| Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti |
04-27-2008, 19:35
|
|
Registrovan: Feb 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
|
*copy paste*
10. E sad, možemo odmah nabacit malo smrvljenog lišća u čašu i pustiti da aceton ispari. Lišće koje ostane bit će impregniramo extraktom i to je to. Samo ovakav ekstarakt je pušljiv do snage od 5X. Za extrakte 10X, 20X ili više treba dodatno pročišćavanje jer bez njega ostane previše «otpada» koji je jako težak za pluća. Moj savjet je da se obavi bar prvo čišćenje, čak i za 5X.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako sam dobro skužija...
Radio sam sa 20gr lišća - sad imam malo manje od 1dl tamno zelene tekućine
Dakle, ako u navedenu otopinu ubacim 2 gr lišća - dobiti ću 10X extract, ubacim li 1gr onda bi to tribao biti X20, rajt?
Mijenja li pročišćavanje jačinu i (ili) količinu dobijenog extracta?
Last edited by Wolfshade01 : 04-27-2008 at 19:51.
|
|
|
04-27-2008, 19:55
|
|
Registrovan: Dec 2007
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
|
a ja mislija da je ovde kemija strogo zabranjena ka ono-ko pisne ***** stisne,evo dobar link,ja ga upravo skidam: http://isohunt.com/torrent_details/1...ne?tab=summary
Last edited by High Times : 04-27-2008 at 22:15.
|
|
|
04-27-2008, 23:16
|
|
|
Spirit of Air
Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
|
Quote:
Originally Posted by Wolfshade01
*Ako sam dobro skužija...
Radio sam sa 20gr lišća - sad imam malo manje od 1dl tamno zelene tekućine
Dakle, ako u navedenu otopinu ubacim 2 gr lišća - dobiti ću 10X extract, ubacim li 1gr onda bi to tribao biti X20, rajt?
|
Dobro si skužija. Samo ako nisi čistija, nepreporučujen radit više od 5X jer će završni proizvod bit jako gumast i lipljiv; praktički nepušljiv, šta zbog lipljivosti šta zbog težine dima. To šta imaš u tome decu je mišavina oko 20-30 mg salvinorina i nekoliko puta više klorofila (gadan za pušit, ajme), nešto masti, voska itd. Ukratko, nečistoća koje kad skoncentriraš na malu kličinu lista biće skoro nemoguče pušit. Meni osobno je takvi neočiščeni 5x več pregadan  za
Quote:
|
Mijenja li pročišćavanje jačinu i (ili) količinu dobijenog extracta?
|
Mijenja. Extrakt je čišći, a s time šta je i čišći pada i količina.
Quote:
Originally Posted by Gaucho
Aceton - Dimetil keton
mogu s time, i zanima me mogu li ovom metodom i kanabis extraktirat, ili se on otopi, tj jeli thc topljiv u tome...
|
Nisan ovo ranije vidija...
Može. I ovde je aceton bolji nego alkohol zbog veće topivosti THC-a, a manje topivosti nečistoća iz biljne mase. Ali svejedno završni proizvod ne ispadne baš lak za upotrebu i svejedno je "smrdljiv" od raznih nečistoća. Ali daleko manje "smrdljiv" nego ako se radi sa alkoholom.
Last edited by EXARP : 04-27-2008 at 23:29.
|
|
|
04-28-2008, 11:52
|
|
|
Onda ćemo pročistiti pa će valjda biti okej 
|
|
|
05-01-2008, 13:11
|
|
|
Evo hommejd extract gotov, sve rađeno po vodiču. Mislim da je puno puno jači od 6-7X koji sam planirao napraviti. Barem nekih 20X sam dobio. Povuko sinoć 2 poštena hita za probu i doživio blitzkrieg!
|
|
|
05-01-2008, 14:58
|
|
Registrovan: Jun 2006
|
pa piši šta je bilo, koji film je bio, neki domaće produkcije, ili neki westerni ?
