View Single Post
Old 08-06-2006, 02:55   #37
imported_Mad_girl's_love_song

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

evo nesto sto sam ja nasla...

" U savremenim sesksomagijskim krugovima, susene muhare se miksuju sa kanabisom, bunikom i tatulom, a rezultujuca meshavina se pusi radi veceg seksualnog uzbudjenja u erotske ekstaze"

Sledbenici Dionisa su konzumirali muharu u toku dionizijskih festivala i misterija jer je ona "darivala neverovatnu fizicku i erotsku snagu, fantasticne vizije i prorocke darove"

farmakologija:

Sveze muharine gljive sadrze holin, acetilholin, muskarin, muskaridin, muskazon, butiltrimetil-amonium i tragove elemenata selena i vanadijuma.
Sveze pecurke takodje sadrze ibotensku kiselinu, ciji sadrzaj se umanjuje kroz dekarboksilaciju sushenjem. Ovim postupkom se blago aktivna ibotenska kiselina pretvara u muscimol, visokoaktivnu psihodelicnu supstancu.

(literatura: "Recnik svetih i magijskih biljaka-ritualna upotreba biljaka" Kristijan Rec )

acetil holin je neurotransmiter(spada u amine, zajedno sa dopaminom i serotoninom-regulatori raspolozenja) ACh se oslobađa sa krajeva motoneurona, na krajevima autonomnih nerava i u neuronima u CNS.

Trenutno citam "sveta gljiva" Andrija Puharich... za sada nista specijalno...

Ponocna biljka
izbija
Mozdane vijuge
su njen koren
Kroz moje vene
tece njen
gusti sok
Sanjam njene
osushene listove.
Obavija me
njena opustenost.
Njeno seme