evo našao sam malo vremena da napišem što sam proživio u proteklih par dana.
Prošli petak odlučio sam izvaditi kuronju i malenu koja je sa njim bila u istom potu i presaditi ju, operacija je za mene bila bolna ali sam naučio par stvari pa svima koji kreču u indoor sadnju savjetujem sljedeće:
1. NIKADA, AMA BAŠ NIKADA NE SADITE BILJKE U NISKOM POTU - ako će te kojim slučajem trebati presaditi tu biljku ona će imati dugačko korjenje kolika je i dužina pota, pa to staviti u visoki pot predstavlja stvarni problem, uz to trebate skinuti zemlju s tog korjena pa probajte zamisliti kakv šok proživljava ta biljka dok to radite.
2. NIKADA, AMA BAŠ NIKADA NE SADITE DVIJE BILJKE U TAKAV NISKI POT - ako će te trebati presaditi biljke u novi pot i pri tome ih razdvojiti pucanje korjena koje su te dvije biljke ispreprele u potu zabolit će Vas do bola.
da sve bude bolje nakon par dana presađivanja male u novi pot , koja se btw oporavila i nadam se da će od nje nešto biti nastupio je novi šok.
Ostale biljke, njih 4 počele su spuštati listove, boja listova od gore prema dolje - od tamno zelenog do svjetlih, a na kraju žuti i osušeni - tim biljkama stvarno je nedostajala hrana a ja ni gnojenem nisam mogao očigledno pomoći. Odlučio sam i njih presaditi.
Ohrabren situcijom kod malene sinoć sam odlučio izvezti opsežnu operaciju, sve ljepo pripremio, četri nova pota, kupio novu zemlju - "STENDER" pH - 6,1 (nadam se da je dobra) i odradio u mraku, namučio se ko pas, čak sam bez pucanja korjena uspio razdvojiti dvije koje su isto bile u jednom potu, pazio da ne ostane previše zraka dok sam im zatrpavo dugačko korjenje - to vam izgleda ko pipci kod đinovske lignje, strašno . . . .
Ujutro kada sam odlazio izgledalo mi da su O.K ali kada sam došao doma - HOROR sve izgledaju posušeno, jadno, obješeno, nemam rijeći za taj prizor . . . . srce me boli dok ih gledam . . . .
Pustit ću ih još dan dva i nadati se nečemu boljem ali . . . .
zamolio bi nekog da mi samo objasni sam proces gnojenja jer u SLO-erinom sticky-u, kojeg sam btw cjelog pročitao, nisam baš najbolje skužio kako bi to trebalo pravilno učiniti, to me zanima jer uskoro , kako stvari stoje, krećem s novom sadnjom, s malo više znanja . . .
Kada napravim prema proizvođaćevom naputku omjer gnojiva i vode, zanima me, ako recimo imam 4-5- potova (1 biljka u njemu) da li 1.5 L tog gnojiva moram uliti samo u jedan pot i tako ponoviti za ostala 4 pota jednom tjedno ili sa tih 1.5 L gnojiva zaliti sva četiri pota pa to ponoviti svaki drugi dan i tako cjeli tjedan . . . Nadam se da me razumijete što pitam i ta inf. bi mi pomogla da iz drugog puta uspijem . . .
slike iz presađivanje male kao i one sinoćnje nisu baš uspjele, a i trenutno imgeshock nekaj šteka, večeras ću poslikati trenutnu situaciju pa ču to staviti . . .
Poz....
|