ja sam u četvrtak ili petak naručio veliku pošiljku svega i svačega sa BBB i sve ljepo platio, oko nekig 90$, i lik se ne javlja, ja popizdi, 3 dana niko nikome, i onda se javi i kaže da ni bi za kompon ovo ono, da je poslan paket, sad neznan ni kad je poslan ni šta, opet sad čekan da reče kad je poslan, ali treba bi doč najkasnije do ponedjeljka, a možda čak i sutra
unutra ima 120g lišča; 3g 5x i 1g 10x i još neke druge stvari isto vezane za temu podforuma, ali o njima kad tad
onda Vuki piši o filmu
|
|
05-02-2008, 01:15
|
|
|
Quote:
Originally Posted by Gaucho
pa piši šta je bilo, koji film je bio, neki domaće produkcije, ili neki westerni ?
ja sam u četvrtak ili petak naručio veliku pošiljku svega i svačega sa BBB i sve ljepo platio, oko nekig 90$, i lik se ne javlja, ja popizdi, 3 dana niko nikome, i onda se javi i kaže da ni bi za kompon ovo ono, da je poslan paket, sad neznan ni kad je poslan ni šta, opet sad čekan da reče kad je poslan, ali treba bi doč najkasnije do ponedjeljka, a možda čak i sutra
unutra ima 120g lišča; 3g 5x i 1g 10x i još neke druge stvari isto vezane za temu podforuma, ali o njima kad tad
onda Vuki piši o filmu
|
Haha film je bio parodija
Može jedan savjet:
Ne kupujte extracte, napravite ga sami doma!
Metoda sa 1. stranice radi, provjereno! A šta se cijena tiče, evo sa botanic-arta, odakle sam ja naručivao:
Salvia 10X (5 grama) = 100 Eura
ili
Salvia Powdered 50grama = 10 eura
Salvia Dried Leaves 5 grama = 3 eura
Benzin+Aceton cca 7 eura
---------------------------------------------------------------------------------
Rezultat= 5 grama 10X = 20 Eura
Pa sad vi gledajte šta vam je bolje!
http://www.botanic-art.com/start.php?cPath=25
|
|
|
Jučer, 13:13
|
|
Registrovan: Jul 2008
|
Zna li tko dali je Salvia legalna u Hrvatskoj i smije li se uvesti?
|
|
|
Jučer, 14:59
|
|
|
E, zna li ko dali Salvia podliježe kaznenom zakonu ili dobiješ samo prekršajnu prijavu ako ti je slučajno nađu? Na popisu je psihotropnih tvari ali nema je na popisu droga a mislim da to nije ista stvar.
|
|
|
Jučer, 15:46
|
|
|
Spirit of Air
|
Quote:
|
Zna li tko dali je Salvia legalna u Hrvatskoj i smije li se uvesti?
|
Više nije i nemože. Al ko ti brani naručit i tražit stealth pakovanje? Znači ka pismo obično, bez oznaka.  Naručiš li extrakt umisto lista, još ga je lakše sakrit.
Quote:
|
E, zna li ko dali Salvia podliježe kaznenom zakonu ili dobiješ samo prekršajnu prijavu ako ti je slučajno nađu? Na popisu je psihotropnih tvari ali nema je na popisu droga a mislim da to nije ista stvar.
|
Ako je na popisu neka biljka ili supstanca, znaći da je "kontrolirana". Ali meni se sve to čini ka neka siva (crna?) zona u zakonu, koji je ionako izrupan gore nego...
|
|
|
Jučer, 21:29
|
|
Registrovan: Jul 2008
|
Ljudi, neshto se chudno deshava s mojim extractom...
Trenutno radim metodu hladng acetona// nakon shto sam obavio nekoliko muckanja i odvajanja acetona, stavio sam sadrzhaj u teglu. sve je ishlo kako treba, tegla je u podrumu u tamnoj prostoriji, ali posle 15ak sati ona tamno zelena boja postala je crvenkasta boja vishnje...talog koji se stvorio izgleda ok, ali shta je s bojom?!
bilo je u zatvorenoj tegli 15 sati, samo da napomenem.....
shta se to deshava ??
|
|
|
Danas, 02:16
|
|
|
Spirit of Air
|
No problem. Samo odguzi taj talog, a boja otopine je OK. To sta je pocrvenilo...znaci da si predugo natapa list, pa je aceton povuka malo više nepotrebnih tvari.
Sve OK, smo naprid 
|
|
|
| Opcije Teme |
|
|
| Način Prikaza |
Linearni Mod
|
Posting Rules
|