Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Način Prikaza
Old 03-24-2007, 15:10   #1
Pampers

Pampers's Avatar

Registrovan: Mar 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Default Salvia Savija

Imam mnogo pitanja vezanih uz salviju, prakticiram vec 2mj i probao sam dosta tehnika, ali dosta i nisam.

Dakle...

Lisće salvije...
1. Bong
Najvise doguram do lvl 2 s naznakom lvl 3 i to nakon 3-4hita tek, necu da vas davim s detaljima. Sve na mali bong s screenom rubno oblozenim 3cm visokom alufolijom (za bolje zagrijavanje). 20sec drzanje hita, izdah i onda ponovno hit dok jos mogu pouzdano drzat bong. Upaljac - Butanski... plamen drzim na slaviji dok vucem.
E sad... imate neke tipove za poboljsanje tehnike?

2. Buksna
Buksna s flokom od 4cm i cisto lisce ali taman da ima za dva dobra puffa... Butan upaljac.
Kontam lvl 1max... neka relaksacija.... i opcenita nadrkanost kao kad pokusas zadrijemat pa ti netko upadne s pitanjem u sobu i san sjebe.
Imate neke tipove za poboljsanje tehnike?

3. Caj
Oko 3g lisca stavim da stoji 10min u caju... naravno mora ici stevija (ako ne tona secera pomogne malo) u caj inace uzivas u okusu salvije. Caj opusti... pvouce u neki trans - like i traje 20-40min. Ali stvarno minimalno...
Imate neke tipove za poboljsanje tehnike?

4. Zvakanje
Oko 4-5g lisca pod jezik i nedaj se brate... nedo bog da ti dojde slina na gornji dio jezika jer nije lijepo. Cucllam i zvacem, zubi zeleni, poslje me ni pas nece poljubit. A efekta bas i nema... Svi se kunu da bi tu najvise trebalo biti na jedno 2min osijetio sam naznake one sile koja privlaci/gura/savija/razdvaja ali konkretan filing osijetio nisam.
Imate neke tipove za poboljsanje tehnike? Upaljac - Butanski, malo pece za jezik i desne ali sto je tu je

5.Pajp
Nemam i nisam probao... kako je? Radi ko bong ili slabije?

Help!

Extraract 5x na bong baca u svijetove, uvodi me u dijaloge s necim/nekim, nekad sila bude toliko jaka da me odgura iz tijela.
Kako radi 5x na blajb /pajp/ zvakanje?

10x upravo stigo... danas poljecem;)

I jos jedan bed... 80% tripa zaboravim... a znam da sam bio negdje i da sam priaco s nekim... ali rijetko se sjetim tko i gdje. Iako svaki put kad sasijem hit i pocne me vodit sjetim se svega sto sam prije vidio ali onda opet zaboravim kad sletim no sjecam se da sam se sjetio.... sjebano... kako prevladat to?

Malo duzi txt, ali tko se razumije nek molim vas da 5min i pomogne... hvala

Last edited by Pampers : 03-24-2007 at 15:29.
Pampers is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2007, 23:51   #2
doors_of_perception
Param parčad

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005

Ne-extrahirano lišće nemoj ni pušit... nemoguće je povuć dovoljnu količinu u 1 udisaju...

Meni osobno je znano ili pušenje extrakta ili žvakanje sirovog lišća... Za jedno je potrebno malo kemijat a za drugo 20-30g svježeg lišća za šta bi se već trebalo imat živuću biljku...

Pljuge, obično lišće na bong itd. nema smisla...daje samo početne i nedovoljno jake efekte.

I nemoj da te ponese ona brija da je butanski upaljač neophodan...bilo koji je dobar.

Šta se tiče pušenja, pajp bi trebo bit najbolji, pošto su extrakti u omjeru mali, pa je 2 hita sasvim dovoljno.

Kažeš 10x danas stigo?...mmmm, trebo bi bit dobar :)
Old 03-25-2007, 00:23   #3
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Quote:
Originally Posted by doors_of_perception View Post
Ne-extrahirano lišće nemoj ni pušit... nemoguće je povuć dovoljnu količinu u 1 udisaju...

Meni osobno je znano ili pušenje extrakta ili žvakanje sirovog lišća... Za jedno je potrebno malo kemijat a za drugo 20-30g svježeg lišća za šta bi se već trebalo imat živuću biljku...

Pljuge, obično lišće na bong itd. nema smisla...daje samo početne i nedovoljno jake efekte.

