View Single Post
Old 03-25-2008, 20:45   #16
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

Quote:
Originally Posted by bleberry View Post
...postavljeno nekom malo informiranijem jer za izradu ti treba nkih 500-600 kn
svi ovdje koji redovito postaju su "informirani" ljudi i ne pricaju babske price i rekla kazala. ljudi uzgajaju, ljudi se trude. ova tvoja cifra je nadasve smjesna i pomalo pretjerana. ako samo malo vremena odvojis i pogledas temu-------> http://forums.vutra.org/gljive/2676-...jom-artuv.html

vidjet ces da uz minimalno potrosnje mozes uspjesno uzgajat. ono sto te mozda malo brine je express lonac i grijanje kontejnera za uzgoj, sto uopce nije problem jer i bez toga se moze. lonac i cekas toplije vrijeme pa se ne jebes sa grijanjem.

da se okrenes malo po kuci nasao bi SVE potrebno za uzgoj, jedino na sto bi neku lovu potrosio je kukuruz, sprice, kontejner i zemlja. a svi znamo koliko je to jeftino. cak i kontejner mozes improvzirat...tako da opet minimum potrosnja....

ono sto je najbolje, na ovaj nacin mozes uzgajat stalno tokom cijelog ljeta.

Quote:
Originally Posted by bleberry View Post
ja mislim da se isplati imaš profi kit za koju stotku više
mislim da se ne isplati gnjavaze potraznje, puta i love koju utrosis na takav grow kit koji nakon uzgoja BACIS!!!!!!! ok, ovo sto si ti okacio pod linkove, tamo se nadu neke stvari koje ti ostanu za neki kasniji grow, ako sam dobro skuzila, ali sve to sto oni prodaju ti mozes da improviziras i jos bolje pola toga ti NE TREBA :))) Ti grow kitovi su takav mamac za ljude koji misle da je uzgoj gljiva neka nuklearna fizika, a toliko je jednostavno, samo malo truda.
mislim da samo nisi dovoljno informiran, da nisi dovoljno citao sve ove silne gajdeve koje imas okacene, jer da jesi uvidio bi da je vlastiti uzgoj puno isplativiji, kada jednom nabavis sve potrebno ostaje ti zauvijek i mozes da uzgajas kada god pozelis.

naravno tu je faktor ljenosti takoder.... tko je ljen ne uzgaja i ne jede gljive.