| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
10-11-2007, 13:13
|
|
Registrovan: Oct 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Nije zalfija!Potrazi slike na googlu.
Salvia Divinorium.
|
|
|
10-11-2007, 13:52
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Jucer sam nesto spoznao, moglo bi se reci:
Aye. I really don't get it how many people find it unpleasant, Salvia is great for me. Yesterday when waking up I had....lets say an amazing out of body experience. I got short OBE's before, but this one was pure fullon and I just sat the next half hour thinking about what I experienced and how absolutely overwhelming it was. I was completely sober. The thing is that when I got beyond the point I would get to in previous OBE's, I felt THE VERY SAME THING that I get at onset of a smoked salvia experience. I hope someone can relate, I'm talking about the STRONG vibrations in the body, as if reality itself is hitting your body from behind and the sides, thud thud thud thud, very fast, feels even like it's your heart beating at 200bpm. When that happened I was like WHOA, and I lost it. I wish I had let go completely, but the salvia resemblance surprised me very, scared me and I screwed it up. But the experience was completely sober, and exactly like the beginning of a Salvia trip, and that adds the pieces up - sally induces OBE even at lower doses, at the beginning even. And I really didn't realize I was having an out of body experience on salvia and that that would account for the effect of being close and far from the wall at the same time, and for effects I didn't experience but many report - merging with other stuff.
Bragging too much again, sorry. But this revelation yesterday was beyond words for me.
|
|
|
10-11-2007, 15:48
|
|
Registrovan: Sep 2007
|
Quote:
Originally Posted by ROX
Jucer sam nesto spoznao, moglo bi se reci:
But this revelation yesterday was beyond words for me.
|
rock on!
(uz napomenu da tim stvarima treba oprezno pristupat)
|
|
|
11-04-2007, 00:41
|
|
Registrovan: May 2007
Pohvalio Puta:: 4
|
evo danas sam imo najbolji trip na salviji otkrio sam da mi je najbolja metoda pušit
na lulicu jer se mogu postepeno tripovat iako me poslje boli grlo...
prvo povučem dva dima i samo se uspjem sjećat prošlog iskustva pa kad se s tim pomirim da me to čeka onda uzmem više onda već lagano osjećam pa sam već spreman i onda uzmem još 4dima što brže i dulje zadržim i onda me dokrajči a da nije onako neugodno naglo i strašno ko na bong...
bilo je predobro čak sam bunco
tj stvaro neke nove riječi za ono što mi se događalo...
recimo na tripu imo sam osjećaj ko da me neko podjelio na par djelova i onda sam te djelove nazvo filantejce ili tako nekako lol a teško je opisat što sam vidio mogu samo usporedit...jer skužio sam da je svaka interpretacija besmislena jer jedino potpuno iskustvo mogu "vidjeti" u tom stanju jer je "prekompleksno" i previše nezamislivo...
jer to je nešto ko da moraš opisat boju koju nigdje ne možeš
vidjeti čak ni u mašti zamisliti samo možeš podsredstvom te biljke ili stupanjem u neka transcendentalna stanja meditacijskim metodama.
doslovce neopisivo iskustvo  .
npr. imam osjećaj ko da je bilo hrpa crvenih čunjeva na nekoj pokretnoj traci koja su se negdje kretala ili tako nekako(mislim one čunjeve iz bowlinga).
znam da je bila neka fora u tome kako sam ima nekakav drugačiji koncept svog bića
i sorry ako je glup post al sam napušen još uvijek :D popušili smo po 10ak lulica svaki poslje salvije i kako to paše poslje salvije....uuuu
osobito danas po onom prekrasnom vremenu u šumi s pogledom na obalu.
|
|
|
11-06-2007, 14:26
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3
|
ne kuzim...
citam vase komentare, razmisljam i nije mi jasno...
