oko izbornih rezultata ... ništa ne nastaje preko noći.
Quote:
Tako da je gotove nemoguce u izbornoj jedinici od oko 350 000 ljudi, a u kojo izađe nesto vise od 50-ah posto, skupit potrebnih 5% za jedan mandat...
Mislim da ste shvtili sta zelim objasnit:)...
|
u ovom slučaju 5% je manje od 10 000 ljudi ... AM na svom kontu ima oko 3 500 sa područja Rijeke i uže okolice... cijelu stvar treba samo nadograditi
Evo ja ću reć samo za Rijeku. Na lokalnim izborima koji su bili 3 mjeseca nakon službenog osnivanja AM (dakle nova nepoznata stranka) sa kampanjom od 700 kuna i pun k... dobre volje je prva stranka ispod 5%. ( nešto preko 2 000 glasova u gradu, u županiji je to došlo na 3 200) Poprilično dobro za prve izbore .
Na tim istim izborima fali joj 100 glasova u Opatiji da uđe u gradsko vijeće. U Lovranu pak dobiva 10% i dobiva vijećnika a sa još samo 10 glasova bi dobila i drugog. Nakon toga kreće serija mjesnih izbora di AM prolazi di god se pojavi 15ak odbora (pričamo o Rijeci, Opatiji i Lovranu) a u Opatiji u jednom mjesnom odboru pobjeđuje tamo dominantan IDS i osvaja vlast.
I sve to sve sa 500 kn promiđbe ( kpoiranje letaka i malo razgovora sa ljudima)
Ideja ovog posta nije da se dokaže da je AM nešto fantastično već da se može ako se hoće, ako se ima volje i ako se želi raditi
Na ovim parlamentarnim izborima AM dobiva 1% što je poprilično dobar rezultat s obzirom da 8 izborna jedinica uključuje istarsku županiju gdje AM nema nit jedan jedini ogranak i objektivno govoreći je nepoznata + opatiju i rijeku bez ostatka Primorsko goranske
iskreno i bez neke reklame, 5% nije tako daleko i nisu potrebne silne pare već dobra terenska pokrivenost. Čisto primjera radi iza HSU-a na izborima 2003-e nije stajala hrpa para nego razgranata mreža umirovljeničkih organizacija povezana u Maticu umirovljenika koja je mobilizirala penzionere da glasaju.
Sad zamislite kad bi se uspostavila Matica marica :) koja bi okupljala pljugere i sve ljude za legalizaciju, kad bi se umrežile udruge mladih oko neke politike za mlade, kad bi se još nekoliko tako interesnih organizacija povezale konačan rezultat nebi morao biti Akcija mladih nego samo "Akcija" , odnosno mogao bi se i izgubiti pridjev mladi ukoliko većini to zvuči loše ali to su koraci.
Kad bi recimo AM imala takvu mrežu čiji dio bi bila i ovj pljugerski comunity 5% nebi bio tako daleko.
Mi vutraši trebamo organizirati svoju "maticu" povezati se sa sličnim ljudima pa na kraju krajeva i sa AM-om (ukoliko se slažete sa bozgovim prethodnim postom koji je gotovo identičan idejama AM-a), mobilizirati ekipu, prijatelje, rođake, susjede i "širiti dobre vibracije" :) i vjerujte mi da je volja bitnija od para