View Single Post
Old 01-22-2008, 13:12   #63
Ramona_Red
THC vitamin

Ramona_Red's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 11
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema
Default yopo

Nije strašan bufotenin toliko koliko se viče: mene za yopo vežu - subjektivno - moćni, nezaboravni, neobjašnjivi, paranormalni (odakle mi sve ono, zaboga!) trenuci koji tvore posebnu i dugu priču, a 'objektivno', šare & uzorci su mu isto tako, ne znam kako bih drukčije rekla no 'moćni', jaki, isto kao i boje. Yopo zbog toga 'preferira' :D prigušeno svjetlo, sumrak u prirodi ili poluzamračenu prostoriju, bar za prvi put ;). Valovi struje lete zrakom i odbijaju se o objekte, perspektiva se mijenja, na trenutke zna bit 2-dimenzionalna. Sjene lišća postaju 'duhovi lišća': toliko žive budu i pune značenja, priroda vibrira. Muzika paše na yopu, njeni valovi također vibriraju kroz cijelo tijelo. Ta pusta 'vibra', to je ta neka yopo-struja, yopo-napon kog se žestoko osjeti. Sličan napon, 'struju', imaju još neke supstance, no kvaliteta same 'struje', pa tako i napona ;), bude različita, a i to su neke druge priče. Yopo ima divne closed-eye-visualse (meni su CEVsi bili isti/vrlo slični onima na ayahuasci), tipično triptaminske uzorke ali opet, naravno, s nekim svojim 'štihom'.

Neugode yopa:
1. u okusu snuffa, koji divno miriše na kikiriki dok se peče, no poslije, kad ti iz nosa curi u grlo nešto kao gorki kemijski kikiriki, nije baš ugodno i može se lako povratiti. Zato je poželjno i prije yopa postit nekoliko sati, jesti lagano taj dan: gadan je na želudac kad se spusti u njega. Bufotenin se ne bi smio gutati, pa je poželjno pripaziti da ti što manje dođe iz nosa u želudac. Tome ponekad pripomogne kihanje, na koje yopo tjera - iskoristite to, jer kad čovjek kihne tako sa začepljenim nosom, yopo eksplodira po nosu pa em ga bolje ositite, em se morete ositit bliži ovim Indiosima što yopo jedan drugom upuhuju u nos :D. Nos u svakom slučaju trebate, par minuta nakon uzimanja, dobro ispuhati, da vam se što manje materijala ima spuštat niz grlo. Fora je u tome da ćete nakon ispuhivanja nosa sasvim sigurno osjetit val yopa - valjda se ispuhivanjem isto tako rasporedi po nosu. Yopo se može i pušit da se izbjegne okus i gutanje - iz iskustva ne mogu puno reći - pušila sam jednom, al mi je, kako sam povukla, automatski yopo sjeo u krilo stisnuvši bedrene mišiće, pa mi se to nije baš svidjelo. Ne valja kad body-load (koji je s yopom neizbježan i vrlo osjetan) dođe tako odjednom. Yopo snuff je snuff i on se upuhuje u nos dugim slamkama još od pretkolumbijskog doba

2. u body loadu (koji prođe nakon nekoliko minuta, no dok traje je malo pffff :-S) koji se ćuti ko da ti je velika vruća teška pegla sjela u krilo na mišiće bedara i one nadlaktica, plus određeni pritisak u glavi. Energija/napon ti se dižee i pumpaa te, rast je intenzivan i unutar kratkog vremenskog perioda - dok ne dosegne zenit - i onda počne opadati, a minutu-2 nakon toga, slike se penju k vrhuncu. Očito da baš zbog ovog porasta napona i pritiska ovi shamani što vuku yopo uvate skakat vikat pivat pićit vibrirat naokolo - to smo mi skontali - da izbace van tu energiju silnu (usput ti se, hodajuć, pojača i film), da je izbriju (kao što se radi sa stimulansima): jer kad sjediš/ležiš teže ti se nosit s tim brzonadolazećim pritiskom.
Cijeli yopo 'film', što se slika tiče, ne traje dugo - nakon uzimanja 5 minuta treba dok te digne, 10tak minuta traju slike, i onda se počinju lagano raspršivat, no ostane ti jako jako dobar feeling, dugi afterglow: antidepresivan je, daje inspiraciju za spiku i ideje, toplinu, ispunjenost - mi smo se složili bili da ti yopo, koliko god svugdje pisalo da je kratkotrajan - je, svaka čast: ne traje koliko gljive ili aya - svejedno pripremi cjelovečernji yopo-program, i poslije još i (ovo sam čitala za yopo, ali poslije i sama iskusila) osjetno modificira sanjanje i snove.

Nema smisla vući više od 3 sjemenke (zbog body-loada, a slike će ovako i onako biti dovoljno moćne), ali ni manje od 2,5 jer ćete u tom slučaju imati samo body-load, bez slika.

Last edited by Ramona_Red : 01-22-2008 at 13:26.
Ramona_Red is online now   Reply With Quote