Meni se sviđa kastanedina filozofija, tj. don huanova i opčenito ljudi kao on, jer on nije unikatan, on je bio učenik učitelja na početku, kao i kastaneda i svi ostali.
Ovako:
Nema smisla, ne postoji smisao, smisao nije ni sreća, ni ljubav, to su samo načini. Život ima smisao isto kao što jedan vaš san ima smisao, znači nema, ono je samo kreacija i vi ste putnik. Naša tijela su vozila jedinica svijesti. Ja sam prije svega svijest. I moja misija je stjecanje iskustva, moja svrha je život. Sve jednostavno jest, sve se jednostavno previja i uvija. Sva filozofija je samo to - filozofija. Svako određivanje je samo to - određivanje, tj. stvaranje vlastitih granica djelovanja. Život nemožete živjeti pogrešno ili ispravno, život možete samo živjeti, sve ostalo su samo načini, interpretanica, percepcija, filozofija. Jedino na kraju svog vremena možete doći do zaključka da ste pogrešno živjeli, da ste bili žrtva i da niste to htijeli... to je druga priča i za to ste si sami krivi, to su neispunjena očekivanja. U principu nemožete živjeti pogrešno i smisao života je život.
|