| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
04-03-2008, 21:39
|
|
Registrovan: Oct 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema
|
Kad sam ja Salviju narucivo jednostavno sam provjeravo dal je jos legalna -
http://www.nn.hr/sluzbeni-list/sluzbeni/index.asp
Tu bih isao na pretrazivanje u tekstu i trazio bih 'salvia' ili 'salvinorin' - ako nema rezultata nemoze bit ilegalna 
|
04-03-2008, 22:39
|
|
Registrovan: Mar 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Quote:
Originally Posted by RedSh
draga livado zelena....
|

|
|
|
04-04-2008, 06:41
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
asocijacija----> liva15452756468------> LIVADA :)
|
|
04-04-2008, 17:52
|
|
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 2
|
e dobro je sad mogu fino i sigurno naruciti 3 male salvije 
|
|
|
04-04-2008, 17:55
|
|
Registrovan: Jun 2006
|
Ekipa, mene zanima šta ako postane ilegalna, ima li itko u hr, možda hasan, ili netko da proda sjemenje za nju
gdje se može naći info o njoj, kad saditi, koliko gudo je "živa" što nakon, dali je višesezonska, koliko joj traje cvijetanje, koja lišča u cvijetanju brati...
smatram da bi trebali ovome posjeviti sada više pažnje, jer ja vam prvi garantiram, a ima ih uz mene mnogo, danom kad postane ilegalna porast će i potražnja 10-ak puta za njom, isti tjedan, a za par mjeseci da ne govorim, ćim je mediji još više iskvare
|
|
|
04-04-2008, 20:32
|
|
Registrovan: Apr 2008
|
salvia divinorum di mogu nabavit?
al da je sigurno da ce doc...
i u roku od koliko dana bi doslo
jer stvarno je hitno..
|
|
|
04-04-2008, 21:17
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Gaucho
Ekipa, mene zanima šta ako postane ilegalna, ima li itko u hr, možda hasan, ili netko da proda sjemenje za nju
gdje se može naći info o njoj, kad saditi, koliko gudo je "živa" što nakon, dali je višesezonska, koliko joj traje cvijetanje, koja lišča u cvijetanju brati...
|
salvia ne daje sjeme...u biti nitko ne zna zasto ali ne daje. zabiljezeno je jednom samo da je salvia dala sjeme u nekom stakleniku na divlje uzgojena... da postoji sjeme, sta mislis da bi se ljudi toliko mucili sa narucivanjem zive reznice???
i da nije to trava :))) ne daje cvijetove, nema sjemenja, visegodisnja.
upravo pisem Info o salviji: opcenito o salvi, djelovanje, konzumiranje i uzgoj salvie kao i briga o njoj...strpljivo :)))
@smjehuljica6: ne otvaraj temu novu ako vec postoji tema salvija i u toj istoj temi imas sve potrebne informacije o narucivanju.
Last edited by RedSh : 04-04-2008 at 21:23.
|
|
|
04-05-2008, 02:41
|
|
|
znaci, nije ilegalna. super.
a zasto se svi tu trzaju i nervozni su cim pocnu razmisljat o uvozu te biljke? vlada neka napeta atmosfera po tom pitanju.
sta je najgore sta se moze desit ako oni otvore taj paket sa, recimo, cijelom biljkom, na granici? oce mi dolazit doma da mi kazu "na*ebo si", ocu dobit poziv u stanicu, kaznu na sudu zbog pokusaja uvozenja droge, ili kaznu zbog uvozenja najobicnije biljke bez fitosanitarnih pregleda...?
svasta se tu prica, a sto se vise prica, mene vise zanima.
|
|
|
04-05-2008, 10:57
|
|
Registrovan: Aug 2007
Pohvalio Puta:: 3
|
Quote:
|
prvo procitaj cijeli ovaj topic
onda iskoristi GOOGLE.
