ne ova pljacka 30kn/g!
|
02-10-2008, 11:41
|
|
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
a jbg kad su jedini u hrvatskoj koji salju...nego kakva je kvaliteta brate,jel se isplati?
|
|
|
02-28-2008, 02:34
|
|
Registrovan: Jul 2007
|
Sjeme Mimose Hostilis...od kuda naruciti?
|
02-28-2008, 03:08
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
Quote:
Originally Posted by Švercegovac
a jbg kad su jedini u hrvatskoj koji salju...nego kakva je kvaliteta brate,jel se isplati?
|
Mislis za salviu?
Nisam narucivao, a ako budem onda cu radje skupit vise para i uzeti citavu biljku od onog skota koji prodaje za 45 eura...
|
02-29-2008, 03:40
|
|
Registrovan: Jan 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Dali je narucivao neko Salviu za srbiju i kakva su iskustva?
|
03-08-2008, 23:41
|
|
Registrovan: Jan 2008
|
Quote:
Originally Posted by dziba
Dali je narucivao neko Salviu za srbiju i kakva su iskustva?
|
mene ovo isto zanima! 
|
|
|
| Opcije Teme |
Pretraži Temu |
|
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod