Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 04-22-2008, 15:11   #321
Gaucho

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

ma ono, mislio sam koliko brzo se razvija, tipa neću je sad stavit u neku manju vazu ako će za mjesec dana trebat veća, pa ono da odma kupin 3L vazu i drmnem je

ima li u hr slučajeva da biljka raste u vrtu?
negdje sam vidio, ali kod nas mislim da ne
Old 04-22-2008, 16:23   #322
elephant0r
elegant0r

elephant0r's Avatar

Tournaments Won: 1

Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema

http://youtube.com/watch?v=Z8xkTzsJIMk&feature=related

itd..
elephant0r is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 17:17   #323
Cutki

Cutki's Avatar

Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3

a gle,
Salvia ti raste i do 4 metra tak da se ne zaigras bas...
Cutki is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 18:46   #324
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

A neće baš u pitaru ta 4 metra, osin ako ne staviš veliki pitar.
Bilo bi je najbolje direkt u zemlju, pa nek rasteeeee. Ali klima nam, i u najtoplijim krajevima zimi nije pogodne. Šmrc :(((
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 19:41   #325
Gaucho

a za indoor, isto boxić ko za vutru, samo šta bi ja napravio to bi bilo ovako:

1. napravit box visine 70-100cm s dnom 50*50
2. obložit plastičnom folijom box iznutra ako je od nekog promočljibog materijala za se ne natopi
3. vrg boxa malo preradit, na nekih 10 cm od vrga ponovno stavit foliju , ili samo boxu otkinut vrh, preko stavit prozirnu foliju i poviše toga min 1 štednu lampu
4. box iznutra također obložit alu folijom ba se svijetlost reflektira i više iskoristi
5. kupit za parsto kuna onu spravicu što mjeri temperaturu i vlaznost, te joj onaj detektor staviti unutar box-a a jedinicu s monitorom vani
6. stavit sally unutra i kontrolirat sve

opcija:
7. nabavit grlo i običnu žarulju od recimo 40w-100w zavisi koliko brzo da se grije i ako temperatura opedne ( a nebi smijela pošto je box indoor) onda samo žarulju unutra i da grije do odrežene temperature

ovako bi sally bila uvjek u super uvjetima, i nebi bila nonstop neka briga, a u box može ić i 3L vaza

samo pitanje, čime je hranit?, recimo kupi se one crne zemlje, u nju se usadi i vlažnost digneš na 70-80% te zaljevaš, kad tad (nemam pojma uopče kad bi mogla) će izvuć sve dobro iz zemlje, kako onda je hranit?

također svako koliko joj je cvijetanje (?), pročitao sam da se samo lišće uzima za cvijetanja (???)

P.S. za zimske uvjete:
kad naraste dosta za vani nać neki kut vrta di puno bura ne puše i tu je zakopat, prije zime
skineš lišće i ostaviš je, pa nevirujen da bi u par dana zime (bez snjega) mogla uginut

ipak mislin da ću je na kraju ljeta nabavit, početkom 10 mj. jer tad san gotov s poslon i počinje fax pa mogu više o njoj brinut dok ne vidin kako reagira i dali je mogu ostavit samu s materon par tjedana

hvala na čitanju svih ovih piz*****a, ali jbg, neželin odma u startu falit, pa sve uloženo izgubit, i jbg onda
Old 04-22-2008, 19:52   #326
elephant0r
elegant0r

elephant0r's Avatar

Vis salviju je dosta lakse indoor nego vutru uzgajat jer ne treba toliko jaku svjetlost i ventilaciju.
Old 04-22-2008, 21:21   #327
eddard

eddard's Avatar

Registrovan: Oct 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Gaucho..

Mislim da ti je plan malo preskup, a i prerast ce ti biljka taj box ako ju stalno ne mislis kratit.

Sto se vaze tice.. pocni s malom vazom i postupno povecavaj. Ja sam isto htio odma nakon prve male jako veliku vazu al su mi starci objasnili da ako je prevelika vaza da ce ti rast samo korjen, tj biljka nece rast optimalno.