Quote:
smatram da bi trebali ovome posjeviti sada više pažnje, jer ja vam prvi garantiram, a ima ih uz mene mnogo, danom kad postane ilegalna porast će i potražnja 10-ak puta za njom, isti tjedan, a za par mjeseci da ne govorim, ćim je mediji još više iskvare
|
daj mi objasni molim te kak je tebe zainteresirala Salvia, di si prvi put cuo za nju
i zasto brines za masovnu proizvodnju? da nisi mozda na vijestima da je nova droga usla u hr i ne bi mozda iso prodavat klincima na cesti ko neki majmun?
to nije trava da je za zajebanciju
@smjehuljica
ahahaha bas si smjehuljica... HITNO je ahahaha
moras ju imat i ako ju ne dobijes gotovo je s tobom...
CITAJ CITAJ CITAJ
Last edited by Cutki : 04-05-2008 at 11:00.
|
|
|
04-05-2008, 12:52
|
|
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema
|
Cutki meni baš bude drago kad vidim da netko ko ti poštuje svete biljke.
Kolko vidim Gaucho bi pokreno svoj biznis pa da se bogati,to je njegova stvar a opet kad više ne bude legalno i oni koji je žele iz pravih razloga će je željeti i dalje ali će je morati nabavljati ilegalno.
A sad drugi dio kažeš Salvia nije za zajebanciju ko trava!?Wtf?SVE može biti za zajebanciju i SVE može biti za spoznaju.To što netko ne može zamislit da netko povuce dim Salvie da bi se zabavio je njegovo krivo gledište,99% snimki na internetu korištenja Salvie je cista zajebancija ko cesto s travom.Jednostavno ne razumijem zašto nekome smeta da se netko zabavlja sa npr. Salviom,to je ko da katolicku crkvu vrjedja što se ljudi napijaju vinom.Ko zna može da bi se zabavio koristiti i Salviu.Prekrasna bica ovoga svijeta koje ne smijemo ubijati nego samo primiti njihove plodove i voljeti ih mogu biti hrana,ljek,spoznaja,otrov,zabava,zajebancija...... ..Jednostavno mi bude smješno kad neko kaže da nešto nije party droga(naravno da postoje one koje nisu prilagodjene za uobicajene partiye),ali npr. gljive su itekako popularna party droga a i Salvia vani je popularna kao party droga i to na vrlo slican nacin kao trava.....
|
|
|
04-05-2008, 13:16
|
|
|
Spirit of Air
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Ljudi moji da skratimo filozofiju:
Šta se tiće uvoza žive biljke - nema problema. Nigdi nepiše u zakonu da je to zabranjeno, osobito ako se radsi o privatnoj pošiljki. Narudžba do 3 biljke nebi trebala predstavljat problem.
Reznice - u zakonu o njima kaže da se nesmiju uvozit bez fitosanitarnoga certifikata, ali svejedno, kao što vidimo iz gornjih postova, prolaze. Moguče je da ako se neki carinik baš natakari, ali ka šta poslovica kaže, "Lipa rić i gvozdena vrata otvara."
Suho lišće Salvije - apsolutno je legalno. Ali kako živimo u ovoj krasnoj državi moguče je "maltretiranje" od strane carine.
Ljudi moji, da bi nešto bilčo zabranjeno MORA bit na listi. MORA proć ka prijedlog o kome če se glasat i MORA bit objavljeno u Narodnim novinama.
Dok toga nema - dotična tvar/biljka/materija - NIJE ILEGALNA.
|
|
|
04-05-2008, 13:21
|
|
|
Spirit of Air
|
@Deeds
Samo bi doda da je ključ pomirenja između "spoznajne" i "zabavne" funkcije - ODGOVORNOST
|
|
|
04-05-2008, 13:32
|
|
|
Zanima me kako se salvija razmnožava u prirodi ako ne proizvodi sjemenke?
A sad što se tiče zabave, meni salvija zanimljiva ali totalno zbunjujuća ali mi nije jasno kako može biti party droga kad se za vrijeme djelovanja totalno izgubiš i šta dođeš na party povučeš i odletiš na 5 minuta i onda nastaviš, neznam...
