View Single Post
Old 12-09-2007, 09:44   #46
bozga

bozga's Avatar

Registrovan: Jul 2007
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Kako smatram da ću se jednog dana profesionalno baviti medijskim ili političkim radom, osobito me zanima tema marihuane jer mislim da je to bitna stvar.

Prije svega, borba za legalizaciju je borba protiv demagogije i indoktrinacije; to je borba za tolerantnost, za slobodu pojedinca i za razvoj zajednice.

Veselim se činjenici da ulaskom u EU i ukidanjem granica (Schengen) pojedinac će moći putovati do Amsterdama i vratiti se natrag bez ikakvih graničnih kontroli.

Jedna od stvari kako bi bilo moguće legalizirati kanabis jest osnivanje političke stranke koja bi mogla ući u Sabor.

To je već moja ideja zadnjih nekoliko tjedana, ali osnivanje stranke kojoj legalizacija neće biti jedina stvar nego općenito poboljšanje života građana.

Od zagovaranja internetizacije kućanstava, socijalnih, edukacijskih, antikorupcijskih programa pa sve do kreiranja države kao društva znanja, turizma, zabave i tolerancije.

Aktivno sam pratio izbore i naučio dosta toga o demokraciji u nas.
Da se osnuje jedna prava liberalna stranka koja bi se sastojala od intelektialaca, aktivista, mladih od 18-30 godina i nadasve, nekorumpiranih i ne-lakomih ljudi bilo bi vrlo lako temu legalizacije staviti na dnevni red.

Za to sve treba lova tako da bi trebalo napraviti pravi fundraising, privući i ekonomiste koji bi mogli namaknuti lovu za kampanju i dati ljudima do znanja da postoji nova opcija u njihovim životima.
Pročistiti političku scenu i dokazati kriminalne radnje trenutnih političara, a pritom ostati živ i u političkom i fizičkom smislu.

Naravno, cijela ideja ne bi prošla ako bi se na prvo mjesto stavljala legalizacija marihuane jer bi ostale stranke to vrlo lako iskoristile njima u korist.

Trebalo bi doći do prave revolucije i pridobiti mlade ljude za sebe. Umjesto da glasaju za SDP, neka glasaju za drugu opciju.
Trebalo bi napraviti pametnu kampanju i preoteti glasove velikim strankama. To je težak zadatak, ali nije neostvariv.

Internet ima puno potencijala i nije skup. Također, ako se u cijelu ideju ulazi hrabro i rezolutno, korak po korak cijela stvar bi mogla profunkcionirati. Zamislite samo kakvi su zločinci u povijesti svijeta dolazili na vlast i to s kakvim idejama...

U takvom pothvatu - pokretu bi trebala postojati kozezija, povjerenje i puno puno rada.

No eto, to je samo jedna od mojih ideja, a meni je kanabis već legalan jer slobodno pušim u svom privatnom prostoru i nikome ne smetam. Ponekad i zapalim frulu dok hodam ulicom ili u bircu punom ljudi. Naravno, smotat ću si malu frulu, a ne paradirati s nekom velikom koja će se osjetit u pola kvarta.
Meni osobno to više nije problem jer sam se prilagodio sistemu. Volio bih da ima više meni sličnih, a ne da ih ikad ulovi murija...

Primijetio sam da čak i ljudi na ovom forumu puno razmišljaju, a ništa ne poduzimaju i da zapravo nisu tolerantni već više samodopadni groweri, pušači ili sl. To je samo moj dojam... Ipak, želim da se čuvate i pamet u glavu.

Boz