Ko što ti reče Torca, neonke je tesko održavati i mogu na početku (i sa klonovima) znači sami početak, kasnije već neće moći... a najbolja varijanta je što se mene tiče da kupiš MH 400W i naravno prigušnicu, i dok radiš vegetaciju, skupiš za HPS lampu, i samo je zamjeniš... to je najbolje i najisplativije/po učinku ... jer kad skontaš, ne znam kolika je cijena ovih štednih, al' bi ti za 2 (3max) trebalo 4 komada... eh skontaj da je MH od 400W oko 20€ (19-21€) i naravno prigušnicu svakako moraš kupiti (kako god okreneš....) tako da ti je ovo najbolja varijanta....
Strpi se dok ne skupiš za MH lampu (400W) i prigušnicu isto, i onda počni grow, za to vrijeme sigurno ćeš skupiti još 20-tak € za HPS sa kojom će ti faza cvjetanja ići....
Mislim da je to najbolje rješenje.... Ne treba žuriti, bolje se strpi i kupi ovo (ako si pravo slab sa lovom) uglavnom prigušnicu računaj oko 40-40€ ......
Jedino ako misliš samo jedan grow uraditi.... aaa ako uzmeš ovo gore, vjeruj kako će ti biti drago kad budeš radio drugi grow....
Ovo je moje mišljenje, naravno uvijek preostaje varijanta sa štednim sijalicama...
veoma dobre rezultate sa njima se može postići....(vegetiranje...)

Contact me at: koki [at] vutra [dot] org
|