View Single Post
Old 03-31-2008, 15:55   #26
eddard

eddard's Avatar

Registrovan: Oct 2007
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Prvo sam pripremio zemlju, koristio sam nekakvu substral zemlju koja mi se cini da ima malo previse gline (kod presadjivanja ju ne brijem koristit, stavit cu neku full humusnu), gledo sam da pH zemlje bude oko 6-7. fino sam je pomijesio sa vermikulitom (procito sam da je dobro zbog vlage) u nekom omjeru 1:5 zemlja:vermi. To skupa sam fino napio vodom i steriliziro u loncu za svaki slucaj :) Biljcicu sam oprezno sa stapicem za raznjice izvuko van i dobro ispro agar i usadio sam je u teglu.
Od celofana i stapica za raznjice sam napravio humidity tent koji sam vec maknuo jer u sirinu raste biljka i zelim da ima dovoljno mjesta. Sad drzim malo pod nekom vrecicom prozirnom, malo je na zraku, malo ju drzim vani kad je toplo i spricam sa vodom. Polako je odvikavam od veoma vlaznog zraka jer nece zauvijek bit pod zvonom.
Sto se temperature i sunca tice kad ima sunca drzim ju jedno 2-3 sata ujutro da se napije svijetla i topline i onda ju povlacim. Jednom mi je tak stajala jedno 3-4 sata pa se zgrijala zemlja jako i sva se svenula dolje, al se vratila nazad nakon desetak minuta hlada. Kolko znam idealne temperature su od oko 17 do nekih 26 tak da je sobna temperatura ok.
Sad je vec nekih mjesec dana proslo pa bih vec polako trebao pocet to gnojit, a presadjivat jos ne treba. Zanimljivo mi je kak se razgranala, ocekivo sam da ce u vis rast dok ju ne srezem kao od Hasana, al je odmah pukla 3 grane, i neke grane polako rastu na cvorovima nize..

Kad naraste dovoljno bice pelcera :)