| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
03-18-2007, 01:50
|
|
|
General vojske ashishara
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Efekti pušenja Salvije divinorum
Na http://www.moondreams.net/wordpress/ ima nekoliko filmića vezanih za Salviju. Shema je da su se lik i još neke cure snimali dok su pušili. Lik je pušija razne extr. i list i svaki "trip" je snimija. Ono na "Sacreed weeds" izgleda nekako bez veze...jedino eto šta je "znanstveno" obrađeno.
Ovo je iz kuta gledišta usera.
|
|
|
03-18-2007, 15:28
|
|
Registrovan: Nov 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
Nemam sad vremena gledat, al sam gledo kojih 15-tak filmica na youtube-u.....za umrijet
|
|
|
03-18-2007, 23:01
|
|
|
Ok apsulutno moram probat ovo vise :D
|
|
|
03-19-2007, 22:17
|
|
|
General vojske ashishara
|
Zanimljivi filmovi. Koji kontrast u odnosu na Moondream.
|
|
|
03-19-2007, 22:44
|
|
Registrovan: Feb 2007
|
..............jeli ta biljka legalna??
|
|
|
03-19-2007, 23:07
|
|
Registrovan: Dec 2005
Pohvalio Puta:: 2
Pohvaljen 3 Puta u 2 Tema
|
da... ja mislim..
03-19-2007, 23:18
|
|
|
Kod nas je, a i u vecini europskih i americkih drzava
|
|
|
03-20-2007, 00:06
|
|
|
General vojske ashishara
|
Quote:
Originally Posted by ROX
Kod nas je, a i u vecini europskih i americkih drzava
|
Lista zemalja u kojima je Salvia divinorum ilegalna nalazi se na: http://www.sagewisdom.org/legalstatus.html
|
|
|
03-20-2007, 13:49
|
|
Registrovan: Oct 2005
|
Sad će je uskoro zabranit i u Texasu...
Ovaj forum/store baš sad i ima problema radi toga jer se nalazi u istoimenoj saveznoj državi i morat će radit cjelokupnu promjenu karaktera...
http://www.outwardjourney.net/forum/index.php
A forum je prava stvar i tiče se najviše salvie kao i psihoaktivnih biljaka.
|
|
03-20-2007, 19:24
|
|
|
General vojske ashishara
|
Quote:
Originally Posted by doors_of_perception
Sad će je uskoro zabranit i u Texasu...
Ovaj forum/store baš sad i ima problema radi toga jer se nalazi u istoimenoj saveznoj državi i morat će radit cjelokupnu promjenu karaktera...
http://www.outwardjourney.net/forum/index.php
A forum je prava stvar i tiče se najviše salvie kao i psihoaktivnih biljaka.
|
Polako će je oni (fuck'n Ameri) zabranit u svin svojin državama. Ostaće par država ka otoci u moru gluposti zvanom "USA".
Inaće, odličan je taj forum koji navodiš. Nisan odavna bija pa neznan za tužne vijesti :(
Dobra je stvar šta se na Balkanu još nezna za nju, baš onako javno. U USA se vrte na televiziji emisije i novine su pune negativnih priloga o Salviji.
Odkad se jedan klinac koji je eksperimentira sa salvijom ubija ostavivši poruku tipa: "Ona mi je pokazala istinu...sve je isprazno..." i zapise o Salviji i bla,bla,bla, počeja je drugi udar na Sally. Onda su svi poludili. I psihonauti, ljuti jer sve šta su "protivnici slobode" iznosili je bilo lažno i izkonstruirano (novi LSD, legalna Mrihuana, droga od koje se umire itd.) i "protivnici slobode" jer su imali navodni ultimativni razlog: smrt teenagera.
E sad, nija da ne suosječam sa sudbinom momka, ali nije umra od Salvije. Salvija mu sigurno nije rekla: "Ovo je sve u kurcu, ubij se; najpametnije ti je..."
Njegovo psihičko stanje bilo je narušeno i na druge načine. Nije konzumirao samo Salviju. Nažalost, ali momak je imao i drugih problema. Ali, ni sve to nije uzdrmalo anti-salvia kampanju. Nevjerovatno je kako je lako isprat masama mozak, manipulirat ljudskom sviješću, pokrenit rat...tu su ameri doktori nauke. I jedna po jedna svezna država je padala i banirala Salviju.
To šta Sally NIJE novi LSD, jer je totalno drukčijeg filma, i srodno im je jedino šta su psihodelici, to šta ona NIJE nova MARIHUANA, a srodno im je jedino to šta Sally može kod malih doza na 1-2 minuta izazvat stanje SLIČNO vutri, to šta od konzumacije Salvije kroz njenu dugu,dugu,dugu povijest nije bilo ni jednog smrtnog slučaja i šta su je smatrali "iscjeliteljicom" - nikoga se nije ticalo.
