View Single Post
Old 12-09-2007, 08:27   #128
bozga

bozga's Avatar

Registrovan: Jul 2007
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 2 Puta u 2 Tema

Quote:
Originally Posted by Cutki View Post
avion ti je vise manje 1800kn
bus ne bi preporucio
vlak je vise manje 1400kn

hosteli variraju od vremena u kojem ides,
naravno kad je sezona skuplji su,
cca 25+€ / dan

dzeparac potreban je cca 35€ / dan,
to ukljucuje - 10€ hrana,
10€ cuga po coffee shopovima
i ostalo..

recimo, put avionom od 26.12 - 2.1.
kosta cca 750€

zabavite se, kad ja nemogu :(
@ Cutki - molim te, ne piši gluposti kad ne znaš kako se putuje.
Kad netko počne pisati ovakve gluposti popizdim.

Kao prvo, avionska karta može koštati svega 2€ ako si dovoljno informiran.
2005. godine sam platio povratnu kartu iz ZG do Madrida svega 4 € s uključenim taksama (putovao sam preko Kolna i za svaki let platio 1€); letio sam Germanwingsom.

Pretplatite se na newsletter jeftinih avio kompanija!

Iz ZG se Germanwingsom može putovati za siću, također ima i TUIfly koji leti sa Krka za Koln i cijelo vrijeme imaju akcije. Od 1€ do nekih 10ak eura (takse uključene).

Iz Kolna se može putovati brzim vlakom Intercity Express (stvarno brz +300km/h) i u Amsterdamu si za svega 2h i 30min.
Kartu treba kupiti preko bahn.de po tarifi Europa Spezial za 38€ povratna.
Znači, put za Amsterdam može koštati svega 40€.

U Amsterdamu ima Stayokay hostel koji je stvarno super, čist, nov itd. z svega 10€ dnevno ako se dovoljno unaprijed rezervira.

Po toj računici, za 100€ je moguće organizirati put i smještaj za 4-5 dana. Za tamo je dovoljno još 200€.

Kad sam ja bio potrošio sam ukupno 350€ za 3 noćenja, a sve sam to na brzinu organizirao i da ne spominjem da sam kartu za vlak platio 100€ i avio 25€, a hostel 50€.
Vjerujem da ću iduće ljeto ponovo tamo, ali ovaj put ću biti pametniji i organiziraniji.

Amsterdam je mrak.
Peace.
Boz