Optimalna temperatura je od 16 do nekih 28 celzijusa..

Hranis je bilokojom hranom za biljke i dobro ce bit, samo moras pazit da ju ne spalis.

Za zimske uvjete.. ako ti padne temperatura oko 5 i nize cijela ce pocrnit prek noci i krepat, jedino kako ju mozes sacuvat prek zime vani je da napravis mali staklenik. Neznam sto ti znaci par dana zime al ce joj bit prehladno vani bar 3-4 mjeseca :)

Ovo sa cvjetanjem nigdje nisam procitao a vise guideova sam procitao..

Zemlja.. ja sam uzeo fine zemlje, ph neutralnog rijecnog pijeska i vermikulita i pomijesao u omjeru cca 6:2:1.. ok je i stavit malo stiropora da bude rahlija i tak.. bitno da ph bude oko 6-7

Ja nju sad drzim komotno u dnevnom boravku koji je dosta suh i tu i tam ju poprskam s vodom i raste.. ne optimalno al ok.. sve cesce je vani drzim.. bitno je kod vlaznosti da je ne prebacis na suhe uvjete naglo, jer kad ima vlazne uvjete biljka je dost meka i slaba.. zato je postupno treba privikavat suhijim uvjetima..
Old 04-27-2008, 20:24   #328
Wolfshade01

Registrovan: Feb 2008

Mogu reći da je 10X uber! Feeling je fantastičan, totalno prosvjetljenje uma! Najbolje i najčudnije od svega šta sam dosad probao!

Btw. reznica mi se primila, čini se da se oporavila od šoka i maloprije sam vidio da je pustila dva nova malecka listića :)))
Wolfshade01 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2008, 21:24   #329
elephant0r
elegant0r

elephant0r's Avatar

wooo hooo!! Samo hrabro i sretno ti sa malesnom! Opisi malo trip ako ti nije tlaka..
Old 05-02-2008, 16:05   #330
eddard

eddard's Avatar

Registrovan: Oct 2007
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

http://www.nn.hr/clanci%5Csluzbeno%5C2008%5C1436.htm

Old 05-02-2008, 17:36   #331
Gaucho

auuuuuuuu, neznam šta je swad s ovime.....

ali loša vijest, gledam datum izmjene texta: 15. travanj 2008 14:02:33

ali lista je, nevidim gdje piše da je zabranjeno, ili sam brzo preletio, to je samo popis, i datum je još iz davne godine, samo daje popis.....

šta vi kažete

p.s. ona je dolje u tablici
Psihotropne tvari sukladno Popisu 1. Konvencije UN-a o psihotropnim tvarima iz 1971.

ako je ilegalna ima da se koljem, ili da preko bosne naručujemo, pa za popizdit!!!
a i pošiljka mi jedna stiže za par dana dosta velika

Last edited by Gaucho; 05-02-2008 at 17:38.
Gaucho is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2008, 19:18   #332
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Da, da...
Jako loša

Znaći zaboravi Sally; ko je jamio je jamio. E je... im majku fašističko-nacističku, porobljivači ljudskih prava i slobode. Ma reptili, reptilski...gamad jedna psihopatska.
Uf-uf-uf, sorry ali mora san se malo ispuvat.

Znaći sad ostaje samo grovanje, a kupovina lišća i pripravaka...pa-pa. Sad će se jedino extrakti moć naručivat jer su maleni.