[quote=wannabeshaman]
na lulicu jer se mogu postepeno tripovat iako me poslje boli grlo...
prvo povučem dva dima i samo se uspjem sjećat prošlog iskustva pa kad se s tim pomirim da me to čeka onda uzmem više onda već lagano osjećam pa sam već spreman i o nda uzmem još 4dima što brže i dulje zadržim i onda me dokrajči
[/qoute]
ma kak molim te...
http://www.worth1000.com/entries/200...0373BGIF_w.jpg
uzmes slicnu lulu i napunis ju,
to povuces i kak sad vuces opet?
mislim, ako povuces 'dozu' takve lule 5x ekstrakt i zadrzis kak bi trebalo od 20-30 sekundi,
Salvia ce te preuzet sigurno i nema sanse da vuces opet...
to kaj si ti opisao traje minimalno 7 puta po 20 sekundi samo povlacenje...
to mi zvuci krajnje nerealno...
mislim, vidim 3 rjesenja:
1) najvjerojatnije pusis neko smece
2) mozda ne znas pusit...
3) super si otporan na Salviu
anyone?
Last edited by Cutki; 11-06-2007 at 14:34.
|
|
|
11-06-2007, 17:46
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Nisam nikad pusio Salviu ali mislim da u wannabeshaman1ovoj prici nema nista cudno.Pa ako ne pusi na bong znaci da uvlaci puno manje dima nego kad pusi na bong.
Ako je potrebno 20-180 sec da proradi i jos 1-2 minute da dosegne vrhunac zasto nebi bilo moguce.wannabeshaman1 je vjerovat jedan od onih kojem treba duze da proradi.
6 puta 20 = 120 sekundi s tim da se prva 2 dima ne racunaju jer je to samo degustacija :-),znaci 4 puta 20 = 80 i nista cudno.
|
|
|
11-06-2007, 18:24
|
|
|
Quote:
Originally Posted by DirtyDeeds
Nisam nikad pusio Salviu ali mislim da u wannabeshaman1ovoj prici nema nista cudno.Pa ako ne pusi na bong znaci da uvlaci puno manje dima nego kad pusi na bong.
Ako je potrebno 20-180 sec da proradi i jos 1-2 minute da dosegne vrhunac zasto nebi bilo moguce.wannabeshaman1 je vjerovat jedan od onih kojem treba duze da proradi.
6 puta 20 = 120 sekundi s tim da se prva 2 dima ne racunaju jer je to samo degustacija :-),znaci 4 puta 20 = 80 i nista cudno.
|
eh ne znam kak da ti to kazem a da ne ispadne grubo
al ak nisi pusio Salviu tesko ces shvatit o cemu pricam...
prvo, pusio je isto kao i ja, na lulu (pipe).
Dalje, ja sam prelazak sa normalne svijesti u svijest
Salvie dozivio trenutno, 'bez mogucnosti pomilovanja' hehe..
Doslovno nakon udisaja i drzanja cca 20 sekundi ja se ne sjecam
izdisaja jer sam vec bio negdje drugdje.
Ne vjerujem da bi nakon postenog dima jos stigao razmisljati o tome
da sam sad tek u fazi 1, pa da se moram spremit na novo pusenje,
pa da cu tek nakon 3. puta bit zapravo u briji...
Nadam se da sad razumijes moj problem sa uvlacenjem drugog
treceg a da ne pricam sestog dima.
Moguce da ima veze sa kolicinom dima i nacinom uvlacenja,
ali iz lule(pipe-a) je samo jedan nacin,
da povuces sve sta si napunio, a vjeruj to je dovoljno da vidis svasta..
Mozda je stvar pripreme, meditacije prije,
spoznaje zasto to radis da ti se ne dogodi ko wannabeshaman1-u
da se tek nakon 2 udisaja ides spremat 'tripat'.
