View Single Post
Old 01-20-2008, 08:42   #53
Bezze_Sa
Marihuana Home Grower

Bezze_Sa's Avatar

Registrovan: Jun 2006
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 2 Puta u 1 Tema
Wink

Quote:
Originally Posted by Tigar View Post
Bas sam citao kada su ti objasnjavali o ovome ali sve je to nekako za indoor mene interesira outdoor. E ovako kako bi bilo kada bi seme rasklijali kao sto pise pa odma preneli pocetkom marta na sajt i odmah presadili, bez onih zavrzlama po casicama i saksicama. Dakle zasadjeno u martu i sta dalje, kada i sa cim djubriti? E i sad, kada zasadim u dobro pripremljenu zemlju i posle reci mesecak dana(ne znam bas tacno) podjubrim sa djubrivom koje ste preporucili za vegetaciju...Sta dalje, ima li potrebe posle svakih 10-15 dana da prihranjujem sa tecnom prihranom(naravno opet prihrana za vegetaciju) ili ne treba vise nista osim zalivanja do faze cvetanja. dobro procitajte sta sam pitao i sto jednostavnije objasnite sta da uradim i kada (ne moraju bas sati i minuti kada to treba da uradim). Zelim da cujem one koji gaje ili su gajili outdoor sorte i da mi ukratko kazu sta su radili i sta dodavali. Nemojte me pogresno shvatiti jednostavno hocu da probam da ove godine imam jednu biljku i to samo za sebe ali da valja a ne deset a da su nizasta.
Ovo i jeste tema za Vanjski uzgoj, mozes posaditi "kako hoces"... al' najbolja varijanta je da:
Sjeme proklijaš kući, posadiš u čašicu i kad nikne, tj. poraste (ojača malo, 2 sprata npr:) onda je presadiš vani. To je mnogo sigurnije da ti i sjeme i biljka bude "jaka" tj. da nastavi svoj razvoj... evo zasto: Ako je odmah staviš (naravno da može, bez daljnjeg....) u zemlju, imaj na umu da je još uvijek hladno, i preko noci još hladnije (jedino ako si negdje oko mora, pa imaš sreću...) Sredinom marta je još uvijek hladno!!! Veoma lako mozes tako "izgubiti" sjeme tj. komplet biljku, jer će sjeme istrunuti...
Vanjski uzgoj je najlakši... ponavljam NAJLAKŠI... jer priroda odradi 99% sve... Možeš ti staviti odmah u zemlju, nije problem, (sjeti se da i krajem aprila znao pasti snijeg (bar ovdje kod mene...!!!!) Ako ne snijeg, mogu biti niske temp. i šta onda??? Ode sve u p.m.... Zbog toga ti je najsigurnije odraditi u kuci da biljka ojača, i onda kad je prebacis vani 99% si joj "osigurao uspjeh" tj. da nastavi dalje fino da se razvija....!!!
Kao što rekoh, vanjski uzgoj je lagan, priroda odradi doooosta toga... Kad je prebaciš vani, odeš par puta samo da vidiš kako napreduje, tj. dal' se "primila fino"...
Na početku ništa od prihrane nije potrebno da ti dodaješ... Naravno, ovdje se uvijek podrazumjeva da si izabrao dobro mjesto (znači zemlja da je fina, bez mnogo kamenja, da okolo nema nekog (drveća, objekata) koji će joj praviti "hlad" jer onda će biti štrkljava (slično kao kod indoor, kad biljka nema dovoljno svjetla!!!!)
Treba dobro izabrati "kotu", sajt, mjesto!!!
Mnogi misle samo, haj može bilo gdje, iskopaju rupu i ubace sjeme... i naravno nikne tek oko juna, i onda se pitaju, zašto?????
Nije potrebno na početku NIKAKVO djubrivo, (jer korjen nije "ograničen" te se razvija koliko hoće... a što bolji i razvijeniji korjen, biće odmah i fina (jaka, zdrava) biljka...
Imaš vodič ovdje.... pročitaj usput...
Samo šta trebaš imati uvijek na umu...., obilaziti što manje "kotu", jer murija (u slučaju ako nadje polje...) uhvatiće onog koji obilazi biljke!!!
In i Out je ko nebo i zemlja (što se tiče uzgoja).... Ako je dobra zemlja (znači gdje je posadjena) nemaš potrebe (možda 1-2) "prihraniti" je, jer opet napominjem da ona ima SVE u zemlji, (eh, drugo je ako je staviš u zemlju punu korova, kamenja i sl...)

Contact me at:koki [at] vutra [dot] org
Bezze_Sa is offline   Reply With Quote