ovako
Quote:
|
Svrha života, pa, recimo ja mislim da nema svrhe postajanja, mi jednostavno jesmo, tu smo, kao i sve ostalo. Živimo, percipiramo, interpretiramo. Mislim da je svatko od nas fragment jedne kolektivne svijesti (boga) koja živi svoje iskustvo individualno,
|
Dobro,po ovome se moze zkljuciti da Bog u stvari zeli nova i nova i nova iskustva jer je i u samoj nasoj sustini da iskusimo, kako bi Bog i sam to osetio kroz nas. Onda me to navodi na zakljucak da Bog i sam zeli da se desavaju grozote,kako bi iskusio i najvece grozote i najcrnje stadijume ljudskog uma. Svaki covek ima svoju crnu stranu uma sa kojom se bori ili ne bori u zavisnosti od toka celokupniog njegovog zivota, kao i niza faktora kako genetskog tako i iskustvenog, te kako ovaj nas civilizovani svet ide danas te grozote ocigledno preuzimaju primarno mesto u odnosu na dobrotu u (gledajuci tako) kolektivnoj svesti ljudi. Pa se gledajuci dalje tako stice utisak da je nas stvoritelj jedan slabic koji nema **** da se bori protiv sebe samog.
Ja u to donekle i ne zelim da verujem. Ne zelim da verujem da nas je stvorio jedan tako izopaceni um.
Za sve ostalo sto si napisao postoje price i pricice a sto se tice konretno plejadijanaca, pre je verovatno da su se oni i ta intelegentna bica posle predomislili, jer im je bilo previse monotono kada su svi bili dobri i kada su svi podsecali na klonove jedni drugima:).Pa hajde realno gde je dinamika tu, treba ubaciti malo vise iskusenja i malo vise borbe sa samim sobom da bi se postigao taj toliko zeljeni kvalitet svesti.
Slazaem se sa tobom povodom tih ljudskih zacrtanih ciljeva vrednosti i smatram da ljudi time prave jedni druge robovima predrasuda i ogranicenosti, mada je takvo ponasanje mozda preslo i u gene koliko se dugo sprovodi i koliko se dugo vrsi kao globalni pritisak.
Quote:
|
I konačno onaj nivo smisla najdublje u rabbit hole vjerojano nema, smisao na samom izvoru svega, na nivou čiste svijesti/boga, to je ono što sam prvo govorio i što sam mislio pod tim da smisla nema.
|
Opet nisam ukapirala jbg. pa cekaj samo mi reci da li smatras da duhovnost pojedinca nema nikakve veze sa svrhom postojanja coveka uopste?
Sa odgovorom u vezi slucajnosti si me odusevio. Znala sam da se moze nekako uporediti sa prirdom samo jos nisam bila skontala kako:)
@mr.skunk ... na kojoj ti planeti zivis kada je tebi 50% dobra i 50% zla?