Marihuana Društvo

Marihuana Društvo » Gljive,biljke,životinje... » Biljke

Biljke Salvia, Morning glory, Ayahuasca i sl.- uzgoj, rasprave, konzumacija, iskustva, savjeti

Reply

Opcije Teme Pretraži Temu Način Prikaza
Old 05-22-2007, 10:08   #61
Ramona_Red

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

A naravno da nije 'samo', bogati eh ...

Last edited by Ramona_Red; 05-22-2007 at 10:11.
Ramona_Red is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2007, 20:01   #62
doors_of_perception
Grize zube

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
Question

Da pitam drugove psihonaute... :p

Mast od dature, se treba radit isključivo od sjemenki il može od cvijeta i lista takođe (korijen isključujem jer bi to značilo jednokratna smrt biljke)?
Old 05-31-2007, 20:16   #63
blackbringer

Registrovan: Jul 2005

Datura je obicno jednogodisnja biljka, tako da je njezina smrt neizbjezna.
Svi dijelovi dature se mogu koristiti, s tim da razlika ipak postoji.
Ali...
Zasto bi se gnjavio s mascu kad mozes jednostavno napraviti caj ?
Al' je stvarnost jedna druga - stvarnost gora nego kuga..."
blackbringer is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2007, 20:22   #64
doors_of_perception
Grize zube

Jednogodišnja biljka koja iznova iz godine u godinu izraste... ostane samo jedan izdanak koji prezimi i iz njega sve ponovno počne u proljeće... ako isčupam korijen, nepovratno sam je ubio...

Barem brijem....

Ma brate, čaj ne bih jer ću onda oba spoja u sebe unjet... a koža je filter i onda samo onaj pravi uđe...

A onda, ako ne budem zadovoljan mašću, čaj svakako :)

Zato me zanima, dal su samo sjemenke za mast il može i lišće i cvijeće...ako može ovo drugo, u kojoj količini bi bilo za dobru dozu?
Old 05-31-2007, 23:49   #65
blackbringer

E sad, tesko mi je odgovoriti ti.
Kakvu mast planiras raditi ?
Ako je vjesticja mast, onda ti treba puno vise od same dature...
Old 06-01-2007, 08:45   #66
DirtyDeeds

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 9
Pohvaljen 5 Puta u 3 Tema

Upravu si za ovo da ostaje samo 1 izdanak pa ponovno izraste.A i ako nije tako tuzno je ubiti neko bice dok jos nije oplodilo svoju budcnost i donjelo sjemenje.

Ja nemam pojma o masti ali cu je svakako jednom napraviti.Jedino znam da se tradicjonalno koriste sjemenke(ne vidim razloga zasto ne i lišce) te da je djelovanje slabije i krace nego kad unosis oralno ili kad smrces(sto definitivno nemam pojma kako se priprema) ali jace nego kad pusis.

Meni su 2 velika i 2 skroz mala lista potpuno otvorila vrata u drugi svijet.Najvaznije je da ne uzimas dok si sam i da si ostavis bar 24h da nista ne moras raditi a jos bolje 48h toliko dugo vjerovatno neces moci citati,postat ces dalekovidan.To ovisi od osobe do osobe nekim ljudima dalekovidnost traje i po 2 tjedna.To je jedan od rizika koje moras prihvatiti.Meni je trajalo nakon prestanka djelovanja manje od 24 h ali se vid potpuno popravio nakon 2 dana.
Kreni recimo sa jednim listom oralno,samo prožvaci i progtaj.Tako ces ustanoviti jacinu biljke i vjerovatno osjetiti pocetne efekte.Mast vjerovatno zahtjva nekoliko putavecu dozu ALI OSATJE MOGUCNOST DA SE PREDOZIRAS.Kad uzmes koliko mislis da je potrebno nemoj povecavati dozu,za nekih 1-2-3 sata ce ti se dogoditi nesto cudesno nevjerovatno ili potpuno realno a tek za jos nekoliko sati ces shvatiti da je ovo trip(govorim o vecim dozama) kad ti nestane prijatelj ili nesto ispadne iz ruke i shvatis da to nisi ni drzao.Moci ces se kretati prilicno normalno ali ces osjecati kao dahodas po oblacima(opcenito cjeli trip bude kao san),moci ces govoriti normalno ali 1 recenica koju kazes bit ce dovoljna da te skuze(Pricam ja sa frendovima u sobi i ulazi stari-s kim ti pricas?,ja-kak s kim,zar ne vidis? ili nakon zamisljene cure,dolazi prava da pomogne staroj,i ide sjest na stolcu,ja ju zaustavim i kazem-nemoj,sjest ces na prijatelja M),zjenice ce ti pokriti sarenice tako i da ce jedan pogled u oci biti dovolja.
DirtyDeeds is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2007, 15:59   #67
doors_of_perception
Grize zube

