Quote:
Originally Posted by moralno_nedonosce
stavio sam 6 semenki da proklijaju (iz ketova ) koje sam pusio . pet je proklijalo i niklo . ubacio sam ih u kucise dok su male ... treba da sklopim box imam sav materijal .uzeo sam panel ploce , letvice , ventilatore za racunar i ispravljac , gro lux sijalicu od 400W . da li treba i u ovoj fazi (kao na slici da ih tretiram nekim djubrivom ) kad malo jos porastu idu u kante od 10 l . nasao sam neku holandsku zemlju 6.5 ph . ako sam dobro skapirao u tu zemlju treba da ubacim i drobljeni stiropor i pesak ?  edva cekam da porastu malo 
|
Ma kakav pijesak drug... napravi dobar mix zemlje i to je to... u vegetaciji ništa ne gnoji!!!! jer imaju sve iz zemlje (ako dobro napraviš mix.) napisao sam xxx puta kako napraviti dobar mix, a imaš i na netu od torrent-a preko youtube dokumentaraca koliko hoces.... (npr: "Stoned Free" (mislim da u tom dokumentarcu ima objašnjenje...)
Što se tiče slike, već su ti počele sa izduživanjem u potrazi za svjetlom, (na kraju ćeš imati štrkljavu biljku...) jer nemaju dovoljno svjetla. Ako su pod neonkama, spusti te neonke bliže biljkama (još ako se ne griju, spusti ih skrooz 2cm od vrhova)...
OBAVEZNO im ili spusti (ne znam šta koristiš od rasvjete....) tj. približi ih lampama....
Što se zemlje tiče, svaka za cvjeće ima pH 6,5, samo obrati pažnju na zemlju sa suptratima, i bez, tj. čisti humus, treset....
Ne mogu više stalno pričati (tipkati) o tome.... potraži na netu, ili skini kakav dobar dokumentarac (na youtube-u imaš sve...)
.... iii nikakav pjesak ne stavljaj u zemlju!!!! dovoljan je stiropor (nemoj gromade, nego ga isitni fino....
TIP> Biljka koja u početku se izduži u nedostatku svjetlosti, kasnije čitavo vrijeme će biti "štrkljava"... i pravo malo će dati cvjetova...!!!
Od ovih biljaka nećeš ništa imati, samo će te zahebavati čitavo vrijeme..., čak nisu ni za rezanje još spremne!!!!... Počupaj to (svakako je bezze sjeme)... i stavi ponovo...tj. proklijalo sjeme stavi u već pripremljenu zemlju (mix), 1-1,5cm doboko (zavisi kolika je klica), ne više...s tim da sjeme ("košpica") dole bude, a klica prema gore!!! lagano prekrij zemljom i zalij (najbolje iz štrcaljke)...OBAVEZNO popravi svjetlost, tj. dodaj, jer u protivnom isto će ti se desiti...i vidjećeš razlike...