I nemoj da te ponese ona brija da je butanski upaljač neophodan...bilo koji je dobar.

Šta se tiče pušenja, pajp bi trebo bit najbolji, pošto su extrakti u omjeru mali, pa je 2 hita sasvim dovoljno.

Kažeš 10x danas stigo?...mmmm, trebo bi bit dobar :)
Samo bi doda do, lišče na bong može biti JAKO močno. Ovisi o kvaliteti lišća. Inaće ovo ostalo je savršeno točno potpunosti se slažem.

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2007, 14:28   #4
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

ja sam pušila 5x ekstrakt, na čašu. Alu folija, malo je spališ za slučaj da ima najlona na njoj il sranja kakvih, pričvrstiš je gumicom na čašu - na jednu stranu izbušiš otvor za usta, prstom :) - na drugu iglicom izbušiš je'no 20tak rupica - staviš salviju, dobro izdahneš, sve do tabana, zapališ i lagano fffffffffffffffffp - i kršššššššš
Ramona_Red is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2007, 14:55   #5
Pampers

Pampers's Avatar

e ramona, crvena moja ramona... stvarno si snalazljiva. Ali jel nije previse extracta tako otislo u zrak?

P.S
Svidja mi se ovo "povuc do tabana"
Old 03-25-2007, 17:50   #6
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Heheh a ja ti još i mamne baneta ;) ... si čuo tu stvar od Let3, Mamne baneta? Aknisi, (više nego toplo) preporučujem!!!
Nije niš otišlo, ma kakii - dobar plamen, dobra pluća - ma kakiii ... uff da jest bar 'otišlo' negdi drugo - ne što se mene tiče, nego jedan lik što je s nama pušija - prvo me cilu večer grlija ljubija, da živila Salvia, da koja trava koji dop koje išta, da će on samo Salviu ubuduće, da mu sredim, da ovo da ono ... u jednom trenu je nesta na balkon, nije ga bilo jedno kvarat ure (Nova Godina je bila, doček) ... ja i ovaj drugi frend ni na kraj pameti brinut se išta (a da se i jesmo, mislim, što bi mogli ) jer je ovom cilo vrime bilo prva liiigaaa itd.
Kad eto ti njega zbalkona, daje mi čašu: drž ovo - neću ti ja to više pušit ... I stresa glavon brrrr ... Sad znam kako se osjećaju luđaci, kaže, cila strana ova mi je bila nekako ... ma brrr ne znam ... a glava ko da sam tu, a ustvari ... ma bižbižbiž ... i upa u depru jadan, da ga nije izvuka ni najbolji hašiš u zoru.
A meni dob-roooooo biiiloooo ... a ko i uvik ... većinom većine ...
(dakle, nije se niš izgubilo hehhe )
Old 03-25-2007, 20:18   #7
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Odkud vam svima sally :(
ROX is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2007, 20:38   #8
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:
Originally Posted by ROX View Post
Odkud vam svima sally :(
Pa internet čuuuuda čini ;)

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
Old 03-25-2007, 23:07   #9
Pampers

Pampers's Avatar

E moj ROX-e... Da te uputim i ustedim ti vremena... Sta da radim kad sam simpatican momak i volim pomoc... no dosta o meni i malo o sally.

Numero uno
Salvija je legalna - Spoj se zove salvinorum A i nema ga na listi nedopustenih substanci
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/3155.htm

Ja sam narucio 3 puta i svaki put mi prodje, a dobijem racun da su mi pregledali na carini. Tako da nemas beda.

Numero dos
Narucit iz europe se ne isplati. Brze sitgne al je postarina 10 eura. Iz amerike 10 dolara. Sto u europi kosta 20 eura (150kn) u americi kosta 20 dolara (110kn) A sto se salvije tice, bolje je narucivati iz zemlje odakle potice jer je kvalitetnija vjerovatno.

Ja kupujem od http://bouncingbearbotanicals.com/ . Pouzdani su i uvijek dostave. Jos iste cijene, a izgledaju pouzdano su iamshaman.com

Numero tres
Naruci odma extract x5 Standard (kvaliteta i postupak pouzdani)
3g najmanje jer ce ti biti potrebno ako neces pusit sam. Od lisca mozes samo naslutit o cemu se radi, a i poderat ces si pluca bez veze. Ja jesam.
Iako mozda da uzmes uncu lisca da mozes mjesat s extractom... i za zvakanje eventualno

Numero cuatro
Osiguraj bong, osiguraj screen i osiguraj nekog da te drzi na oku... Ne traje dugo, ali mozes se lupit ako te vizija navede da hodas, a to sjebe trip i boli

Numero cinco
Istrazi prije malo po netu... erowid.com, wikipedia...

Pazi sta radis:)

Last edited by Pampers : 03-25-2007 at 23:31.
Old 03-26-2007, 00:39   #10
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pampers View Post
E moj ROX-e... Da te uputim i ustedim ti vremena... Sta da radim kad sam simpatican momak i volim pomoc... no dosta o meni i malo o sally.

Numero uno
Salvija je legalna - Spoj se zove salvinorum A i nema ga na listi nedopustenih substanci
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/3155.htm

Ja sam narucio 3 puta i svaki put mi prodje, a dobijem racun da su mi pregledali na carini. Tako da nemas beda.

Numero dos
Narucit iz europe se ne isplati. Brze sitgne al je postarina 10 eura. Iz amerike 10 dolara. Sto u europi kosta 20 eura (150kn) u americi kosta 20 dolara (110kn) A sto se salvije tice, bolje je narucivati iz zemlje odakle potice jer je kvalitetnija vjerovatno.

Ja kupujem od http://bouncingbearbotanicals.com/ . Pouzdani su i uvijek dostave. Jos iste cijene, a izgledaju pouzdano su iamshaman.com

Numero tres
Naruci odma extract x5 Standard (kvaliteta i postupak pouzdani)
3g najmanje jer ce ti biti potrebno ako neces pusit sam. Od lisca mozes samo naslutit o cemu se radi, a i poderat ces si pluca bez veze. Ja jesam.
Iako mozda da uzmes uncu lisca da mozes mjesat s extractom... i za zvakanje eventualno

Numero cuatro
Osiguraj bong, osiguraj screen i osiguraj nekog da te drzi na oku... Ne traje dugo, ali mozes se lupit ako te vizija navede da hodas, a to sjebe trip i boli

Numero cinco
Istrazi prije malo po netu... erowid.com, wikipedia...

Pazi sta radis:)

Hehehehe . Bravo care; Kratko, jasno i ... točno. :wink:
Samo opet bi tija dodat, list te može samo tako iznenadit. Sve ovisi kaki je, odakle je i, naravno: "kolk'o para, tolk'o muzike".

Old 03-26-2007, 01:42   #11
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Ma znam poprilicno o salviji, hvala, al ovo sa nabavom i granicama i kvalitetom koju dobijes me jebe...

Fala bogu erowid i wiki su prva stanica kad cujem za nesto ;)
ROX is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 02:38   #12
Pampers

Pampers's Avatar

Ma naruci, neces se opec, ni otrovat

Jedini bed je da ti na carini odluce pregledat paket pa ti to naplate 100kn (kitom ih u celo pohlepne)

Glede kvalitete... hmm... ovo s bouncingbeara x5 extract baca u nove dimenzije, a mislim da je i sintetiziran kako treba jer je postupak jednostavan a nece stedit ni na sastojicima jer su aceton i benzin jeftini pa nemas straha isto kao sto je i prica s ulicnim tripovima

Last edited by Pampers : 03-26-2007 at 02:43.
Old 03-26-2007, 07:50   #13
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pampers View Post
Ma naruci, neces se opec, ni otrovat

Jedini bed je da ti na carini odluce pregledat paket pa ti to naplate 100kn (kitom ih u celo pohlepne)

Glede kvalitete... hmm... ovo s bouncingbeara x5 extract baca u nove dimenzije, a mislim da je i sintetiziran kako treba jer je postupak jednostavan a nece stedit ni na sastojicima jer su aceton i benzin jeftini pa nemas straha isto kao sto je i prica s ulicnim tripovima
Sreća prati hrabre :wink: !!!

Ako i otvore na carini, lipo se priloži račun i objasni da je to lišće koje se koristi za izradu mirisa. Ili ka šta in ja lipo objasnin da ja to koristin u religiozne svrhe, tj. prilikom mojih shamanskim obreda meditacije :wink: . Kako se ardio o nečem 100% legalnom, s računom (po mogučnosti ispod 50 EUR vrijednosti, pa nema ni plačanja carine) - mora proć.

Inaće "domaće" lišće, lipo uzgojeno, bude negdi otprilike ka 2X do čak (ali ritko) 3X extrakt. Ipak je to lišće prime harvest quality.

Good luck, kolega.

Old 03-26-2007, 10:50   #14
Yami_Raziel

Yami_Raziel's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 3 Puta u 3 Tema

nista ja cekam hasana i ljeto..pa cemo onda vidit kakva je ta salvia :)))
[iako svi govore nesto propako^^]
Old 03-26-2007, 12:34   #15
doors_of_perception
Param parčad

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005

Iz Sad-a je dobro uzimat jer oni naručuju na veliko direktno iz J. Amerike, pa je roba dobra a cijene niže nego za europu (pogotovo je isplativo na wholesale narudžbe)...

Sajt poskakajućeg medvjeda nisam do sad jebo jer sam brijo da ne isporučuju preko plave ploče...al sad vidim da su im i cijene jebene (kako za obično lišće tako i za extrate)... tako da itekako hvalevrijedna informacija (onaj pound mi odma zapeo za oko :)

Al šta se tiče kupovine exa, isplatljivije je kupit pol kile običnog pa onda sam sintetizirat... dođe jeftinije, količinski više, a i znate da svojih ruku djelo onda i pušite:)
Old 03-26-2007, 13:53   #16
Pampers

Pampers's Avatar

E al neznam kako bi to proslo... 454g salvije ide u poveliki paket... A nasi dragi granicari su me carinili za ephedru i lotus makar nije bilo preko 50 eura, pa bi moglo dosta toga poc po zlu.

Ali ako narucis javi kako je proslo da nemoram ucit na tezi nacin:)))

I pogledaj na skakutavom medi ponudu za lion tail, hedovi pola kile 200 baksa... stvarno jeftino
Old 03-27-2007, 18:37   #17
delboy

delboy's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 17
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Evo baš čitam ovo što si pisao...i nemogu se bas slozit sa tvojim savjetima.
Bio sam jedno vrijeme zagrijan za tu salviu ,pa sam pročitao da se salvia nemoze pusiti bez brenera ,dakle ne BUTAN-ski upaljac.

razlog je navodno temperatura ,jer salvia daje potpuni efekt tek na visokoj temperaturi puseci ju na bong ili pajp.
nepreporucuje se pusiti u pljugi ili sa butanskim upaljacem.jer efekt nije isti.

u glavnom zanima me koja je razlika izmedju ekstrakta standardized 10x i obicnog ekstrakta 10x.

Marilize Legajuana!
delboy is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 18:51   #18
Pampers

Pampers's Avatar

Quote:
Originally Posted by delboy View Post
Evo baš čitam ovo što si pisao...i nemogu se bas slozit sa tvojim savjetima.
Bio sam jedno vrijeme zagrijan za tu salviu ,pa sam pročitao da se salvia nemoze pusiti bez brenera ,dakle ne BUTAN-ski upaljac.

razlog je navodno temperatura ,jer salvia daje potpuni efekt tek na visokoj temperaturi puseci ju na bong ili pajp.
nepreporucuje se pusiti u pljugi ili sa butanskim upaljacem.jer efekt nije isti.

u glavnom zanima me koja je razlika izmedju ekstrakta standardized 10x i obicnog ekstrakta 10x.

E sad moj delboy, prvo... bit zagrijan za salviju i isprobavat tehnike s pravom salvijom su dvije razlicite stvari.

Butanski upaljac stvara temparaturu od 750 stupnjeva
http://en.wikipedia.org/wiki/Butane_lighter

A za izgaranje slavinoruma potrebna je temparatura od 240, tako da butanski upaljac (ako je drzan na salviji dok se vuce) moze postici sve kao i brener. ISPROBO SAM, ISTO JE!

Zarolat salviju mozes, ali ucinak bude jedva zamijetiv. Nije da nema efekta, ali bude jako slab.

E a glede extracta, stvar je u broju prociscavanja ja mislim... Standardizirani je do kraja prociscen. Dok ne standardiziran ima jos acetona u sebi.. neka ti odgovori Hasan on je tata kad su u pitanju extracti
Old 03-28-2007, 11:06   #19
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Nema frke za upaljač, onaj po kunu isto služi svrsi, daj - ne moraš sad laser naručivat radi salvie
Old 03-28-2007, 23:51   #20
Pampers

Pampers's Avatar

Iako naso sam ja i taj upaljac da probam, jel bolje... i NIJE... 40kn i 3h bacenih u bunar (***** ti bunar)
Reply

Opcije Teme
Način Prikaza

Posting Rules