Smile

Blackbringer, planiram radit mast od beladone i datura...ne zajedno već odvojeno, al samo njih u tome... Za vještičiju mi se ne da pol godine tražit sve potrebne sastojke...

Dirty... lijepo si ti to napisao i objasnio.... :) Baš lijepo...

Znači kažeš da probam prožvakat 1 list...

Šta ti daturu konzumiraš/konzumirao oralno i sirovu? Šta misliš o čaju kao opciji? Il je sirovo bolje?

I šta je sa cvijetom? Jel bolje uzimat lišće il cvijeće?
Old 06-01-2007, 23:29   #68
blackbringer

Imao sam negdje citav recept za vjesticju mast, tragam za tim otkako sam vidio tvoj post - zasad jos nista od toga, ako nadjem postat cu.

Ne preporucam jedenje listova iz jednostavnog razloga - odvratno je.
Okus je GORAK, a aftertaste jos gori.
Kao sto sam ranije napisao, svaki dio biljke je dobar za odredjeni nacin konzumacije.
Listovi su najbolji kad se puse u kombinaciji s cvijetom.
Caj je najludja opcija, pocetnicima bih preporucio sjemenje posto tako najbolje mogu regulirati kolicinu (mada efekt tada nije usporediv s onim kod caja, ali je puno sigurnije - uzmite o obzir da je ova biljka otrovna. JAKO otrovna).

Nikome ne preporucam daturu u slucaju da se samo zeli urokati s necim.
Datura je opaka.
To je biljka koju samani stoljecima koriste u svojim ritualima i nikako nije za zafrkanciju.
Ona ne odgovara svakome (zapravo tek manjem dijelu ljudi pase) i zato je potrebno dobro prouciti literaturu (sto vise - to bolje) i exp. vault za daturu s erowid-a.

Najbolje bi, zapravo, bilo da sam uzgojis daturu.
Tako ce se biljka naviknuti na tebe jer ces je hraniti i pruzati joj zastitu od prokletih puzeva (oni koji su uzgajali ce znati o cemu pisem).
Pa cak i ako sve pravilno uradis, datura te moze kazniti.
Cudljiva je to ali i veoma prekrasna biljka.

Last edited by blackbringer; 06-01-2007 at 23:34.
Old 06-02-2007, 10:45   #69
DirtyDeeds

Konzumiro sam sjemenke,lisce i korjen(moro sam odsjeci dio korjena jer je poceo truniti zbog previse vode,mislim da ce prezivjeti ta biljka,stvarno se nadam).Sjemenki sam pojeo dosta,osjetio sam efekte ali nisam imao halucinacije.Lisce sam prozvakao i pojeo,dalo mi je najaci efekt,trip od bar 15h.Od korjena je bilo otprilike kao od sjemenki.Glavni razlog sto sam od lisca imao najaci trip je sto sam ga najvise pojeo.

Cvjetovi su slabiji od lisca.

Vidi,blackbringer je u pravu da okus nije bas prefin(meni nije uopce smetao),za razliku od Slaka,od Dature neces imati mucninu niti potrebu da povracas.Caj je bolji jer brze pocne djelovati,mislim da je to jedina prednost,ako je to prednost.

