View Single Post
Old 12-03-2007, 17:00   #101
RedSh
Trip Long And Prosper

RedSh's Avatar

Registrovan: Aug 2006
Pohvalio Puta:: 1
Pohvaljen 11 Puta u 9 Tema

@lover

ja sam i sa manje bijelog otvarala posudu pa je raslo sve bez problema. mozes komotno to otvoriti ako vidis da ne napreduje nesto drasticno u zadnjih par dana.
savjet: oblozi stjenke i dno posude sa aluminijskom folijom prije nego izlozis posudu na svjetlo. posto je posuda prozirna pocet ce ti gljive rasti sa strane i od dna prema van uz stjenke a to je bezveze i moze dovest do kontaminacije ako skuzis gljivu na dnu koja raste a ne mozes do nje doci da je izvadis. cijelu posudu fino omotaj folijom tako da svjetlo dolazi samo od gore i na taj nacin ces izbjeci sranje :)))

@svemirac

Ono sto si ti opisao je OVERLAY, nazalost...

Overlay je gust rast micelija koji prekrije povrsinu casinga i ne daje ili daje vrlo malo PINheadova (glavica). Do overleya dolazi radi suhog casinga, visokog stupnja ugljičnog dioksida (CO2) i niskog stupnja vlage.

dakle nije da imas previse vlage, imas je premalo...

nije mi se to nikada desilo pa ne znam jel ima spasa tome ali cinjenica je da ako i izadu glavice izaci ce ih puno i ostat ce na tome najvjerojatnije i nes moci nista sa time. pusti sve i nadaj se najboljem,. spasa bas i nema... nazalost. sada znas za drugi put...