| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
03-29-2007, 01:41
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Quote:
Originally Posted by delboy
Evo baš čitam ovo što si pisao...i nemogu se bas slozit sa tvojim savjetima.
Bio sam jedno vrijeme zagrijan za tu salviu ,pa sam pročitao da se salvia nemoze pusiti bez brenera ,dakle ne BUTAN-ski upaljac.
razlog je navodno temperatura ,jer salvia daje potpuni efekt tek na visokoj temperaturi puseci ju na bong ili pajp.
nepreporucuje se pusiti u pljugi ili sa butanskim upaljacem.jer efekt nije isti.
u glavnom zanima me koja je razlika izmedju ekstrakta standardized 10x i obicnog ekstrakta 10x.
|
U standardiziranome extraktu se točno zna koliko Salvinorina-A ima po gramu. Odmjereno ga se nanosi na biljnu masu. U prosjeku list ima 2,5 mg/g , pa znaći 5X standardizirani mora imat 12,5 mg/g.
Nestandardizirani je, jednostavno, bez mirenja. I taj može jako varirat. Onaj vodić koji san "prikačija" je za napravit nestandardizirani extrakt. Za standardizirani treba vaga. Precizna vaga.
DOBAR zdrav list može ić i do 4mg/g, šta nije malo. Tako da razlike mogu bit drastične.
Dok san ima mogučnost "vaganja" od mog lista izašlo je 3,54 mg/g. 174,3 mg od 50g.
Najslabije šta san vidija je 1,5 mg/g. A ispada da sav list koji nije "prime harvest", bude jedva 2 mg/g.
|
|
|
03-29-2007, 02:03
|
|
Registrovan: Mar 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Evo jedno intimno pitanje guru hasane...
Kolko mozes dobiti salvije od jedne biljke? kolko cesto mozes brati lisce i dal se isplati sadit?
(prvi moj post koji je na 2 strane... sve me trnci prolaze  )
(E da, vidim imam dva lista vutre kraj imena... jel se ti listovi na kraju godine salju korisniku na pusenje il je to samo za zadirkivanje?)
Last edited by Pampers : 03-29-2007 at 02:06.
|
|
|
03-29-2007, 07:59
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by Pampers
Evo jedno intimno pitanje guru hasane...
Kolko mozes dobiti salvije od jedne biljke? kolko cesto mozes brati lisce i dal se isplati sadit?
(prvi moj post koji je na 2 strane... sve me trnci prolaze  )
(E da, vidim imam dva lista vutre kraj imena... jel se ti listovi na kraju godine salju korisniku na pusenje il je to samo za zadirkivanje?)
|
Sve si isplati sadit. I to se uvik isplati sadit. Oko 100-200 listova ti ide za 50g. Ovisno o veličini listova.
Moš ti odma satrat cilu biljku, i osušit je...ali ima bolji način:
kako kad naraste nekih 50-60 cm, otineš vrh u dižini 3-4 interode. Ostaviš samo one najmanje listiće i eventualo par najgornjih. Ako su preveliki (duži od 3 cm) i njih malo skratiš (imaš u stoned free growguide kako se klinira vutra; sistemje isti samo šta Sally se zakorjeni i bez hormona). Skinuto lišće pušiš (ili ga lipo spremiš i skupljaš). Kad biljka dobije grane od nekuh 20-ak centi, ponoviš postupak na njima, i opet imaš lista. I tako do jeseni kad biljka ide na "spavanje". Onda je možeš posić do temelja, ostaviš eventualno vrhić-dva da ima kasnije iz čega rast. Cilje napravit je šta grmastiju i zaklonirat šta više novih, a onda ima lista ko u bajci...
|
|
|
03-29-2007, 15:19
|
|
|
THC vitamin
Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
|
Ma ti si faca čoviče - respekt!
Ja bi tako rado sadila - al ne smim - a ooobooožaaaavam biljke i životinje, isto, naravno, sve je to ŽIVOT - ufff jedva čekam ća, moram se maknut negdi di ću imat mir slobodu i zidove oslikane onako kako ja hoću - i kocku zemlje - il makar pitare - i pasića i mačkicu - i tako to - da me sve skupa veseli kad sam na drogama a i kad nisam... a jesan se razlajala, aan? Kako ono? 'zalajala i prolajala' kekkekeke....