Ak nisi spreman vec na prvi dim 'tripat' bolje da uopce ne ides to radit,
jer mi se cini da to nije ni blizu za zajebanciju i rekreaciju...
pa da uvlacis ko travu...evo malo, pa cu sad jos malo..pa evo za kraj...
mozda sam u krivu oko puno stvari... al zato pitam..
ipak nazalost nemam shamana da me vodi kroz put
cheers :)
edit:
sjetio sam se neceg zanimljivog,
da sam u trenutku kad sam osjetio prelazak
frendu koji je pazio na mene uspio dati kratki znak
da krecem. Mozda bi u tom trenutku uspio povuci jos
jedan put, ali mislim da bi to bilo jako tesko ako ne i
nemoguce zadrzati to na duze od 3-5 sekundi sta nije
dovoljno da se upije dim..
ipak, 6 dimova mi je fascinantno...
Last edited by Cutki; 11-06-2007 at 18:26.
|
|
|
11-06-2007, 21:27
|
|
Registrovan: Mar 2007
|
Quote:
Originally Posted by Cutki
eh ne znam kak da ti to kazem a da ne ispadne grubo
al ak nisi pusio Salviu tesko ces shvatit o cemu pricam...
ipak, 6 dimova mi je fascinantno...
|
da i meni smrde te price o 6 dimova jos na pajp, ja 2 hita na bong jedva uspijem, jos mi i drugi cesto ode u kurton jer me pocne prvi hit hvatat.
wanabe pretjeruje...
Last edited by Pampers; 11-06-2007 at 21:31.
Reason: glupe zvjezdice na psovkama
|
|
|
11-07-2007, 10:56
|
|
|
lol ovo je presmiješno
ja pretjerujem?!
pa koji je tebi ***** otkud ti znaš koliko sam ja uzeo...
a ne zaboravio sam ti si doktor salvinorium ti znaš kako djeluje i na koje djelove mozga pa tako i doze kod svakog čovjeka ono što si ti doživio i kako si doživio moram i ja.
sigurno bi i tako savjete djelio sa daturom  ..."da znaš dečko ja sam pojeo 1000sjemenki i nije mi ništa bilo e to što je meni mora bit i tebi dakle uzmi ih 2000"
prvi put kad sam probo salviju povukao sam tri dima na bong i bio gotov drugi put za tj dana sam povukao jedan cijeli i još drugi isto na bong al sam ga zadržo par sekundi a isti dan tj kad sam ja uzeo drugi put frend mi je povuko 5dimova na lulu i ništa mu nije bilo al baš ništa samo ga je bolila glava i nije imo tripove a drugi frend barem pet šest dimova na bong i još je pričao samnom...
istina pričo je s još nekim koga ja nisam vidio.
dakle nije stvar u nekvaliteti.
ali po vašim načelima ja sam trebao pobrat oveći kamen zatuć ga da se onesvjesti objesit ga naglavačke o drvo golog i sa žiletom ga rezuckat i govoritu mu kako je jebeni prevarant i kako me tu pokušava nekim iluzionističkim trikovima uvjerit da je popušio više od mene i da mu ništa nije bilo.
ja ne shvaćam vas tebi je bilo drugačije nego meni i sad sam ja odmah neki kreten koji je zatucan i nije spreman na tripove pa trebam počet meditirat...
inače ako te zanima meditiram lucidno sanjam i prakticiram astralne projekcije
(istina ove stanje astrala ne mogu zadržat jako dugo jer se tolko oduševim da se odmah vratim u tjelo zbog nekog peckanja u prsima)
(zašto?)
inače pušio sam salviju na lulicu i tako postepeno jer sam želio produljit određene efekte recimo ono kad sam još svjestan svog okoliša al se sjećam trip.
to moje pušenje se sastojalo od tri faze prvo sam povukao dva dima otprilike ali nisam do kraja napunio pluća jer ej bilo jako gorko i peklo mi je grlo
ispustio sam ga nakon par sec oko 5(nisam mjerio)
onda sam se sjećo prošlih tripova i svega što sam zaboravio i mogo sam pričat bez prob. ali nažalost nisam uspio naći pogodne riječi da konkretno opišem...
pa ću probat nacrtat sljedeći put.
jedino što sam skužio je da mi salvija mjenja oblik.
zatim nakon stanke od negdje 10-ak min sam povukao oko2-tri dima i zadržo ih malo duže oko 20sec ali sam prilično malo udahnuo tj plitko.
onda sam imo neki lakši trip samo one neke čudne osjećaje ali
nisam dosega onaj stadij vizija ko prošla dva puta
tako da sam nakon par min kad je skoro prošao osjećaj a bio sam spreman na jak trip
za razliku od prošla dva puta kad sam se našao u nekom gradu čudnom ili šta je to već bilo sa salvijom pa sam bio tolko usran i iznenađen da nisam mogao zadržat lucidnost
ili izvuć bilo kakvu korist od tripa...samo sam bio ko muha bez glave
ovime sam želio se donekle spremit na to da se ne bojim toliko jer bi postepeno ulazio u stanje pa nebi bilo ni onog preznojavanja.
kako sam sad bio spreman
onda sam opet uzeo lulicu i povukao
nesjećam se kolko dimova može bit od 2pa na više ali su sigurno bila dva dima i to sam zadržo 20sec...onda nisam znao za sebe a pred kraj špice sam se valjo po podu i smijo se nekim izmišljenim riječima koje su zapravo imale svrhu podsjetnika onoga za što su bile naziv.nažalost sjećam se samo nečeg ko tvornice u kojoj se nalazi hrpa crvenih čunjastih nešto na pokretnoj traci.
ali glavno je da ste vi profi konzumenti salvije al ne pokušavate riješit problem toga da se većine tripa ne sjećate.
ja sam to pokušao i sad me tu virtualno linčuju.
ma ko vas jebe ovo ionako i ovako posljednji trip report na salviji jer ionako ne vidim da tu postoji mogućnost nekakvog poboljšavanja ili razjašnjavanja nekih pitanja oko tih tripova.samo neko nadmetanje ko se više sjeća ili ko više a ko manje treba dimova...
|
|
|
11-07-2007, 11:01
|
|
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Quote:
Doslovno nakon udisaja i drzanja cca 20 sekundi ja se ne sjecam
izdisaja jer sam vec bio negdje drugdje.
Ne vjerujem da bi nakon postenog dima jos stigao razmisljati o tome
da sam sad tek u fazi 1, pa da se moram spremit na novo pusenje,
|
Pa aktije blackout od prvog dima, što će ti onda drugi i treći (o šestom da ne govorim) - manje vuci pa će ti tri bit taman (a možda i 6), ili taj jedan smanji malo - osim ak tebi ne paše amnezija jer topiš tugu u salviji (umisto u boci i slično) 
|
11-07-2007, 11:39
|
|
|
d-_-b
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
Quote:
Originally Posted by wannabeshaman1
ovo ionako i ovako posljednji trip report na salviji jer ionako ne vidim da tu postoji mogućnost nekakvog poboljšavanja ili razjašnjavanja nekih pitanja oko tih tripova.samo neko nadmetanje ko se više sjeća ili ko više a ko manje treba dimova...
|
mene zanima
|
|
|
11-07-2007, 11:56
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ramona_Red
Pa aktije blackout od prvog dima, što će ti onda drugi i treći (o šestom da ne govorim) - manje vuci pa će ti tri bit taman (a možda i 6), ili taj jedan smanji malo - osim ak tebi ne paše amnezija jer topiš tugu u salviji (umisto u boci i slično) 
|
uh ne kuzim ovo... ne paše amnezija jer topim tugu u Salvii?
ko je reko da mi treba drugi treci ili šesti? samo kazem da mi je cudno kak uspije
povuc šest za redom.
anyways,
wannabe,
nisam ja reko da muljas nego mi samo zvuci puno 6 dimova u kratkom roku,
sta se ispostavilo da je poduze vrijeme, pa mi vise nije tolko cudno.. Vidio sam i ja
ljude koji su vukli 5 dimova i nista im nije bilo, al njima nije jer su krivo vukli i lose
zadrzali.. ono, neki polu dimovi u kojima pola Salvie ispari, a ovo sta su uvukli su izdahnuli za par sekundi...