Psihodelici su opasni kad se upotrebljavaju neodgovorno. Sve ono šta otvara svijest i usklađuje je sa finijim rezonancijama univerzuma potencijalno je opasno. Psihodelici su dvosjekli mač; pravilno i stabilno vođeni oni su lijek, drevni ključ vrata Univerzuma; u rukama nestabilna čovjeka otvaruju vrat u Ambis, kaos razuma.
|
|
|
03-20-2007, 22:27
|
|
|
Tu je reportaza (ima i clip sa Moondreams :D )
http://www.youtube.com/watch?v=bEWvv...elated&search=
Kao sto sam vec reko na drugom forumu, ove ne zasluzuje niti "Pfff"
Klinac je ocito imo druge probleme u psihi, Salvia ih je samo izbacila na povrsinu. To sto se ubio nije krivnja biljke. Kao sto ni za smrti narkomana nije kriv Heroin. Droga ne moze bit kriva, jednostavno zato sto ljudi idu drogi, a ne droga ljudima.
A naravno americka "demokracija" rijesava "problem" kao i obicno, zabrani i problem rijesen. Ali problem nije rijesen ni izdaleka, jer sve dok ima potraznje bit ce i Salvie, i nece postic apsulutno nista osim rasta crnog trzista i slanja jos vise novca na zatvorene "kriminalce". Ljudi su oduvijek koristili droge, i uvijek budu. Slova na papiru tu nemogu nista, sto je i vidljivo iz fijaska zvanog War on Drugs.
Nebi mene bilo briga sta rade tamo u Americi, da ameri imperialisticki ne namecu svoje interese po svijetu. Zabrana psihodelika krajem 60-tih se po svijetu prelila upravo iz Amerike. Prije par tjedana citam clanak gdje kritiziraju Kanadu jer uvodi liberalnije zakone o drogama, ne shvacaju da su upravo ONI ti koji bi trebali ici Kanadinim stopama.
Jedan klinac se ubio. Ostale tisuce/milijuni ljudi nisu. Ovaj clanak je tipicni propagandni bullshit. To sto velike firme zaradjuju od tudje ovisnosti o duhanu i sedativima, i to sto zakoni o drogama UBIJAJU, a ne stite ljude, to nista. Jednostavno nevjerojatno. Ko da ides zabranit prozore jer samouboice skacu s istih.
Last edited by ROX : 03-20-2007 at 22:35.
|
|
|
03-21-2007, 14:03
|
|
Registrovan: Oct 2005
|
nadovezujem se na lijepe riječi...
A ono šta je najljepše od svega (zakriveno velom hipokrizije) jest to da totalitarna elita (manipulatori politike) itekako dobro zna koje su mogućnosti spoznajnih podarivaoca...
Novac...
Spiritualno korištenje biljaka nije državi u koristi... S jedne strane kruha od toga nema pošto u svakom društvu, istinsko korištenje biljaka u svrhu postizanja znanja (kako o sebi tako o kozmosu) jest ograničeno samo za ljude koji znaju kako i šta postić međuprožimanjem... Antipropagandom dolazi se do propagande, čime se neprestano počinje ponavljat ime onoga šta se ne smije, a to dovodi do porasta znatiželje, porasta uopće da se zna da to postoji, prodiranja u našu nit bića koja se protivi zabranama (pa ih ide i kršit), a nakraju, sve veći broj onih koji to i idu uzimat, radi to u rekreacijske svrhe, čime se direktno banalizira konzumiranje i oplemenjivanje biljkom, a to tada više nema smisla.
No, osim propagandnog osvještavanja i reklamacije, omasovljivanja korisnika, banalizacije konzumiranja, tu je i još veći posao prelaska iz legalnog u ilegalno... Kako se može primjetit, sve tzv. droge su u početku bile legalne i korištene od manjeg broja korisnika, čiji se broj povećavao tzv. antipropagandom. Jednom kad započne taj proces zabrane, nastavlja se još jači proces reklamiranja (pošto dotad ljudi nisu ni čuli, a kamoli znali), koji svoj vrhunac nalazi tokom prelaska u ilegalno... Tek tada počinje pravi posao jer se lova više ne diže samo prodajnim putem, već i kažnjavanjem (minus troškovi zatvora:)
A osim svega ovog, kad bi se biljke koristile u istinske svrhe učenja (a ne zabijanja), počelo bi dolazit do osvještavanja, koje ne samo da bi prevazišlo društveno uređenje, već i tzv. stereotip ljudskosti, korištenje isključivosti primarnih čula, uklanjanje unutarnjeg dijaloga itd., a to je ono na čemu počiva današnji čovjek (ilitiga "građanin)...
Znaju robovlasnici šta je šta (pošto drže sve oblike znanja putem institucionalizacije, pomoću koje dolaze do znanja a time do autoritativne kontrole)... Velik broj ljudi koji imaju antidržavno i antipolitičko razmišljanje smatra kako se zabranjuje širokih grudi, kao na pijaci: "Ajmo narode, tko će!?" Puca njih ***** za to dijete, puca njih ***** za bilo koga (da im je stalo do jednog života ne bi ubijali milijune širom planete, kako oni, tako i ostali)... Tako i onako, 99% stvari je iscenirano i lažno iskorištavano. Nitko od tih koji drži konce zakona (a pod time ne mislim na politiku koja ima ulogu iluzione simbolike) ne vjeruje da je npr. sad u ovom primjeru Sally loša...dapače, baš zbog toga šta znaju za moći koje se nalaze unutar nje (a one se otkrivaju tek uz uzimanje, tj. međuprožimanje dvaju bića- čovjeka i biljke) je i zele zabranit, čime direktno dolazi do zarade povećanjem korištenja, a oni koji to koriste neće moći iskoristit realne potencijale već će se zabijat i smijat na promijene percepcije koje neće niti shvaćat...
|
|
03-27-2007, 15:50
|
|
Registrovan: Mar 2007
|
Ajd vidim da je vec prije postojao topic o salviji...
Pa da nesto nadodam... Efekti salvije su vec poznati... Ali nuspojave nisu.
Ima jedna stvar koje se bojim, jer salvija jos nije dovoljno istrazena.
Nakon slavija tripa pamcenje se ozbiljno degradira... Osim alkoholnih amnezija nikad nisam osijetio tako nesto. A ponavljanjem amnezije dresiramo mozak da zaboravlja.
Ako svijesno radis nesto sto i nevolis vise puta, mozak ce se izdresirat da to radi... neka vrst ekvivalenta psihicke ovisnosti ali malo dublje jer ponavljas nesvijesni mehanizam (npr. zaboravljanje)
Zato oprezno i umjereno, sve sto je stavljeno na zemlju stavljeno je s razlogom i pretjerano konzumiranje je jednak grijeh kao i nekonzumiranje. Inace nisam budist ali vjerujem da umjerenost u svemu pruza sigurnost i utociste od bilo cega u zivotu.
|
|
07-19-2007, 20:00
|
|
Registrovan: Jul 2007
|
niko to ne zna...
|
|
|
07-20-2007, 17:21
|
|
Registrovan: Jul 2007
|
e kol'ko sam se ja raspitala = niko nema pojma!
|
|
|
07-20-2007, 21:57
|
|
|
General vojske ashishara
|
Quote:
Originally Posted by anche
e kol'ko sam se ja raspitala = niko nema pojma!
|
Pa kad niko nezna, vjerovatno ih i nema. Iz mopg iskustva ih i nema. Osin šta je pušenje lista štetno ka i svako drugo udisanje dima. Inače, ja nisan nikakve posljedice iskusija.
|
|
|
02-04-2008, 19:26
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
E jel ima za kupit te biljke u Hrvatskoj(Zagrebu)..ono mislim ko biljku vec gotovu il sjemenke pa da ju posadim..bilo kaj..biljka je prebolesna...jooj kak volim biljke :) :)
Daj te pliz odgvorite...fkt me zanima..da se nebi zbruko kad bi doletio npr. u konzum i kazem jel imate Salvie..
Ae PISS
|
|
02-04-2008, 19:53
|
|
|
Trip Long And Prosper
Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema
|
sve informacije imas pod temom salvija savija...i nema je kod nas, niti ima sjeme. moras naruciti zivu reznicu, to je jedini nacin da je uzgojis ;)
|
|
02-05-2008, 18:15
|
|
Registrovan: Dec 2007
|
E al ja nemrem fuckin bolivit..ovo je vec drugi put da se nabrijem na tak nes i dogodi se s****e..prvi put s slakom...citao sam nekih 5h cijelu temu i nabrijan totalno i na kraju procitam da se sjemenke mogu nabavit tek na proljece..i puknem.....e da sad sam se sjetio....makar je ovo off topic jel ima kaj brijete sad vec slaka za kupit(konzum,hrv,zagreb..)..mislim posto je 2.mj ??
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|