Quote:
|
Originally Posted by hemicar
zeleo bih da se slozim da ce ova civilizacija kao takva doziveti skori kraj.iako mnogi misle da je ova civilizacija u usponu ona je ustvari u slobodnom padu naruseni su svi zakoni prirode a kad se neki zakon prekrsi stigne te kazna na ovaj ili onaj nacin
|
Meni se cini da se stvari bas i ne menjaju mnogo ni na gore ni na losije tj. ja bih izneo stav da istorija i ne postoji u tom kontinualnom smislu....
Kao ok ima mnogo vise ljudi danas nego pre sto godina, i nego pre hiljadu godina ali ima isto tako mnogo vise hrane, novca i resursa te je broj gladnih, bolesnih, i nesrecni otprilike isti... cini mi se da se samo pakovanje menja dok sustina ostaje ista... Mislim covek je i danas kao i u antici progonjen istim sumnjama, pitanjima i emocijama, jos uvek nije pobedio destruktivne nagone u sebi, samo je promenio nacin ubijanja... Kapiram da kao sto idemo ka globalizaciji u jednom trenutku cemo krenuti ka antiglobalizaciji tj. usitnjavanju onoga sto smo suvise ukrupnili... I jos poslednja stvar, znanje... danas je coveku ono mnogo dostupnije i ima ga "vise" ali s obziro da je mozak bombardovam milionima informacija dnevno on ima mehanizme koji brisu nebitne stvari i ne samo nebitne, vecina ode u nepovrat... Tako da covek opet nije mnogo obrazovaniji nego sto je nekada bio, a i ako jeste ocigledno nije mudriji a cemu znanje ako ga ne nedogradis i od informacije stvoris stav... Dakle nema kuge ali ima side, nema ropstva ali ima diskrimincije i "mirovnih" intervencija... samo se pakovanje menja