Tema
:
kloniranje
View Single Post
05-21-2008, 22:03
#
75
Universal Flow
Registrovan: Mar 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema
koliko vidim vecina ljudi direktno pichi u zemlju klonove...evo mozda ce nekoga zanimati malo drugacija metoda..***dosta sam experimentisao sa zemljom i vodom pa sam dosao do zakljuchka da u vodi brze raste korenje i isti postotak uspeshnosti kao u zemlji chak i veci(od 10 kom.99.9999%,a 15 kom. mozda samo 1 neuspeshan(retko))***(sto je dovoljno da se nazove metoda)***Treba vam jedan grejac(AKVARIJUMSKI-ja ga stavim na 23 celzijusa),pumpa za kiseonik(AKVARIJUMSKA-stavim je na tajmer da se pali-gasi svaka 3 sata***moze i non-stop),stiropor(koliko rupa-toliko klonova),SLAVOL(kada ih odrezem,ubacim ih u rastvor vode i slavola i zaboravim na njih jedno 3-4 sata),neznam kako se zove ona plasticna drshka koja ima na kraju ogledalce(sa tim gledash zube(a mozes i da gledas pod vodom kako napreduje korenje) i naravno izvor svetlosti(24-oo)***A sve ostalo je potpuno identichno kao uzemlji klo...(znaci provetravanje i sl.)Inace sa ovom metodom za 8-9 dana spremno za staviti u zemlju(pa ti vidi)...***E sad nije bash sve tako lako.Treba paziti kod presadjivanja u zemlju da se ne osteti koren i kada se sve zavrsi stavi po 3-4 klona u cistu saksiju i prekrij ih providnom folijom i tako jedno 2 dana i pochinju da rastu...Koristim ovu metodu jer mi je mnogo brza od direktno u zemlju pa sad-ko voli nek izvoli...(zamalo da zaboravim_kada presadjujesh iz vode u zemlju ovlazi jedan deo zemlje sa SLAVOLOM i stavi na dno(jedna trecina zemlje je dovoljno) i ostalo obicne zemlje(znaci ne mokre) i koren ce da trazi vodu sto znaci ide na dole i raste.I mi sretni sto sve ide ko podmazano...
Universal Flow
Pogledajte Profil Korisnika
Nađite Više Postova Korisnika Universal Flow