Da i to je moguće, manipulacija... tko zna...
Postoji teorija po kojoj je svemir beskonačan? hehe, nemogu zamisliti teoriju koja govori suprotno hehehe. isto i za vrijeme.
znaš, ja ti mislim da je trenutna znanost vrlo mlada prema onome što mora otkriti, a to neće moći jer ima predrasude i zacrtane norme djelovanja po kojima se mora kretati.
sve ti je to filozofija. granice ne postoje za one koji ih ne vide. određuju nas predpostavke, percepcija i interpretacija.
Možda sam stvarno samo nezadovoljan ovim svijetom pa imam fikcije neke, ali nisu moje vlastite, pokupio sam ih od drugih i čine mi se stvarne.
Što bi današnja znanost rekla na učenje don huana i kastanede?
"Don Juan tvrdi kako je naš svijet, za kojeg vjerujemo da je
jedinstven i apsolutan, samo jedan u nizu svjetova koji slijede
jedan za drugim, a nižu se nalik ljuskama luka. Tvrdi kako,
čak iako smo energetski uvjetovani za percepciju samo našeg
svijeta, posjedujemo sposobnost pronicanja u druge oblasti
koje su podjednako stvarne, jedinstvene, apsolutne i proždiruće
kao i naš vlastiti svijet."
to i ja vjerujem.
Neznam dali si čitao kastanedu, ali svo to ezoterično učenje koje je izneseno, to smatram nemogućim da je samo izmišljotina i fikcija uma... pogotovo zato jer to znanje nije jedinstveno i ne dolazi iz samo jednog izvora i plus to učenici učitelja počinju uviđati isto.
...ima definitivno nešto više i dublje nego mislimo, samo većina ne želi otvoriti oči za nepoznato i apstraktno... zbog straha i egoizma
također nemogu vjerovati da je jedna veličanstvena civilizacija poput maya brijala na neku neutemeljenu fikciju.
|
Last edited by Weedran : 04-19-2008 at 15:25.
|