View Single Post
Old 04-21-2008, 20:31   #72
tamoneki

Registrovan: Mar 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Moje znanje o Bogu utemeljujem govorom o Bogu milijuna ljudi prije mene, utemeljujem na povijesnim spisima, utemeljujem na Bibliji i na vlastitom promišljanju. Bog nije moje iskustvo. Ono je anticipacija kao što je i bio, samo s tom razlikom što je do sada bio apstraktna anticipacija dok ja govorim o konkretnoj anticipaciji, Ta konkretnost počinje i završava s Čovjekom i čovječanstvom.

Prepirka između teista i ateista možda je ista kao i prepirka između Torcide i Bed Blu Bojsa, samo s tom razlikom što u teističko - ateističkoj prepirci pada na stotine i miljune ljudski glava.

Ali onaj tko ne vjeruje u sebe, Čovjeka i čovjelčanstvo, u što taj vjeruje? U kamen, mineral, kobasicu, amebe, majmuna ili možda u kilogram gluposti? Da, ja znam da su Čovjek i čovječanstvo vrlo pmetna bića na Zemlji i svemiru i u dobroj mjeri sam siguran da će ono biti što mora bititi - kretaor samoga sebe, kao što s biologijskog aspekta i jeste.

Wallas je odavno napiso : " Doći će vrijeme kada će Čovjek izgraditi novo carstvo usrede zvijezda. " Tek je na početku, zar ne,
tamoneki is offline   Reply With Quote