Svježe su (naravno, jer kako bi se gljive sušenjem mogle pojačati?) nešto jače jer još sadržavaju i psilocin, koji posli 'izlapi' i ostane samo psilocibin koji je nešto stabilniji. Psilocibin se inače u tijelu raspada prvo u psilo
cin pa dalje. Zanimljivo da su se i meni, kao veoma mladoj (možda i mlađoj:D), suhe činile jače - vjerojatno zbog ovog što ti, Brainchip, i sam veliš, "mislis da su suhe jace jer ti treba manje grama za isti efekt" ...
A zato što su gadne za ist onako - nisu ni meni bile gadne ni prvi, ni peti put, no kako vrijeme prolazi, moj želudac - a i još neki želuci čije vlasnike poznajem

i koji imaju slične probleme - su svakim 'putovanjem' sve osjetljiviji na razne biljne divote/gadosti koje u njih trpamo. Jes' da su u usporedbi s Juremom gljive još 'ko mačja guuuza', ali svejedno je po meni, da se čovik ne muči s onim divnim-gljivnim mirisima i okusima - najbolji način (iza ekstrakcije, naravno ;)) za unijet u se psilocibin - skuvat čajče od njih - bude čaj 'ko duuša' :D a dušu je dao i za unos većih količina u tijelo - lakše je valjda par puta gucnut, nego sažvakat po pijata žilavih smrdljivih vlakana (oprostite, gljivice drage) ... brrrffff
Uzmu se svježe - il bilo kakve, al najpraktičnije još u mlincu samljevene, suhe gljive - recimo na 2 porcije za 2 čovika se stavi kuhat 2 (srednje) šalice vode (plus po prsta vode za lonac tj. ono što će isparit u 15 min) - kad se počnu javljati mali mjehurići na dnu lonca doda se 1 cijeli veliki limun, i prah od gljiva (modre će gljive, btw, u limunastoj vodi, odma poblijedit nazad u svijetlu žuto/smeđu, i sve skupa će malo ohladit vodu, a to je ono što nam treba) - i smanji se na skroz tiho, samo da se moči/lagano kuhucka - 15tak min. Makne se s vatre i doda 2 kesice čaja od mente, ili po želji nekog koji volite i koji će vam pokrit okus psilociba. Mi smo mislili da naranča/cimet solidno pokriva, dok nismo probali mentu. Nakon 7-8 minuta čaj je spreman, iscijedite dobro kroz papirnati ili improvizirani pamučni filter (ili gustu krpu) ove kesice mente što ste bacili unutra za začin i te mrvice od gljiva - i bacite ih lipo ća (sretni da ih ne morate gutati), u čaj dodajte meda (dok je vruć, da vam ne padne na dno i zgadi život krozzadnje gutljaje) koliko volite - jer i on briše okus gljiva ... i eto - u 5 gutljaja ste uspjeli 'riješit' cijeli obred i izbjegli žvakanje gumaste slame i većinu okusa and gadosti
Make sure da ste prije čaja obavili sve što ste imali, prije nego vas spopadnu mrežice i šare :)) - jer čaj diže ODMAH
Akste slučajno skuvali čaj od gljiva i stavili u njega med pa se predomislili u vezi 3pa, il ga ipak popijte odmah, tj. što prije, il ga bacite - al ga nemojte ostavljat za sutra jer - moj mačak je isto tako jedanput bija skuva čaj pa se predomislija i stavija ga u frižider do sutra, pa je sutra kad ga je popija bija em gadan da ne more bit gadniji, em su enzimi iz meda poili 90% psilocibina tako da nije ositija niš posebno osim grčeva u želucu
Ako enzimi iz meda, u čaju, ovako žderu psilocibin, ne znam je li dobra ideja 'konzervirat' suhe mljevene gljive u medu (bez čaja) - to je i naš mačak tija napravit al nakon tog čaja se - kako mi je upravo u povjerenju zamnjaukao - više tim ne bi igrao