Mislim da prije nego pocnes sa konzumacijom ozbiljnih kolicina trebas ispitati jacinu biljke.Samo prozvaci jedan list i progutaj,zali sa nekim sokom il mljekom i okus ce nestati.Na taj nacin ces moci priblizno odrediti kolicinu potrebnu za pravi trip bilo kojom metodom uzimanja.Ne moras se bojati da ces od 1 lista nastradati,mislim da tu kolicinu smijes uzimati i sam.Trebao bi osjecati blagu opijenost,svjet ce se malo promjeniti,razmisljat ces na drukciji nacin....
Old 06-02-2007, 11:47   #70
Šaman Šandor

Šaman Šandor's Avatar

Pohvalio Puta:: 3
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Evo vam recept za vještičju mast
http://www.vutra.org/mast.php
Old 06-02-2007, 14:50   #71
doors_of_perception
Grize zube

Thumbs up

Hvala vam obojici... Blackbringer i Dirty !

Javim se, po pitanju dature, nakon tog prvog lista... pa da odredimo jačinu spoznajnog podarivaoca :)

Inače, uzimat ću dijelove biljke s kojom sam komuniciro u snu...druge trenutno ne *****... od nje sam prošle godine uzimao 2 put sjemenke al nisam pogodio dozu...

A to da je biljka opaka, je i stereotip za to biće, tako da svaki rizik koji radim jest svjestan: bilo da je horor trip pa da prođem širom kroz vrata unutarnjih strahova, bilo da prebaci u drugu dimenziju i poduči me najljepšim čarima postojanja...

Vidjet ćemo :) Znanje je bitno...
Old 06-05-2007, 21:06   #72
doors_of_perception
Grize zube

Danas pojeo 1 ogroman list.... Tj. prije jedno 6 sati...

Ništa osim opuštenosti i laganog uklanjanja dijaloga iz glave (razmišljanja)... Znači ništa.

Osim toga, čini mi se da je ta određena biljka dosta slaba...prošle godine sam 2 put uzimao sjemenke al ništa također...

Koju dozu preporučujete doktori :P ?
Old 06-05-2007, 21:17   #73
blackbringer

Ovisi sto zelis postici.

Moja ti je preporuka da pokusas sa sjemenkama.
Za pocetak pojedes, recimo, 150 sjemenki. Nisam jos sreo daturu koja bi bila toliko potentna da bi ovakva doza mogla prejako utjecati. Doze povecavaj za 50 sjemenki dok ne dodjes do zeljenog ucinka.

Vazno je da napravis izmedju svakog testiranja pauzu od najmanje 24 sata kako bi ti se organizam stigao oporaviti od ucinka (koji je i u manjim dozama prisutan).

U svakom slucaju, pribavi si trijeznog sittera pri vecim dozama. ;)
Old 06-06-2007, 03:53   #74
doors_of_perception
Grize zube

150 suhih il zelenih sjemenki?

A šta je sa cvjećem? Po nekima su 2 cvijeta dovoljna za jak trip...

Hehe...sittera obavezno...i to nekog koji će bit trezven i staložen:D
Old 06-06-2007, 08:51   #75
blackbringer

Sjemenje - sto tamnije to potentnije.

S cvijetovima se ne bih previse zamarao, sto se mene tice - najslabiji su dio biljke
Old 06-06-2007, 15:04   #76
DirtyDeeds

Ajd ti stavi sliku pa da mi vidimo dal je to uopce Datura.

Pojedi 4 lista velicine ko taj sto si ga pojeo i 100% ces pokrenuti trip.Nemoj kuhati caj samo pojedi.Nije tak los okus,jel tak?

Od 1 lista nisi mogao puno vise ni ocekivati,to je ko sto sam ti reko samo da vidis koliko je jaka.Jesu ti usta bila suha?

Sutra se ni kod tebe ne radi,jel tak?Vecaras dovedi nekoga tko ce prespavati kod tebe.Uberi 5 listova,oko 5-6 sati pojedi 3,kad pocnes osjecati efekte(suha usta,zjenice) pojedi jos jedan.Do 10 navecer ce trip poceti ali ti vjerovatno neces skuziti dok te osoba koja je s tobom ne upozori na tvoje cudno ponasanje.Ako fizicki efekti nisu presnazni i ako zelis mozes pojesti jos jedan list.Uzivaj dok/ako ti se ne pocne spavati,lezi i tad neces znati jel spavas il si budan.Ujutro kad se probudis trip ce jos uvjek trajati,tad to gotovo sigurno da to neces znati.Do 12 sati(sutra) ce te popustiti.A do navecer ces mozda vec moci citat.

