View Single Post
Old 01-14-2008, 19:22   #6
M_wEeDmAn_88

M_wEeDmAn_88's Avatar

Registrovan: Jan 2008
Pohvalio Puta:: 5
Pohvaljen 12 Puta u 11 Tema

slažem se sa stonerom . za box si se lijepo potrudio i na nešto liči :) ma zakon ti je , ali ipak si mogo malo drukčije dimezije uzet ,ali sad je kasno .

evo . . primijetio sam na jednoj slici da imas pasivni ulaz-izlaz i di svijetlo izlazi van . moguće da je to bilo dok si jos radio na boxu ali čisto sumnjam jer lampa gori :p
isto tako kroz tvoje filtere . ideja nije losa, ali s vanjske strane bi bilo bolje to lijepo "začepiti" . to ti govorim iz jednog razloga a to je da kad bis poceo da cvjetas svoje biljke nebis poremetio 12 sati mraka koje moraju imati . i to ti je jedan od razloga zasto biljka moze postati hermi , dakle musko-zenksa a to definitivno ne zelis . ne znam u kojoj okolini ce biti box ali pazi na to jer ako svijetlo moze izac moze i uc , a to niti ne zelis .

sta se tice zadnjeg pitanja . imao sam i ja slicnih situacija kada sam morao prekinuti normalni raspored svijetla u vegu ili nestane struje na sat-dva . meni se to desilo kad su biljke bile već 2 tjedna u razvoju, dakle nije im bitno škodilo...mislim nije uopce.

tebi su one tek germinirale i trenutno su mali seedling . kao takve one su jos osjetljive na sve pa tako i na raspored svijetla . dakle, preporucio bih ti da malo pazis na tome .
ali opet . . to im ne moze toliko bitno skoditi .

sta se tice zaljevanja . . hmm....svakako se pazi na overwatering dakle na prezaljevanje . to za nikog nije dobro :)
na ovom principu sam radio clonove i biljcice iz sjemenke = u vegu zaljevanje sam vrsio svaki dan sto je malo cudno jer sam te i upozorio na prezaljevanje , ali bitno je koliko im dajes svaki dan . iako se i prica da nebi trebalo zaljevati svaki dan . ako ti je tako draze mozes i svaki drugi dan . glavno da tlo uvijek bude lagano vlazno (ne premokro i ne presuho )

ne mogu ti tocno rec koliko da im dajes jer ne znam tvoju veličinu pota dakle posude u kojoj ce rasti . ne znam da li ces ih staviti u manji pot pa kasnije presaditi u veći . tu bi ti odmah rekao da se ne jebes sa presadivanjem , slobodno ih mozes odmah stavit u pot u kojem ce biti cijeli zivotni tok . samo pazida ima rupice na dnu kamo voda moze izac .

od fertilisera odnosno gnojiva nemoj svašta koristiti jer ih možes svakako dobro sjebat.
iako mislim da ti jos tjedan nece ni trebati osim ako nisi gnojio u početku dok si pripremao zemlju .

prehranjivanje je ozbiljniji problem od prezaljevanja pa pazi i na to . nisam ni ja jos stigao full istraziti ovaj site , ali sigurno se o tome ovdje već pisalo i govorilo pa pogledaj .

evo ovo ti je onako uvodno sta ja mislim . opet ti kazem : svaka cast za box , lijepo napravljeno .

sretno ! pozdrav .
M_wEeDmAn_88 is offline   Reply With Quote