Jel mi mozes rec zasto pusis Salviu i koji ti je cilj toga?
Tu ti se krije da se ne sjecas i da imas vizije bez
koncentracije na odredenu temu..
Mislim da kad bi dobro dobro razmislio o pitanju za Salviu,
kad bi nasao tocno kaj te zanima
trip bio puno ugodniji i puno bi vise iz njega naucio/shvatio/razumio...
Last edited by Cutki; 11-07-2007 at 11:59.
|
|
|
11-07-2007, 14:45
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Weedran
Quote:
Originally Posted by wannabeshaman1 View Post
ovo ionako i ovako posljednji trip report na salviji jer ionako ne vidim da tu postoji mogućnost nekakvog poboljšavanja ili razjašnjavanja nekih pitanja oko tih tripova.samo neko nadmetanje ko se više sjeća ili ko više a ko manje treba dimova...
mene zanima
|
I mene.......
|
|
|
11-07-2007, 16:56
|
|
|
Trip Long And Prosper
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
I mene zanima wonabishaman
tu smo da djelimo iskustva a ne da kenjamo po tudima... mozemo raspravljat i pitat sto ne shvacamo u tim nasima malim glavama ali nikako ne kenjat po njima, a ova cijela rasprava se pretvorila u neko nadmetanje i kenjanje i ima taj jebeni negativan ton koji se osjeti od pocetka... moglo je biti pristojono: reci nam wonabi kako ti to uspjevas? a ne: uh pih ma daj...seres i sl.
momci...bontona malo ha?
|
|
11-07-2007, 22:11
|
|
|
" Jel mi mozes rec zasto pusis Salviu i koji ti je cilj toga?
Tu ti se krije da se ne sjecas i da imas vizije bez
koncentracije na odredenu temu.."
želio bih salviom slomit ego i iskusit svijest bez njegovog ograničenja.
čak sam opsjednut tom idejom.
imam neke pretpostavke šta bi time mogao postić recimo spoznati apsolutno ili
stupiti u neku 5dimenziju koja bi se još mogla zavati i božanska po meni:)
znam da se ovako čini krajnje nebulozno možda i je ali meni je zasad to smisao života :D
sve te moje teorije su besmislene dok god ih ne iskušam u praksi
a jedini način koji mi poznat bi mogla biti salvia.
čak kad sam pročito na onom salvia user guidu da je to peti level
znao sam da moram probat tu salviju.
a još uz to prije negdje pola godine ili više sam bio u nekom polu snu
bio svjestan sobe i stare u drugoj sobi al svejedno nisam osjećao tjelo i nalazio sam se u nekom čudnom smeđem prostoru u kojem mi je čini mi se salvija nešto govorila jer sam na svakom tripu na salviji do sad imao isti osjećaj čak sam se nalazio u sličnom "prostoru".
problem je što se ne sjećam točno što sam čuo jer kad sam postao lucidan nešto se već događalo od tad sam tražio način da je nabavim.
sjećam se nečeg kako bi trebao naučit ustalit percepeciju na njezinom položaju.
uglavnom ne uspjevam čini mi se stupit u to stanje jer nisam dovoljno lucidan u iskustvu i do sad sam previše bio prestrašen promjenom oblika svog bića ako je to prigodan izraz za ono što mi se stvarno događa na tripu a i ne sjećam se većine tripa.
pošto mi se salvija čini prenagla mislio sam da bi mogao bit manje prestrašen a samim time i lucidniji jer nebi me strah spriječio u namjeri da idem dalje,
ako postepeno ulazim u to stanje. što sam i napravio.
a i još uz to sam skužio da kad malo popušim mogu normalno funckionirati čak i imam neku koordinaciju al se sjećam tripa tako da sad planiram uzet opet tako malo pa probat nacrtat ono čega se sjećam jer riječima jednostavno ne mogu opisat pošto nemam s čime usporedit što je s "ovog svijeta".