E da i jos jedan savjet vezan uz zdravlje koji sam ti prije zaboravio reci.Svugdje si vjerovatno cito pijte vode,puno vode.E ucini to ali kreni piti vodu dok jos nisi ni uzeo Daturu.Kad poce djelovati nece ti se dat zajebavat s time,bar je tako bilo kod mene.Usta su mi bila potpuno suha,svejedno nisam bio žedan niti sam išta pio.
Old 06-08-2007, 17:40   #77
doors_of_perception
Grize zube

Bokte Dirty...ja cijelo vrijeme brijo da ti nick DirtySeeds...kad ono Deeds... ludo:)

Evo slika od prošle godine iste biljke... prva je mladi cvijet a druga cijela biljka na kojoj se odma i vide češeri sa sjemenkama... You be the judge if the plant is guilty.

Usta mi jesu bila suha, naravno ne puno, al sam osjećo potrebu za tekućinom... I nije toliko loš okus...gorak je kad se počne sok lista mješat po ustima, al bez beda se sve popi sa čašom vode.

Inače, sa tom kombarom od 5 listova koje mi preporučio, ću počet za kojih tjedan-2-3 kad bude vremena da sve bude kako treba...neću ništa forsirat... iako, fina uputstva sam dobio:)
Old 06-08-2007, 21:17   #78
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

eto cisto da se nadodam ako nekog zanima i razlika u vrstama...

slike koje je Doors stavio - to je Datura inoxia

http://www.josepmguasch.com/flora/datura_inoxia.jpeg

a imas varijaciju na temu Datura stramonium- u mojim krajevima raste ova vrsta. prlilazem slike poljane na kojoj raste nedaleko od mojih staraca, pa sam opalila jedan sešn.

kao sto vidite razlika je u listovima, inoxia ima mesnate i pravilne listove a stramonium velike i nazubljene...eto cisto da se zna i neka razlika u vrsti- informacije radi
Old 06-09-2007, 12:49   #79
DirtyDeeds

Quote:
Originally Posted by doors_of_perception View Post

Bokte Dirty...ja cijelo vrijeme brijo da ti nick DirtySeeds...kad ono Deeds... ludo:)

Evo slika od prošle godine iste biljke... prva je mladi cvijet a druga cijela biljka na kojoj se odma i vide češeri sa sjemenkama... You be the judge if the plant is guilty.

Usta mi jesu bila suha, naravno ne puno, al sam osjećo potrebu za tekućinom... I nije toliko loš okus...gorak je kad se počne sok lista mješat po ustima, al bez beda se sve popi sa čašom vode.

Inače, sa tom kombarom od 5 listova koje mi preporučio, ću počet za kojih tjedan-2-3 kad bude vremena da sve bude kako treba...neću ništa forsirat... iako, fina uputstva sam dobio:)
Ljepa je.Lisovi mi se cine mali.Koliko je dugacak bio taj sto si ga poijeo?

Pametno sto neces forsirati.Što više vremena imaš to bolje.Jer kad skužiš da je prošlo 15 sati,da je trip još uvjek jak,a ti moraš nekud ici nije bas ugodno.Ili kad prođe 48 sati a ti još uvjek ne možeš citati.Kad dodje taj dan vjerujem da ces uzivati.
Old 06-09-2007, 15:40   #80
doors_of_perception
Grize zube

Jebote Red.... polje datura!!! HAHAH, koja brutala :D :D :D

To tvoje osobno polje iza kuće ili?

:P hihiihihih

Dirty, list je bio jedno 5 puta veći, baš ogroman... ovi su mali, njih nisam ni htio, neka narastu:D Inače, to sa forsiranjem nema baš smisla jer znam da bi bilo više štete nego koristi, kako kratkoročne tako bogami i dugoročne...no da "imam vremena" ne bih ju ni sad, imao sam jedno iskustvo prije 3 dana s jednom drugom stvari koja me iscrpila... Za trip s daturom, morat ću bit fit :)

Ah, dugoročan trip, nema boljeg...najgore su mi stvari koje drže nek sati...volim da učitelj iscrpi znanjem:)

Opcije Teme Pretraži Temu
Pretraži Temu:

Preciznija Pretraga Foruma
Način Prikaza

Posting Rules