View Single Post
Old 07-20-2006, 02:04   #19
Vanzemaljac

Vanzemaljac's Avatar

Registrovan: Jan 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Da se razumjemo,jer ispada da ja ljude odgovaram od naručivanja.Ne,samo sam rekao šta se meni dogodilo.Vjerovatno u 99% slučajeva nema problema,ali da ne mogu otvoriti pismo to ne stoji.Pa nije sveto pismo, niti smo mi neke face pa kao ne smiju.Ne bitno jel si u Sloveniji,Srbiji,Norveškoj ili Tunguziji.Po meni je veće kršenje privatnosti otvaranje paketa nego pisma.Jer npr.u paketu možeš dobit neka erotska pomagala i ostala sranja,a oni to sve vide.Dok u pismu -pismo,slike,dokumenti,lova ili manja količina droge.
A meni skoro svaki paket otvore.Dva puta ranije sam dobijao sjemenke u običnom pismu(doduše iz UK)i nije bilo nikakvih problema.
Možda se našim carinicima neda zajebavat sa pismima jer se nemože unutra puno staviti.Dobro da je tako i kamo sreće da tako i ostane.A priče o ljudskim pravima su samo priče,kako na Balkanu tako i u "civiliziranoj"Evropi.(nije to baš u stvarnosti tako,kao što gledamo u tv-reportažama sa zapada)

Zato ponavljam vjerovatno u 99% slučajeva,ako je obično pismo u pitanju neće biti problema,ali zbog onog 1% nije na odmet mala doza opreznosti.Možda bi im bilo dobro reći da stave neku nepostojeću adresu pošiljaoca(po meni bi bilo još sigurnije).

btw.inače živim u Norveškoj,ako to nešto znači 8)
Vanzemaljac is offline   Reply With Quote