jer ne shvaćam kakva mi korist od spoznaje koju sam zaboravio.
|
|
|
11-07-2007, 22:43
|
|
|
d-_-b
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema
|
Mislim da bi bilo najbolje da uđeš sasvim neopterečen onime što očekuješ, ne očekuj, već budi sasvim otvoren da možeš bez predrasuda "čuti" što ti salvia ima za reči. Jer očekivanja, predrasude, zacrtan očekivan cilj grade barijeru u tvom umu, i ako situacija neće biti onakva kaku si ju zamislio, tvoj um će je ignorirati. Možda su oči organi vida, ali mozak je taj koji vidi, i ono što mozak misli da nije moguće i ono što ne očekuje ni pod koju cijenu - to i neće vidjeti. To nije neka nova teorija, to je psihološka činjenica, tako mozak funkcionira. Ako će mu nešto biti previše drugačije od svega ostalog što zna, mozak će ignorirati prihvatiti ono što vidi.
Ako želiš istraživati nove svijetove, moraš biti spreman na to, a da bi bio spreman moraš biti otvoren, sasvim otvoren, a to baš i nije najlakše.
Druga stvar - strah. Strah je najjače oružje koje je stvorio tvoj vlastiti mozak i upotrijebio sam protiv sebe. Jedna od najbitnijih stvari je da se ne bojiš, strah blokira sve. Strah je oružje tvog ega. Ego želi biti što jest i bori se protiv svake promjene. You have nothing to fear! Ego je taj koji stvara ciljeve, koji traži smisao, koji si stvara pravila, ali to ti nisi.
Ask yourself, zašto mi treba smisao, zašto mi trebaju pravila, zašto da si zacrtavam ciljeve? Dali ti oni stvarno trebaju da bio bio sretan i zadovoljan sobom? Free your mind.
|
|
|
11-07-2007, 23:03
|
|
Registrovan: Mar 2007
|
uh uh, vidim tu se zakuhalo i stvarno mi se nedaju citat ovi eseji al kolko sam parcijalno procito, vidim da kazes da sam doktor i da znam dozu za sve, pa na to odgovaram da neznam dozu al cinjenica je da 60sec nakon udisanja slavija pocinje djelovat, i nakon 2min pocinje spustat.
e sad ja ocu rec da pod punim utjecajem salvije koji te obuzme nakon 1min, ti vise nisi tu, bong ispada, komunikacija s svjetom 0. E a sad ako si tolerantan vise od drugih, pa brate mozes povuc 50hitova a nece te oprat intenzivnije nego sto te poslje 3-4hita. Extract onda koknes pa ti bude ko nama smrtnicima od lisca. I onda nes moc vuc zilijun hitova jer ces bit daleko.
|
|
11-07-2007, 23:55
|
|
|
evo da rezimiramo ja sam pušio na lulicu ti na bong...na bong sam se i ja razvalio i od jednog dima a na lulicu sam povukao "plitke" dimove koje nisam dugo zadržao.
pošto me je na bong salvia prebrzo djelovala želio sam ovako doć postepeno do onog stadija ko prošli put kako bi smanjio strah i kako bi možda bolje zapamtio trip.
jer se recimo nakon jednog dima sjećam prošlog tripa ali i dalje mogu funkcionirati normalno.
ti ako nisi probao pušit na lulicu nemoj srat kako je meni bilo i da pretjerujem...
ti si očito nekakav fašist ako neko nije ko ti ubi ga.
a osim toga nisam uzimao šest dimova za redom.
ironično je pampers što si me na prvom trip reportu optužio da sam psihotični imbecil koji je preintenzivno doživio salviju a sad pak sam pre tolerantan lol nikad nisi zadovoljan?
|
|
|
11-08-2007, 00:51
|
|
|
da,
kuzim kaj hoces rec wannabeshaman,