A lipo mi je čut da Sally tako lipo raste u našoj klimi - ma bravo Dalmacijo naša draga - e - a što se tiče sl... - khm - (morning) glory glory alleluyah - i trip reporta - možda bi tribalo otvorit temu 'razglednice s putovanja' i jednostavno ako ko ima što, da piše tu, i bez pretjerano spominjat ...khm... napisat Donat MG - pa nek ljudi misle da pijemo magnezij  ... mens sana in corpore sano (Sana, Bosanski Novi :D)
@ Rox - fora ono (jel u Varšavskoj? negdi kod Cvjetnog trga uglavnom je), to sam i ja vid'la još davno u Zg - to je papirnica nekakva šminkerska heheh ... zar ne?
Pampers? ***** bunar?? E-hee tu si, tico ;) ... pšššt!
Hassan jesi ti IŠTA naručivao od te famozne 2004, reci?
Last edited by Ramona_Red : 03-29-2007 at 15:30.
|
|
|
03-30-2007, 01:09
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
Nemam blage sto je ono, al da, u Varsavskoj. No skrecemo s teme ;)
|
|
|
03-30-2007, 18:41
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
|
Hassan jesi ti IŠTA naručivao od te famozne 2004, reci?
|
Jesan. Ono šta može proć carinu ;)
|
|
|
03-31-2007, 03:07
|
|
Registrovan: Nov 2006
|
E, malo me muci i zanima me kako to da Salviju klasificiraju kao disocijativni psihodelik. Salvija ne djeluje na NMDA receptore kao ostali disocijativi, jelda?
A ako se misli na disocijativni efekt, iliti odvajanje uma od tijela, kako to da onda DMT nikad ne spominju kao disocijativ. Oba ti izbrisu okruzenje i nametnu svoju stvarnost, na oba si paraliziran....samo sta djeluju na razlicite receptore (μ-opioid, 5HT2A).
|
|
|
03-31-2007, 03:40
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by ROX
...samo sta djeluju na razlicite receptore (μ-opioid, 5HT2A).
|
Salvinorin djeluje na kappa opioidne receptore.
|
|
|
03-31-2007, 03:56
|
|
|
Neznam jesi pusio salviju ali stvarno se nijedan osjecaj nemoze usporediti s salvinorum tripom.
Disocijativ mozda zbog vfizickog osjecaja razdvajanja koji se osijeti paralelno s odvajanjem psihe u drugu dimenziju, Nisam probao dmt, ali koliko sam cuo od drugih nema tog osijecaja razdvajanja, vec mentalni prijelazu u drugi svijet temeljen na okruzenju.
Nadam se da ce netko upuceniji postat zasto je disocijativ, jer ja samo nagadjam a zanima me
|
|
03-31-2007, 04:22
|
|
|
Spirit of Air
|
Disociativna tvar djeluje tako da smanji ili blokira signale prema svjesti od ostalih djelova mozga. Takvo stanje snzorne deprivacije i disocijacije (odvajanja, jel) može izazvati stanje "samoistraživanja", halucinacije i stanje slično snu. U biti slično stanje svijest može se postići kroz 2 kontrastna načina - psihodelični i disocijativni.
Evo preveja na brzinu sa wikipedije ;)
Razlika je između Salvije i DMT-a. Od salvije se "utone" u njen svijet; tijelo nestaje, svijest je "izbačena prema naprid".
Od DMT-a, bar kozumiranog u formi ayhuaske,ili nekog njenog analoga, svijest je takođe odvojena od tijela, i tijelo može nestat, ali od nje se uglavnom osjeti i prisustvo jednog ili više entiteta koji su unutra/vani u odnosu na spoznavaoca, ali ipak OVDE, u ovom svijetu ili bar graniče s njim.
Kod Salvije, spoznavaoc je, kao što rekoh, odsječen od ovog svijete, totalno uronjen u njen svijet.
"Entiteti" su drukčiji. Kod Salvije ih nema više od 3-4, uglavnom se "iskritalizira" samo jedan, i večina ljudi ga/je doživi kao "zelenu boginju". Kod DMT-a entiteta zna bit na stotine.
Najzanimljivije i najnevjerovatnije je, da se iskustva tih "svjetova", pod uvjetom da se sve odradi kako treba, poklapaju kod različitih ljudi. Dakle ima nešto "tamo s one strane"; da li se radi o totalno novom i pri normalnom stanju svijesti nevidljivom biću/bićima, ili se radi o tome da naši "sastavni" dijelovi postanu vidljivi i komuniciraju s nama (tj mi komuniciramo sami sa sobom), neznam.
Nakon dovoljno experimenata, nisam uspija zaključit o čemu se radi, ali sam naučija poštovat ova močna oruđa za samospoznaju/ajnalizu; naučija san poštovati te močne "kjučeve svijeta duhova".