I za kraj: kopilad jedna pravnička koja zakone radi po principu copy-paste.
EuroDickSuckers
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK

Last edited by EXARP; 05-02-2008 at 19:22.
Old 05-02-2008, 19:49   #333
Gaucho

pa neznam jel još nelegalna, tamo su i neke kemikalije, tipa kiseline i razrijeđivači neki, što ne znači da su oni zabranjeni... ono je samo lista tvari od kojih se može napravit droga... mislim da još nije gotovo sve

meni je upravo pred granicom oko 150g lišča 3g 5x i 1g 10x pa ako dođe onda super, nema greške, ali ne vidim da je zabranjena za usgoj i sl... ali hitno je nabavljam preko ramonina izvora na kraju ljeta!
Old 05-02-2008, 19:55   #334
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

pa ja ne mogu vjerovat, zar su i salviu dohvatili i uvrstili....isss
Old 05-02-2008, 20:11   #335
Weedran
d-_-b

Weedran's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 15 Puta u 13 Tema

I kako ću ja sada reznicu nabaviti? :( jaoooo ode svijet u...
Weedran is online now   Reply With Quote
Old 05-02-2008, 20:12   #336
Gaucho

pa čekajte, niti neznamo još šta je ovo, samo jedan dokument u kojem se spominje... samo da pronađem onaj popis illegalnih supstanci pa da provjerim
Old 05-02-2008, 20:18   #337
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaucho View Post
pa neznam jel još nelegalna, tamo su i neke kemikalije, tipa kiseline i razrijeđivači neki, što ne znači da su oni zabranjeni... ono je samo lista tvari od kojih se može napravit droga... mislim da još nije gotovo sve

meni je upravo pred granicom oko 150g lišča 3g 5x i 1g 10x pa ako dođe onda super, nema greške, ali ne vidim da je zabranjena za usgoj i sl... ali hitno je nabavljam preko ramonina izvora na kraju ljeta!
A jebiga, prika moj...šta je na listi je zabranjeno. Stupilo na snagu 04.04.08.
Potpisala ona međedina od ministra.
Ali činjenica ostaje da nije ništa točno rečeno. Po ovome ispada da je zabranjena u bilo kom
obliku. Ka i vutra, ka i gljive. A tako je to, ovde na brdovitom Balkanu, di seljačine koje nisu gaća imale, školu i diplome kupile donose...ups...PREPISUJU zakone. I to loše. Jer u Europskim zemljama je status različitih "oblika" Salvie različito reguliran. Od države do države.

Sad se nebi čudija, da kroz mjesec-dva počnemo čitat o večim zapljenama Salvije jer samo to šta je postala ilegalna učiniće je zanimljivijom širokoj populaciji a bome i cijena bi mogla vrtoglavo narast.

Aaaaaa, pa opet birajmo Hrvatsku Debilnu Zajednicu.

A šta se tiće te narudžbe...ja bi bija jako, jako, jako pažljiv. Ako te budu zvali sa carine, odhebi ih i reci da vrate pa se nekako dogovori s shopom.
A još luđe bi moglo bit ako sve prođe glatko;bez carine itd.
Nezelin te plašit, ali bija san par puta u takvoj situaciji i znan da nije ugodno.
A valda će sve dobro proć.
Držin ti fige prika moj i želin ti svu srću.
TBF - Đita

Last edited by EXARP; 05-02-2008 at 20:23.
Old 05-02-2008, 20:19   #338
Gaucho

http://www.google.com/search?q=%22sa...+inurl%3Ann.hr

to treba pratit!, ako koja još novost izađe, a i na legali s.hr je bilo o tome, samo da nađem gdje

Code:
http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=15976&forum=4&1
Old 05-02-2008, 20:25   #339
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Weedran View Post
I kako ću ja sada reznicu nabaviti? :( jaoooo ode svijet u...
Pa ima ekipe koja je sadnice riješila; i biljke :)
Biće, nadam se, štakod reznica
TBF - Đita

Old 05-02-2008, 20:28   #340
Gaucho

ma ja još ne želim prihvatit da je ilegalna, još če mene morat oni drkat, a i panduri nisu obavješteni na carini, ja ne odustajem od naručivanja, a i sadnicu ću naručit, pa nek oni mene drkaju, nisam još vidio kolika je kazna za određenu količinu
Reply

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules