View Single Post
Old 06-04-2008, 22:02   #88
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema
Exclamation !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ljudi moji...pa vi od najobičnije, aj eto nije najobičnija jer treba benzinon ispirat, napraviste kvantnu kemiju
A da se niko nije sitija ni pomislit da mu možda simenke nevride pišljiva boba.

@Sreta
Kakva kiselina pobogu. To je AMID, a amidi su BAZIČNI, dakle lužnati. Ukratko, totalno suprotno od kiseline.
Petroleum eter jeste Zippo benzina. Ako ne ona, onda bilo koja za upaljače. Pročitaj deklaraciju na limenkama.
ROX-ov metod je standardna alkoholna extzrakcija koja radi. Bilo bi pametnije da se ne razmečeš "znanjem" sklepanim odasvud, pa naopako.
Pričaš totalne, totalne pizdarije i vidi ti se da nemaš blage veze. Na kraju krajeva, niko ovde ne izvlači čisti LSA, več se radi o extraktu sjemena MG kod kojih je LSA dominantni ALKALOID, pa je tako extrakcija i nazvana.

Quote:
LSA je inace jako nestabilan i unistava ga kiseonik i bela svetlost,stoga mora da se sintetizuje u vakumu,
Da i ovo razjasnimo. Ovde se, Sreto vidi koliko nemaš pojma. Mi pričamo o extrakciji; izvlačenju glavnih tvari iz nečega. E, a ti Sreto, u gornjm citatu pričaš o "sintetizovanju". Sintetiziranje je proces kojim se različitim tehnološkim procesima proizvodi neka tvar. Sinteza LSA se događa u sjemenki.
I pobuca si sa sintezom LSD-a. Ali LSA i LSD nisu isto. Dapače, jako su različiti.

Quote:
Originally Posted by Šaman Šandor View Post
Zanima me je li ikome ovdje osim Rox-u uspio ekstrakt jer sve negativno vidim tako da mora da svi čine istu pogrešku a je li to nepažnja zbog topline ili svjetlosti ili nešto drugo trebalo bi odrediti
Je, uspija je. Itekako je uspija jer nije to niokakva kvantna fizika, niti proizvodnja LSD-a pa ti treba vakum, 0 stupnjeva, kromatograf itd.

Da razjasnimo jednu stvar. Rade se extrakti od simena kje se kupuje po raznim konzumima, metroima seritroima itd.
Mislite da je Valentin sime, kmoje je je prošle godine bilo OK i ove godine OK?
E, pa vjerovatno nije. Drugo, koje se sime extrahira? Ako nepiše Ipomoea tricolor, zaboravi. Ništa,nada, nijente...I. purpurea var. *****-palac...zaboravi. Ako se več očete LSA-irat, pa *****u ima internet i razni shopovi. Kupite lipo kvalitetne i provjerene simenjke (preporučujen HBW) pa onda možemo pričat o kvalitetnom extraktu.
Nedavno san njupa HBW, i poklopa san 5 sjema i bilo je itekako močno, samo me želudac satra. I zato idući put kad ih buden njupa, obavezno extrakcija.

I to na isti način kako je ROX opisa. Zato jer radi.
pa na kubu činit koji đir...
TBF - Đita

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK

Last edited by EXARP; 06-04-2008 at 22:39.
EXARP is offline   Reply With Quote