View Single Post
Old 06-06-2006, 12:03   #15
grucho

grucho's Avatar

Registrovan: Apr 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Vracanje biljke iz faze cvetanja u vegetativnu sam pokusao ali bez uspeha tako da nista pametno ne mogu da kazem po tom pitanju.
Kao sto se vec spomenulo drzanje biljke,za koju znamo da je zenka,u vegetativnoj fazi radi skidanja klonova sa nje je oproban i siguran nachin za reprodukciju biljke.
Ukoliko imamo vise biljaka koje su u veg. fazi a ne znamo da li su muske ili zenske, skinemo klon sa svake biljke i obelezimo sa koje smo skinuli tako kada majke stavimo na cvetanje i saznamo kojeg su pola znacemo isto i za klonove.
Slike o rezanju postojale su na forumu u nekim starim postovima ali to se izgubilo a ja nemam nista kod sebe pa evo ove slike koju je Happy face poslao malo sam je doradio.Mozemo rezati tu gde sam povukao liniju tako da ostaju dva lista obelezena sa 1 i 2 ili sachekamo malo da zaokruzeni vrh poraste pa ostavimo dva para listova-dva sprata.

Inache kad rezemo nemojmo rezati odmah iznad listova koje ostavljamo nego sto vislje iznad tako da ostane mali patrljak od stabljike jer tako sigurno necemo ostetiti male pupoljke izmedju listova i stabljike iz kojih treba da izrastu novi vrhovi!