View Single Post
Old 11-15-2007, 23:30   #29
EXARP
Spirit of Air

EXARP's Avatar

Registrovan: Dec 2006
Pohvalio Puta:: 7
Pohvaljen 4 Puta u 4 Tema

Quote:
Originally Posted by skullarian View Post
Psylocubin (aktivna sostojka) je jako osetliv na oksidaciju (od toga polomena pecurka ima plavu boju) . tako da pri sushenje mali deo uvek oksidira ...
Tako da kad jedes sveze probaj da sto duze zvaces u usta ( imace jaci efekat).
... normalo nisam ja expert u pecurke , tako da ovo je samo moje mislenje i nemora da bude tacno....
Psylocubun?!?!?!?!

Psylocibin nije toliko osjetljiv na temperaturu. Psylocibin je fosforni ester psylocina, i ta kombinacija ga čini stabilnijim prema temperaturi, oksidaciji itd. Psylocibin se u tijelu trenutno, hidrolizom uz pomoć legendarne MAO razgradi na psilocin da bi djelovao.

Problem je s psyilocinom; e on je više nego podložan oxidaciji i jako se brzo raspada, npr sušenjem, kuhanjem itd. Zato su friške gljive "jače" od suhih.
Kod kuhanja čaja, trebalo bi ODMAH staviti kiselinu u vodu u kojoj se gljive kuhaju jer na taj način dobar dio psilocina neće se raspast već će ko i psilocibin reagirati sa kiselinom tvoreći psylocibinske soli. Psylocibin i psylocin su, kao i svi ostali alkaloidi, bazične tvari (lužine) pa zato sa kiselinama tvore soli koje su topive u vodi.

Psilocin nije topiv u vodi, psilocybion je sam po sebi topiv u vreloj vodi i to je metoda koju i sam tata Shulgin preporučuje za izolaciju psilocibina u lab. uvjetima.

Takodje, postoji metoda za extrakciju gljiva pomoću alkohola (96% a more i manje) kojom se može doći do finih kristala. Neprobah, al je u planu; jednog dana ;)

E, by the way, postoji način da se psilocibin NERAZGRADI u tijelu, već da onako, kompletan, dospije u mozak. Ovakav trip je daleko jači, dublji i duhovniji; ali nebi preporučija neiskusnima da se igraju s time. Na ovaj način, 1,5-2 g gljiva "udarta" ko 3-4 grama (ako ne i više). Nakon šta san proba ovu metodu, ona je moj definitivni izbor.
Bila bi to Psyilohuasca

Znan da ih niko nevoli, znam da ih je ponekad užitak kršit, ali svejedno...PROČITAJ PRAVILNIK
EXARP is offline   Reply With Quote