sir panta lone :-)
mislim da te nisam bas dobro skonto,a i nisi nas bas dobro informisao,tako da moramo nagadjati sta ti zelis itd....jel klonove mislis voziti u zemlji ili vodi ?
dalje,imas 30 sjemenki.....sta ce ti onda klonovi ?
moras malo vise informacija dati kako bi dobio jednostavniji i sigurniji odgovor
pa onda pises:
*** hocu da stavim tih sest u 12/12 da mi ostanu zenke ***
gdje da ti ostanu zenke? u 1212 ili u veg ? ne kontam? jesili uzeo moj gornji primjer pa ti ostalo 6 biljki ili imas stvarno 6 biljki po 30cm...jer ako si uzeo moj primjer onda su ti to sve zenke,a ako ti imas 6 biljki a neznas koji su pol onda opet uradi isto kao sto ti napisah,tj. opet kloniraj tih 6 biljki ,po 2 klona od svake...imam osjecaj da se/me zezas !
Cilj ti je 100 klonova
moras se okaniti zemlje i preci na neki sistem sa vodom i pumpicom
licno pravim klonere iz hobija
nikakav problem 100 komada da kloniras od tih 6 biljaka ako su dovoljno velike i siroke,al kod tebe izgleda nisu...onda moras da sacekas jedno vrijeme.....
sacekaj da ti korjenovi pojedu sto vise zemlje i da ih vidis kad podignes saksiju....
onda ih presadi u vece i na cekanje.... hebemu misa ako 15 klonova nemozes izabrati po jednoj biljci onda ti i nisu nesto tih 6 komada
ja mislim da bi mogao do ljeta sa samo jedne majke (doduse bonsai) otkinuti izmedju 50 - 100
klonova.....
CEMU ZURBA? ako si spreman na 100 klonova i ako zelis da ti sve uspije onda bi trebao prvo da naucis da budes strpljiv
.................
a ostala pitanja
CLONEX PRODUCENT Growth Technology
B'cuzz Root stimulator
Prije sam koristio root juice a sad cu poceti sa bio boosters (bioroots)
Ventilacija sa filterom (moResh sam napraviti) guglaj malo a ima i ovdje na forumu kako se pravi (ima link ako znas engleski)
neki sprejevi nisu losi,al moras sprejati po vazdan,hebo to
Moras malo i ti ruke dat
Haj uzdravlju i cuvaj se,samo krajem :-)