View Single Post
Old 01-02-2008, 19:31   #129
EXARP
God's busy,may I help you

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Quote:
Originally Posted by RedSh View Post
zeljela bi nabaviti salviu, sto da ne, samo mi je mrsko to narucivat pa spasavat nakon putovanja...
Ali to i jeste ono najluđe. Ona bez problema preživi i 10-15 dana u paketu, u pošti, po putu itd. Vidija san slike koje su slali ljudi iz Brazila, nakon šta su primili paket. I oporavi se ona bez nekih velikih problema. Al onda nastanu problemi. Malko je prezahtjevna, tj. nije prezahtjevna, nego jednostavno traži TOČNO određene uvjete.

@wannnabeshaman1: stavit ću je u kupaonicu tamo je bar tropska klima iako sumnjam da ću uopće nabavit
To je jedan od prijedloga za najbolje misto u kući dio bi mogala rast super, jer voli visoku vlažnost

@Šaman Šandor: Neznam kak će ti bit žvakat ja probo mal ovak da probam kaki je okus i nije baš ugodno mogu misliti kak je u većim količinama ali to je bilo suho lišće možda je s svježim drugačiije

Svježe je još gore za žvakanje. Dosta je gorka. Al, sa suhim lišćem je bolji okus jer kroz sušenje neke se gorke tvari raspadnu.
Suvo lišće, ali cilo jer je sa mrvljnin teško radit, se pomoči u hladnu vodu nekih 10 minuta. Izvadi ga se kad se dobro rehidrira, ai voda odnese nešto klorofila i "gadosti" iz lista. Onako mokre listove se smota u male valjčiće, stavi ih se u usta pod jecik i lagano stiščući vilicu se cidi "sok" i nastoji ga se zadržat ispod jezika. Nakon 10-ak minuta, ovaj se quid ispljune i zamini novin.
Kad se osjete prvi znaci može se prestat sa žvakanjem jer treba računat da je taj prvi efekt uzrokovan onim 1. quidom, a ko ste več na 3. onda je k+lako zamislit šta će bit za nekih 10-15cminuta. Osin ako beš ne želiš odripovat na levele više od 3. (L level)

Radija san i alkoholnu tinkturu, koja se ulije pod jezik i drži. Ali san sve ispljuca i ima minimalne efekte jer mi je alkohol (i inače ga mrzin; on mi je samo jedno od otapala za extrakcije ) progriza i usne i obraze a ispod jezika.....
Svaka čast ko može, ja nemogu. Takođe san čita i neke reporte u kojima su ljudi stavljali 5X ili više extrakte direktno pod jezik u npr. kesici od čaja. Ali izvještaji su kontroverzni jer je salvinorin tvrdoglava supstanca i teško topiva u večini ovih otapala naših svagdašnjih (osin acetona) a uglavnom je netopiv. Tako da tolika koncetracija salvinorina se teško topi u pljuvački, a stime i teže "probija" kroz mukusnu membranu.
Neznan, trebalo bi provat.

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK

Last edited by EXARP; 01-02-2008 at 21:42.
EXARP is offline   Reply With Quote