View Single Post
Old 03-24-2008, 04:21   #87
Ramona_Red

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
Wink peruvian torch(ida) :)

Khm ... e pa hvala, rasmc: baš ti je velik i dlakav .. ovaaj .. bodljav! LOL
A-aaa, imaš ti u svom kaktusnjaku još iha-haj, puno ljepših od ovog! Jel koji procvita sad u proliće?
Ajdavim cvitje kakvo, osh?

Inače, moram vam se pohvaliti da smo u međuvremenu Hasan i ja probali/jeli kaktuse (2. put, ali prvi put da je bilo uspješno: uehe-heeej!), Peruvian Torch .. doza je bila premala da bi imali značajnije halove (osim što su se boje nekako 'pročistile'), al je svejedno bilo ludo i nezaboravno! Osjetili smo ga, i to jako dobro! A kontamo da nam je za pravi meskalinski trip - bar ovog kaktusa, od ovog shopa - tribalo taman još onoliko.. ma točno još 25g po osobi, i bilo bi savršeno. A ositili smo mi da će to bit tako, al nismo imali izbora - naime glupi nam ga je shop (i to bez da im je itko išta reka!) iša slat odvojeno, u dva puta (i to u razmaku od dva miseca) blessani.. I onda, prvo, tko bi bio čekao drugu turu; a drugo, računali smo 'morali bi ipak nešto ositit - ne moramo se baš razbit za prvi put - aj'da vidimo taj meskalin, što je to' :) ..

A treće što smo isto kontali: da je kaktus bio baš ono 'pravo dobar', 50g suhe kore bi nam bilo i maašala. Ali kako to već biva sa 'shopovskim' proizvodima, bio je prosječan. Prvi put ga nismo ni osjetili, jer smo očito krivo/prekratko/premalo vode/neki drugi zayeb kuhali čaj - a tkoo bi onako pojeo šaku gorke suve kore, baah... Bi. vjerojatno, i to ne bi ni 'a' rekla LOL - da sam direkt negdI 'bliže oltaru' domovine kaktusa s nekim shamanom - bi i gljive sirove žvakala, akbi ih i domaćini tako - al ovako doma, bjaaaaži...

Malo je muka s tim kaktusima dok čovik ne nauči točno kako, pošto je net (i to baš posebno za kaktus, primijetismo) prepun totalno kontradiktornih informacija i recepata) - svak govori drukčije, a ti imaš samo malo kaktusića i ne želiš ga usrat, i šmrc .. na kraju smo ga ipak bili uspili zeznut - a nije ni čudo - iako smo dali sve od sebe ... evo na kraju svega ipak ne znam koliko bi se taj blaženi čaj trebao kuvetati - doslovno saaatima i satima - mi smo ga kuhali 5ipo-6 sati, i očito JOŠ nije bija gotov! Kaktus pusti masu sluzi i bude užasno gorak (ništa ljepše od svježe gorke sluzi, LOL) i već to sve skupa je za izrigat se, pa još kad te nakon svega ni ne pukne, e onda bi ti puka šakom nekog al nemaš koga, eee ...

Drugi smo put (klap!) radili ekstrakt - što toplo preporučujem(o) i svim budućim kaktofazima :):
- u prah samljevena suha kora kaktusa se potopi u alkohol, i tako stoji i mućka se danima - 7 dana - a svaki dan-dva alkohol promijeniš, a onaj stari baciš (LOL, zezam: sačuvaš, naravno!!!) .. znači kaktus i alkohol u teglu lipo - mućkaš ga kad se sjetiš, 2-3 put dnevno - svaki dan-dva procijediš sve kroz maskicu za polen - uliješ novi alk a stari skupljaš sve u jednu posudu - i tako sve dok kaktus (za kojih 6-7 dana, dakle) izblijedi - alkohol ispariš na 50-60tak stupnjeva, ono što ostane na dnu, sastružeš, podiliš, staviš u komadić rizle i - hop - pogutaš. Užasno je gorko: npr. aksi taknuo ekstrakt - pa rizlu - pa rizlom dirnuo usne, strest ćeš se od gorčine! Brrrrrfff! Gorči je i od Calee i od Harmale i ne znam čega sve ne, Ovo što smo naučili da ekstrakt šljaka, je SPAS! Više nije frka kako ga pojesti - samo da ga ima, heh!

I, kao što veli Depp u Fear and Loathing, 'good mescaline comes on slow..': doista mu triba puuun kaktus dok ga ositiš, preko 2 sata - al onda bude vauu - ma kojee raspoloženje, koja lakoća! kakva inspiracija za spiku! koja vedrina, koja milina! U jednom trenu smo se pitali 'što ti misliš je li ovo normalno, 6ipo ujutro je, a mi uber-budni, čili i mili, brbljamo i kleberimo se ... stvarno je enteogen par excellence! Prekrasno iskustvo, stvaarno, a ćuuti se da je dosta jako, dobro se more nanjušit kakav bi bio u većim dozama, uoho-hoo! JAK je. Aha, da, ima se i mučnina - želudac bude malo 'mggg...' (ne znam kako opisati - nije baš muka, al jednostavno osjetiš želudac, da ti je tu - eto tako) - a ona se sigurno poveća s većom dozom .. no kao što je to i kod nekih drugih enteogena, uzet manju dozu zbog straha od mučnine je totalno krivo! Jer aksi uzeo veću, tj. pravu dozu, imat ćeš halove i sve ono što će ti doživljaj upotpuniti i uljepšati toliko da će ti ono malo mučnine uspješno zakamuflirati ;)

Dugo drži - čak i u ovim bezhalovskim dozama, oko 8 sati, Što se aftera i spavanja tiče, ee tu toplo preporučujem (osim ganje, naravno, koju ću uvik preporučit ;) čajče od mačje metvice - jer meskalin ne da baš zaspat ;) - kako rekoh, dosta je 'dizaličast' .. no ipak je prirodan, i ipak - kad ti dođe vrime - zaspeš ... Sutradan si - eee tu je već velika velika razlika gljive-kaktus - malo slomljen :D ... ispunjen, sretan, veri veri dobro raspoložen - no slomljen ...u većim dozama garantirano još slomljeniji - ak kanite papat kaktusić, nek to bude petak - trebat će vam dan-dva da se potpuno regenerirate vitaminima i dobrom ganjom ...

Dobar tek!

Last edited by Ramona_Red; 03-24-2008 at 04:32.
Ramona_Red is offline   Reply With Quote