View Single Post
Old 11-16-2007, 17:15   #2
Narquila

Narquila's Avatar

Registrovan: Feb 2007
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 1 Puta u 1 Tema

Quote:
Originally Posted by s.t.a.r.s. View Post
POZDRAV DRUGARI!

1. Rastvaranje thc-a u alkoholu.
Obzirom da sam pravim svoj alkohol (jabuka 65-67%), mislio sam da napravim neki oblik plemenitog pica.... jabukasinthe... Prosli put sam u flasu izvrsne jabuke ubacio isto tako izvrstan head i ostavio par dana...ponekad muckao....al posle smo je ortak i ja skinuli i nije bilo nikakve razlike u odnosu na ostale boce koje smo kasnije isto skinuli....
Sta se desava.....? zar se nije trebao rastvorti taj sjajni head i napravti kraljevsku rakiju?
Moze li se ova ideja o plemenitom picu sprovesti u djelo il sam se z...o u prorracunu?

Tacno je da se thc rastvara u etanolu.Naravno da ce se brze rastvorit u 100% etanolu nego u rakiji koja sadrzi oko 40-50%etanola(eto ti kazes da tvoja 65% odlicno)
E sad da bi se to rastvorilo kako treba i dobio nekakav rad
Moras u flasu sa rakijom ubacit travu(znaci trhove bezz sjemenja i granja) i po mogucnosti sto vise trave i to fino zatvorit i drzat par dana u mraku i treba promuckat ponekad.Kad to uradis; na pec,sporet bilo stavi lonac, tavu bilo sta i tu stavi vodu(ne do vrha nego jednu cetvrtinu visine lonca naspi vode);kad se voda pocne zagrijavat stavi flasu u lonac i pusti da se to grije 3 il 4 sata...i onda fino kulturno flasu stavis u frizider da se osladi i pijes kad te volja)
E to upravo treba uraditi da bi se sva kolicina thc-a rastvorila jer povecevanjem temperature povecava se i rastopljivost zato i nekad kad se pravi takvo pice ne bude sa jakim high-em jer se ne rastopi dovoljno)
Nadam se da sam ti pomogao
p.s. ovo sa loncem i vodom to je isti postupak kao i kad se tegle zimnice zagrijavaju

Last edited by Narquila; 11-16-2007 at 17:20.
Narquila is offline   Reply With Quote