kupio sam terra magma bluemenerde 18l zemlju. posude od 7.5l. stiropor. analogni tajmer i spojio sam ventilator jedan i radi i nije me ubio (i cini mi se da puse ko blesav). proklijalu sjemenkicu sam stavio u casu sa zemljom (i rupicama na dnu naravno) i 30% stiropora. i za sad je na prozoru (ali sa unutarnje strane jer je vani hladno).
od tad (sinoc) je narastao korijen jos (tj. ono bijela tanka "trakica" koja ce valjda biti korijen) - i uspjela izac izvan povrsine zemlje. - dali da sad zakopam to jos malo ili da ostavim ovako? sjemenka je na povrsini zemlje.
ima netko ideju kako izvadit cavle koji su zabijeni do kraja iz drva? neznam kaj napravit sad s tim, nemrem izvadit cavle, sto znaci da nemrem maknut zadnju stranicu ormara, sto znaci da nemogu ugradit nove ventilatore tako da pusu van/unutra... - sto bi bilo da ih samo stavim u ormar, i usmjerim prema biljci i svjetiljci bez da uvlace zrak izvana i izbacuju ga van iz ormara? pa onda svakih par sati malo otvorim vrata od ormara da udze novi zrak?
biljci treba svijetlo tek kad pocne klijat nesto zeleno jelda? - mislim kaj ce joj svijetlo ako nemre fotosintezu obavljat, jelda?
edit: sad sam skuzio da se puhanje ventilatora osjeti i sa jedno 4 metra :)
Last edited by SvjetloIstine; 02-12-2008 at 10:26.
|