View Single Post
Old 04-16-2008, 09:40   #5
Lopov

Registrovan: Apr 2008
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Hvala svima na lijepim zeljama

Evo da se jos malo nadovezem na svoj post jerbo jucer sam bio u zurbi.
Kupio sam dobru zemlju u lokalnoj poljoapoteci po uputama sa ovog foruma, samo sto ima premalo stiropora tak da cu to morat dodavat. Od gnojiva imam od plantele univerzalno i ono za cvjetanje. Do sada sam jedan put gnojio biljku, nesto manje od pola propisane mjere. Izgleda da joj pase :) . Zaljevam 3 puta tjedno (jos je mala i ne cini se da joj treba vise) i to jednom obicna voda (koju prokuham i ocjedim od kamenca), jednom voda + peroksid i jednom voda + gnojivo. Nadam se da bu pasalo biljci. Drzim ih 24h pod hpsom, cak i ove male, nemam trenutno novaca za mh ili za par grla + sparne zarulje. Nadam se da se nece spaliti, skoro metar su od hpsa. Malo me hebe ventilacija jos, jer mi se taj ormar nalazi u spavacoj sobi pa ga navecer moram pritvorit da mogu spavat.

E sad imam par pitanja, iako sam forum procitao od a do z, ali da utvrdimo gradivo (previse informacija pa mi se pomjesa )

Male biljke rastu retardirano, listovi su asimetricni ko od moje susjede sise. Da to u startu bacim da se ne zajebavam bezveze ili da ih pustim jos malo? Kakva su vasa iskustva s takvim biljkama?
Kada biljke procvjetaju, koliko je intenzivan miris, ne smeta mi da mi smrdi u sobi i dnevnom boravku, nego me zanima hoce li se osjetiti kroz ulazna vrata?

I jos bih dao savjet svima koji pocinju i imaju problema s nabavkom/narucivanjem lampe. Posto imam cijelodnevno radno vrijeme, nemam vremena za lutanje po gradu u potrazi. Posta takodjer ne dolazi u obzir! Sigurno imate trgovinu/servis elektronike ili nekakve elektroinstalacije u blizini. Oni izmedju ostalog sigurno prodaju obicne lampe i zarulje, ali posto su u toj bransi garantiram da mogu naruciti od svog dobavljaca hps i sl. Samo ostavite kaparu i ako su azurni lampa vam je vec za dan dva kod njih :) ... barem moje iskustvo...

Uf, al se raspisah, odo radit
Lopov is offline   Reply With Quote