moj mix grow :-)
pozdrav svim vutroljupcima!!!!
ovako...
imo sam do sad 2 grow-a bez i jednog problema...
sad sljedi treci....
za pocetak box: cosak prostorije velicine 90cm siroko,80 duboko i 170 cm visoko,mat bijele boje
oprema: 1 hps od 400w
4 pc kulera od oko 8cm promjera
1 kuler iz auta(onaj od kilera)
1 veliki osc. ventilator za cirkulaciju(da mi djecica plesu)
1 karbonski filter
1 termometar
1 tajmer
planiram sad jos kupit ph metar i hidrometar.......
zemlja mi je mix od: oko 60% crnog humusa,30% supstrata za cvjece i 10%stiropol
on nutrienata cu koristit: od hesi-a-----wortel,tnt complex,fosfor,supervit..
od b cuzz-a pk 13/14,bud bild tabz(one tablete za pumpanje vrhova)
slobodno se nadovezete sto bi mi jos moglo zatrebat.... :-)
a sad biljcice:
imam ih za sada 15(svaka ima dovoljno mjesta) od kojih: 4 -4ways-a.....sjemenke sam uzo iz hemija od proslog grow-a
6-NLX-a.....njih sam uzo s aliena
5-neki skunk koj je bio u djiru(zovem ga ludi fruti) i ima nevjerojatan slatkasti miris i okusa(nekako mi vuce na marelice)
ova 4 4ways-a su posadjena 20.11. krenula su ljepo al se nakon tjedan dana pojavi problem----neke su pocele zutit na donjim listovima a neke sivit i uvijat se prema gore...
dodao sam malo wortel-a(1.5ml),tnt complex-a(1.5ml) i supervit-a(oko pola kapi-ne pitajte me kako sam uspio stavit samo pola kapi) u litru vode i s time zalio....full malo....njih sam prije 2 dana presadio u vece tegle(4l)
sirenje tog zutila i sivila je prestalo i nadam se da se nece ponovit.....
za sada nastavljaju.....
ovih 6 NLX-a pice ko ludi....posadjeni su tjedan dana poslje 4ways-a(27.11.) a sad su vec skoro pa duplo veci.....prije 2 dana sam ih isto presadio u vece tegle(4l)...njih sam isto full malo zalio sa onim mix-om nutrienata koj sam gore naveo.....
a ovih 5 ludih frutia idu naj slabije(tek prvi rebrasti listovi)......posadjeni su pet dana poslje NLX-a(2.12.).....jos uvjek u malim teglama......njih zaljevam obicnom vodom.............ne pokazuju nikakve znakove "bolesti".....
idu polako ali sigurno...... :-)
jos 5 hashberry-a danas ide u zemlju.....molim se za njih.....
a sad:
ovako,planiram radit scrog metodu....
zanima me od kojeg materjala napravit mrezu i kako slozit opcenito tu konstrukciju a da se da nesmetano zaljevat i tako to....
dali da postavljam mrezu prije ili tek nakon sto utvrdim spol biljki?
kolko da ih pustim u visinu prije nego ih prebacim na 12/12?
jel istina da je najbolje pobrat vrhove kad se pojave prvi zuti trikomi?
ako ne kad je?
zbunilo me gro razlicitih tekstova-neki kazu kad 70% dlacica pocrveni-posmedji neki kad se pojave prvi zuti trikomi(tad su vec sve dlacice crvene-smedje)...
do sad sam brao kad su 80% dlacica bile crvene-smedje....
svi savjeti i sva iskustva su dobrodosla......
molim Vas pomozite mi da sto "bezbolnije" prodjem ovaj grow.....
slike cu stavit za par dana kad osposobim fotic.....
unapred hvala
Vas hashberryboy
|