U svakom slučaju, teško mi je ovo objasnit i svjestan san da se vrtin u krug; a za one koji žele doznat da li je jedno ili drugo postoji samo jedno rješenje: probaj pa doznaj.
|
|
|
03-31-2007, 05:52
|
|
|
hehe, strucno nema sto...
uvijek ga ubijes;)
Ali reci mi onda nesto, u par navrata sto sam pricao s "salvijom"... rekla mi je samo neke gluposti koje mi nemaju smisla... Treba li pokusavati pronaci smisao u onome sto ti kaze ili to pricas s samim sobom i to treba zanemariti!?!
Ili je pitanje duhovne vjere dali preuvelicati njene poruke?
Don Juan vidi u psihodelicima saveznike. Dali je to pravilan pristup tome ili je to kombinacija autosugestije i totemickog fanatizma?
Hmm, idem po x10 mozda saznam odgovor;)
|
|
03-31-2007, 12:49
|
|
|
THC vitamin
|
E Pampers, Pampers  ...
Quote:
|
ili se radi o tome da naši "sastavni" dijelovi postanu vidljivi i komuniciraju s nama (tj mi komuniciramo sami sa sobom), neznam.
|
Eto, točno tako (nekako): ja sam na ibogi, nakon što me paralizirala, prvo osjetila svoju dušu, kao 'gusti' svjetlucavi zrak unutar balona tijela - i nakon kratkog vremena počela viđati druge duše, koje kao da su ugledale nešto novo u svom svijetu - nikad neću zaboraviti jedno žensko vilinsko biće (prozirno-fluo-metalik-svijetlo-zeleno-plave boje i supstance) koje je doplutalo kako bi mi se ogledalo u očima (došlo mi je na 2-3 cm blizu!) i kad je - valjda - kako sam ja to skužila - vidila da nisam jedna od njih, s njihove strane, da nisam (još) mrtva, ili što li - kratko se osmjehnula i onako vilinski-hirovito otprhnula ća od mene, ostavljajući blještav delay efekt ... ona je bila među prvima - poslije mi je dolazilo na desetke različitih, bizarnih bića i stvari koja su dolazila i prolazila ili pored mene, ili baš KROZ mene - no ne obraćajući pažnju na mene previše - dosta njih nisu ni mogla imati 'pažnju' kao takvu jer nisu bili bića već stvari, recimo građevine itd. - no ova je bila najsličnija nečem ljudskom/vilinskom - i jedina mi je došla tako jako jako blizu - oči u oči dakle - i bila je tako lijeeepaaa ...
Quote:
|
Nakon dovoljno experimenata, nisam uspija zaključit o čemu se radi, ali sam naučija poštovat ova močna oruđa za samospoznaju/ajnalizu; naučija san poštovati te močne "kjučeve svijeta duhova".
|
Potpisujem. Sad mi je jasno, ko što je još jedan lik rekao, nakon što mu je - prije prve inicijacije ibogainom - izgledalo prenapuhano i isfolirano to što mu je guru naložio - dok ibogu stavlja u kapsule - da tih 15tak minuta iskoristi da se duhovno poveže s tom biljkom i da zatraži od nje pomoć i odgovore i sve ono što ga zanima i zbog čega je došao .... poslije kad je skužio koliko je ta biljka moćna - bilo mu je žao što se nije pokušao više s njom povezati, kako mu je bilo rečeno.
Ili ko što sam ja danas rekla prijateljici kad me pitala za ibogu i djelovanje: jesi kad letila avionom? Onaj prvi put? E pa znaš ono, dok se avion još muva po pisti pa misliš 'eh, neš mi ti, ovo ko da se vozim u autu' - to je ono kad ti dođe prvi, drugi, treći val - no poslije - kad počnu dolaziti ostali, svaki dvostruko jači - e to je baš kao ono kad avion upali sve motore, pa se odjednom digne - a ti ostaneš paff - zatečen njegovom snagom ...
Da ne budem off-topic - salvia je i po meni disocijativ ... a Pampers što će ti 10x ekstrakt - pa dosta ti je valjda 5x? Bilo je u Azariusu i čistog salvinorina A - ali ne znam - ja bih uvik radije uzela Sally, nego te umjetne tabletice
Last edited by Ramona_Red : 03-31-2007 at 12:51.
|
|
|
03-31-2007, 13:59
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
Originally Posted by Pampers
hehe, strucno nema sto...
uvijek ga ubijes;)
Ali reci mi onda nesto, u par navrata sto sam pricao s "salvijom"... rekla mi je samo neke gluposti koje mi nemaju smisla... Treba li pokusavati pronaci smisao u onome sto ti kaze ili to pricas s samim sobom i to treba zanemariti!?!