04-05-2008, 13:47
|
|
|
Spirit of Air
|
Razmnožava se i reznicama (npr. grana pukne, takne zemlju i pusti korijen), ali glavno je preko novih izdanaka. Sjeme su stvarno jako, jako rijetke.
A šta se zabave tiće, mislim da doć na party pa pušit Sally...
Ali u ugodnome društvu zapalit malo i zabavit se...zašto ne?
|
|
|
04-05-2008, 16:57
|
|
Registrovan: Aug 2007
|
@ Dirty
nije stvar da se sa Salviom ne mozes zabavljat,
al opet, doc na festu kod ekipe, vas 10ak, cuga,
muzika, zajebancija
-> koji JOINT se zavrti bez pitanja,
ALI
sad da netko odjednom na toj festi izvadi 5g 5x ekstrakta, izvadi lulu
i veli: ajmo ekipa! zabava!!
to mi se nikak ne cini ko zabava.
Ne zato jer Slavia nije za grupno konzumiranje, je, ali pod (p)odredenim uvjetima.
Ako vas je 10ak, svatko nesto prica, svira muzika, vec si polupijan
i vuces Salviu -
1) ometat ce te ljudi i njihova prica
2) ometat ce te muzika
3) nisam probao, al vjerojatno ni alkohol nece pomoc.
Ako utisas ljude i muziku, vec to nije zabava/zajebancija kakva je bila prije
nego je podredeno Salvii.
Naravno da se moze skupit vas 5, sjest u krug, prilagodit muziku i ugodaj,
napravit seansu i konzumirat Slaviu, a da poslije toga mozes rec - jebena zabava.
Ali ne mozes SMISLENO ic pusit Slaviu na nekom "obicnom" partyu i rec da je to jebena zajebancija jer NIJE. To nema smisla i po mom misljenju - steta Salvie.
A to kaj je na internetu 99% snimki da netko pusi Salviu iz zajebancije-
pa zaboli mene za tih 99% kretena. normalno da oni koji su imalo upuceni
i koji ne puse Salviu iz zajebancije nece stavit nista na internet jer znaju
da se ionak nista ne vidi osim izgubljene face. Sve bitno je kameri nevidljivo,
a jedini razlog snimanja i stavljanja na internet bi po meni bila edukacija.
I jos nesto:
uglavnom zbog takvih "zajebanata" sve nama drage prirodne biljke zavrse
na popisu ilegalnih stvari.
Kako? Zasto? Iz zajebancije.
imho anyways
|
|
|
04-05-2008, 17:00
|
|
|
A i na partyu možeš ko travu uz odredjene droge ko pauzu koristit.To je UK dosta cesto,malo pauziraš i usput Salvia.
|
|
|
04-06-2008, 00:04
|
|
|
elegant0r
Tournaments Won: 1
Registrovan: Sep 2007
Pohvalio Puta:: 16
Pohvaljen 15 Puta u 15 Tema
|
U idealnom drustvu Dirty i Hasan su u pravu.. u nasem drustvu Cutki dobro kaze..
Ljudi se lako preplase necega sta ne razumiju.. zato postoje tolika objasnjenja i tumacenja svega i svacega danas bez obzira sta ih 90% ne drzi vodu.. trebaju neku iluziju za koju ce se uloviti i osloniti ujutro kad se ustanu.
|
|
|
04-06-2008, 12:02
|
|
|
Pa ja mislim da nemora biti idealan svijet da bi to bilo tako,dovoljno je da izuzmemo klince kojima je isti gušt snifat ljepilo i pušit travu.
|
|
|
04-07-2008, 17:58
|
|
|
uzeo ,5 g ekstrakta 10x od ovih nasih... znam, znam, pljacka, al bar je iz HR, ne ide preko granice, to mi stvara paranoje, pa zasto da gubim zivac, radje gubim novac (gle, rima!)...
ugl, dobit cete izvjestaj... ;)
|
|
|
04-07-2008, 20:27
|
|
Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 2
|
o znam kako ti je :)