Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 05-07-2008, 13:14   #361
Wolfshade01

Registrovan: Feb 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Quote:
Originally Posted by Šaman Šandor View Post
MA moraš se naučiti na salviju meni je prvi puta bilo prilično slabo i svaki novi put sve jače s manjim količinama
Tu ima dosta istine! Frenda je puklo tek iz treće. Al kako puklo...1put-ništa, 2.put-malo zanosi al ništa, 3.put-sad on cili skeptičan kao sranje ne valja ništa ovo-ono, povuko dva dima, srušio se na pod i počeo se cerekati i koprcati ko riba na suhom i pričati nebuloze. Pogubio se čovjek skroz
Wolfshade01 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2008, 21:38   #362
Gaucho

Registrovan: Jun 2006

imam 4 reporta sa liščem 1x, 5x i 10x
1 osoba (inaće ga je i lišče 1x pralo prije par dana):
lišče:
samo znojenje
5x
znojenje
10x
znojenje

2 osoba:
lišće
znojenje i lagani film
5x
film lagan-dobar
10x
nije isprićao, ali bilo mu je dobro kako smo gledali, ne sječa se

3 osoba (ja):
lišće:
lagani "trnci" "stiskanje" "guranje"

5x
u krajičku oka slie se počele stvarat i onda se uleti u maglovit film, sve kao da je crna zavjesa preko, neka stara kuća desno od mene, ispred livada, i iza neka vrata željazna stara i sad ja tu bauljam kao naslonjen na vrata, i skužio sam da recimo nešto nabrzaka zamisliš i to vidiš, taj film

10x
nešto nedefinirano, neku žensku ili lika lovim po nekom brdašcu, brežuljku i tako pičim ja, tj kotrljam se i scena jedna iz djetinjstva jedna livada i kuća od mamine tetke i kao da sjedim u dvorištu i gledam sve to

4 osoba ("kapacitet teški")
lišče:
neki filmić s smijehom
5x
na tepihu na kojem je sjedio i pričinilo mu se da tepih lebdi na oblacima i kako on i mi u sobi na tepihu prolazimo kroz oblake i tako letimo

10x
postao je neko "biće" nešto št ose kreče kroz zidove i pod i ima zadatak dostaviti neki zid na broj 6 i nonstop pere broj 6 broj 6 i valja se po podu kao da hoda, nogama po zraku grabi i okolo se valja i kao da mu je jedini cilj pronać broj 6 kuću i dostavit taj neki zid
Old 05-08-2008, 22:21   #363
elephant0r
elegant0r

elephant0r's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema

aaaaaa
zaaakonnn report!

Dobar dan, ja sam dostavljac zidova.

RISPEKT :)))
elephant0r is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2008, 22:33   #364
Gaucho

ali pitam ga ja šta je bio, neki patuljak ili šta, kaže on neee, nego on je bio pločice i zid i plafon, kretao se među zidovima kroz kuće koje samo zna iz viđenja i onda presjek svih ploha, tj zidova je izlgedao kao broj 6 i onda mu je nastavio trip da mora dostavi teki zid na broj 6, kao da mu je to jedini cilj života, i kad to napravi više nezna šta bi, ali nikuda da nađe broj šest, i kaže da šeta kroz zidove i smješka se i traži 6, a bio je i njegov trip isto, mislim s običnim liščem drugi put ili 5x drugi put, ipak mislim lišče, neku melodiju je uhvatio s tv-a, i razvali se po podu i samo tu melodiju pjevuži, ali kao da je debilan, mi nismo se mogli suzdržat, jedan je izašao vani nije više mogo od smijeha, ja sam majicu izgrizao od smijeha, on nas ništa nije čuo samo njegovu melodiju i kako mu je super, a kaže on da sam ja u tripu smijao se histerično, valjao se, okretao, dizao, a ja se ničega ne sječam, samo znam da se kortljam za tom nekom curom, ili neko biće s haljinom, i to po nekim uskim putovima po brežuljku, kao ono iz grimovih bajki uvod, ono kad ona djevojčica pići, tako je izgledalo, ali ja ne želim s njom, čak se sječam da sem psovao da odjebe, ali samo sam se za njom kotrljao
Old 05-12-2008, 19:28   #365
Wolfshade01

Pitanje oko uzgoja:

Dali je moguće/potrebno rezati da bi izrasla u grm, nešto kao šta se sa vutrom radi?
Nakon koliko vremena je moguće uzeti reznice?
Old 05-12-2008, 22:12   #366
Gaucho

@ vuki: pisani ti je sve par pageova odavde, samo se uzimaju reznice, ona sama u grm raste ako je širina pitara dovoljno velika i duboka
svako nekoliko, zavisno o visini, ali brzo raste
Old 05-13-2008, 15:21   #367
eddard

eddard's Avatar

Registrovan: Oct 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Moja biljka sama po sebi raste veoma grmasto!
Old 05-15-2008, 11:41   #368
voogilica

voogilica's Avatar

Registrovan: Jan 2008

pitanje,
uskoro mi stize biljka pa bih voleo da znam kakvi uslovi (uvjeti) su potrebni,
kako vi resavate problem sa vlaznoscu?

koliko brzo raste?
voogilica is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 11:44   #369
Gaucho

kako me mrzi ovo pisat svako nekoliko postova:
prije imaš već sve do detalja razrađeno, pa da nabrojim neke ključne stvari

moraš napraviti šator za zadržavanje vlažnosti od boce ili vrečice neke
i raste ti priločno brzo po iskustvima
mislim da su to ta tvoja 2 pitanja
Old 05-15-2008, 12:59   #370
kalcij

Registrovan: May 2008

u Hr je sada zabranjena pitao danas u uredu za droge. kasno sam je otkrijo je**** takav je život
glavno da je u slo legalna pa je to super. zato tko naručuje nek se ne iznenadi ako mu murija dojde na vrat
kalcij is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 13:30   #371
Wolfshade01

Strašno.
No da budem iskren teško da će doći pod neku ozbiljniju kontrolu, pogotovo ne u prvo vrijeme. A klasifikacija zabranjena tvar nije isto što i klasifikacija droga tako da u najgoru ruku možete dobit prekršajnu prijavu.
Salvija još uvjek dolazi preko granice bez problema.
Old 05-15-2008, 14:06   #372
ROX

ROX's Avatar

Registrovan: Nov 2006

Salvia moze bit zabranjena ali 90% murje i carinika nema pojma kak to izgleda, ne razlikuje se od obicnog lisca i nema specifican miris. A i prerano je da bi popusio neke ozbiljne nevolje da te uhvate IMO. Mos se prvdat da je bila legalna i da nisi znao nstuff....bar mislim.
Old 05-15-2008, 14:54   #373
Airwalk

Airwalk's Avatar

Registrovan: May 2005

To da je zabranjena u Hr, moguće da je patka, bez obzira što ured govorio, jer surfajući po vladinim ustanovama ne vidim ikakav novi zakon ili propis. Ako netko ima taj zakon neka baci link.

Prijatelju, jučer stigle 2 biljke bez ikakvih problema.

Paranoja je inače opasna stvar na ovoj planeti. Treba se informirati i logički zaključivati, a ne di sve ovce tu i mali Mujo.
Airwalk is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 15:04   #374
kalcij

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2008/1436.htm popis koji je donjelo ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i proučite čl.2 http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2001/1756.htm
Old 05-15-2008, 15:52   #375
Airwalk

Airwalk's Avatar

Registrovan: May 2005
Angry

Quote:
Originally Posted by kalcij View Post
i ne možeš se praviti da si mislio da je legalna to ti ne prolazi ni kod murije a ni kod suda zabluda o pravu ti se ne prihvaća čime je zakon objavljen u NN i stupio na snagu smatra se da ga znaju svi.

sad kolika će biti kontrola i to je drugo pitanje ali siguran sam da će kad tad netko pasti
Što se tiče Republike Hrvatske, potpuno si u pravu. Zabranjena je.

Žao mi je da je tako, biljka je prekrasna, sa puno duhovnog potencijala, žao mi je da se naša nacija truje kemijom farmaceutskih industrija. Ali ne čudi me, pošto je sve kod nas copy-paste sa Zapada, pa tako i ovo. Hrvati otvorite oči i okrenite se prirodi, kao što su naši preci to stoljećima radili.
Airwalk is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 15:55   #376
Wolfshade01

To što ulazi u popis psihotropnih tvari NE ZNAČI NUŽNO da je zabranjena i da se posjedovanjem ili konzumacijom direktno krši zakon.
Ispravite me ako griješim ;)
Old 05-15-2008, 16:11   #377
Cutki

Cutki's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3

zabranjena je biljka, al nije zabranjen Salvinorin A, tako da bi se tu moglo nesto smuljat ako narucite ekstrakt.

@ wolf-
ako je popisana kao opojna droga - zakon kaznjava posjedovanje opojnih droga.

inace, jos jedan mali trik:
zakon NE predvida kaznu za KONZUMACIJU.
predvida za davanje (drugima) na uzivanje, stavljanje u promet, posjedovanje...
ali ne i konzumaciju..

sad je na vama da budete dovoljno mudri i smislite sta je to konzumacija
Cutki is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 16:22   #378
kalcij

da to je istina ali za takve stvari se propisuje koliko se smije imati da se ne krši zakon
ali ona je definitvno zabranjena a sad je pitanje kontrole naše murije. čisto sumnjam da će biti nekih velikih zapljena
Old 05-15-2008, 16:25   #379
kalcij

nije zabranjen salviniorum a i b ali je zabranjena biljka a da si pročitao čl.2 onda bi shvatio
Old 05-15-2008, 17:38   #380
Cutki

Cutki's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3

Quote:
Originally Posted by kalcij View Post
da to je istina ali za takve stvari se propisuje koliko se smije imati da se ne krši zakon
ali ona je definitvno zabranjena a sad je pitanje kontrole naše murije. čisto sumnjam da će biti nekih velikih zapljena
koristi opciju EDIT da ne pises post za postom a u svakom postu jedna recenica.

druga stvar, ne propisuje se kolko se smije imat da se ne krsi zakon nego postoji
beznacajno kazneno djelo, koje opet nije vezano uz nekaznjavanje konzumacije.

trece - "nasa murija"-vjerojatno si mislio na CARINU, kontrolira kolko im se da, a to ne znaci da ce ako vide paketic sa 5g ekstrakta 10x rec- aj dobro nek to ide. jednostavno su vrlo velike sanse da paketic sa tolkom gramazom nece otvarati i isti ce "proci".
"velkih zapljena" niti ne moze biti jer nitko ne narucuje 5kg Salvie. imas however ljudi koji se nisu javili na carinu kada su ih ovi zvali zbog 100g...
Cutki is offline   Reply With Quote
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules