View Single Post
Old 05-24-2008, 18:16   #115
dziba

dziba's Avatar

Registrovan: Jan 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Postoji razlika izmedju sna koji se odvija u sferi personalnog "sveta" i onog u zajednickom "svetu". E sad sto se tice komunikacije, to je tesko razaznati, dali je proizvod podsvesti ili stvarna. To se mora iskusiti mnogo puta pa ce razlika postati ocigledna. A i u "dubljem" snu je to mnogo teze jer je ta poodmakla faza sna mnogo daleko od budne svesti. Meni je, za iskustvo, bitno ono stanje kada se tek pada u san (hipnagogik) jer tu se ukrsta budna svest sa onom iz sna pa je transfer memorije mnogo bolji. U dubokom snu nema te radnje koja ce me naterati da ukljucim budnu svest u san. Kontam ja sta se desava i sta je sta, ali jednostavno mi to nije nikakav prioritet. Tada mi je "jasno" sta je sta i totalno mi je nebitno da ja tu nesto eksperimentisem... Jednostavno su te dve stvari jako odvojene i potrebno je puno truda pribliziti ih (budna svest i svest u snu).
Da, jos ovo sto se tice komunikacije... Imao sam iskustva (kada sam radio vezbe sanjanja), sa nekom vrstom komunikacije. I tada sam mislio da je to to. Bilo je dvadesetak, mozda manje vise takvih situacija i kontao sam da je to "spoljni svet". Tek kada sam imao stvarno iskustvo komunikacije uvideo sam razliku. Ono prvo je jednostavno bilo nekako isuvise tecno, jednostavno. Kao ocekivano. A ovo drugo je bilo jako intezivno i jasno je bilo da nema veze sa podsvescu. Osetilo se prisustvo na nekom "energetskom" nivou. nisam mogao da predpostavim nista slicno, kao kada je to bio plod subjektivnog "sveta".