Ili je pitanje duhovne vjere dali preuvelicati njene poruke?
Don Juan vidi u psihodelicima saveznike. Dali je to pravilan pristup tome ili je to kombinacija autosugestije i totemickog fanatizma?
Hmm, idem po x10 mozda saznam odgovor;)
|
Pa smatram da je to jedna kombinacija svega šta si naveja. Unutra, vanka, okolo...u takovim stanjima svijesti ti podatci jednostavno gube važnost.
Nisi jedini koji nerazumi ŠTA ona priča...
S jedne starne imaš razum (hmh,hm Nonal), a s druge strane uletiš direkt u Nagual, kako bi se to reklo rječnikom Don Juana.
Mislim da neterba tražit smisao u inome šta čuješ u toku "izleta". U isto vrime svjestan si da je to sve samo uticaj nečeg šta si "unija" u sebe, a s druge strane razum je fasciniran i prestrašen bespućima i događajima koje je, htio-nehtio bio prisiljen "vidit". E ovde se formira "rascjep"; reka bi da se otvara prolaz...
Tek tu počinje obrada podataka, a to može bit jako zbunjujuće, zar ne?
|
|
|
03-31-2007, 15:35
|
|
|
Da, zbunjujuce... Ali nije istina sto si rekao da razmum bude svijestan da je to posljedica salvije. Ako hit bude pravi i otvori se taj svijet uvijek zaboravim da sam povuko hit salvije, bar dok traje trip.
Par puta mi se dogodilo da me panika uhvatila kad sam otvorio oci a mene jos uvijek pristisce sila prema podu i mene hvata panika da mi se nesto sjebalo s glavom i da cu ostat s tim feelingom do kraja zivota i onda nakon 20sec se sjetim da sam povuka hit i da je to salvija...
Tako da mislim da um nije svijstan da je to droga... kao sto um nije svijetan da je san san... osim lucidnih snova. Neki kazu da je salvija lucidni san u budnom stanju. Ali ja se nebih slozio jer san je lucidan u pogledu tvog ponasanja u njemu, ali ne i glede tvoje svijesti da je to san.
Hehe, ovo postaje šamanski:)
|
|
04-02-2007, 22:09
|
|
|
Param parčad
Registrovan: Oct 2005
|
Nema ljepšeg nego kad odnos postane više nego isključiva korist (u stilu ja tebe uzgojim-ti mi pružiš znanje koje trebam) već i uzajamno pružanje i primanje energije bivanja...
Svaka čast Hasane... put znanja i majke prirode nije samo faza. To je sam život. A nema ljepšeg nego kad se uspostavi odnos između dva bića na onoj praistinskoj vezi. Nema ničeg bez ljubavi :)
A šta se tiče naslova, od kad sam skužio da piše salvia savija, svaki put se rasparam kad pročitam :D
Aj živili :)
|
|
04-02-2007, 22:29
|
|
|
Ispricavam se ako je moj kruti naslov povrijedio neke od vas sentimentalnijih psihonauta
|
|
04-03-2007, 23:23
|
|
|
Param parčad
Registrovan: Oct 2005
|
Hahahhaha....
Nipošto... zdravog smijeha uvijek dobro dođe...
:)
|
|
04-04-2007, 01:13
|
|
|
brz oporavak VAM zelim :) i veoma je ugodno vidjeti ovakve prizore!
|
|
|
04-07-2007, 14:58
|
|
|
THC vitamin
|
Quote:
|
Nema ljepšeg nego kad odnos postane više nego isključiva korist (u stilu ja tebe uzgojim-ti mi pružiš znanje koje trebam) već i uzajamno pružanje i primanje energije bivanja...
|
Eee - Doors - prva liga si ovo rekao - svaka ti čast, fala i (svaka ti i ) dala! ;)
|
04-07-2007, 16:08
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Ramona_Red
Eee - Doors - prva liga si ovo rekao - svaka ti čast, fala i (svaka ti i ) dala! ;)
|
E Ramona mogu se kadit da volis nosit sarene suknje s uzorcima cvjetova i ponekad maramu na glavi. Koristis dosta rumenila na obrazima i volis ostvarivat fizicki dodir s ljudima dok razgovaras.
Kolko sam u pravu?
(Zao mi je ako sam ti ikako uvrijedio, ali volim se igrat psihologa  )
|
|
|