Quote:
|
Originally Posted by systat
Biljcica mi ima 8 sati direktnog sunca, i mozda 15 sati svjetlosti, i to je cool, nego sada sam primjetio da mi se donji listovi suse, dobijaju vrhovi nekakvu tamnu crnu bojui zavijaju se, to mi se desava samo onim prvim malim donjim listovima, dok ovima velikim, nije nista, samo bojim se da se to ne prosiri i na gornje listove, vec su mi otpali oni prvi dole, koristim NPK gnojivo
|
To što ti se suše listovi (ako ono zahvata prvo vrh pa se polako širi) to ti je garant od prevelikog zalijevanja .... previše vode... a izvor svjetlosti je extra (mislim 8 sati sunca ne može zamjeniti vala ništa :) zbog toga ti se i tempirala što se rasta tiče i sad bi se trebala granati u žbunj. Mada isto tako će i rasti naravno :)
Pogledaj imaš li gdje nabaviti granule (skonto sam naziv za one bobice :)) ili glinene kuglice (mada mislim da ove granule su bolje, jer lagane su, a isto kamenčići... oni extra dobro upijaju vodu i isparava. Biljku nemoj zalijevati nikako neko vrijeme... ama ni kap što se kaže (da se ne bi zajeb'o ko ja)...i mislim da će biti sve u redu....
Sretno