Evo , ja probao prekjucer, po "petrijevoj proceduri" s a erowida, a koju copypastaju po cijelom internetu.
Kozice sa zutim mesom ispod njih sam osusio i dobio 5g ... u jogurtu su bile sasvim fine.
Nije bilo nikakvog spektakularnog efekta osim osjecaja smirenosti , lagane i diskretne ugode. .... malo titranje osjecam jos i sada, a pojacalo se jucer poslijepodne kad sam bio u sumi - ko da ga je ambijent potencirao. Da je bilo 3-4 puta jace, vjerojatno bi cak i pjevao i skakutao
Nisam pusio ganju kako se preporucuje, ali nije bilo nikakve mucnine. Slicno je bilo i lani, kad smo troje uzeli po 3g, samo sto smo se napusili.
Inace, nikad ih nisam vidio da rastu prije kraja ix mjeseca , ali ovdje kod mene ih nema bas nesto puno. Trazio sam ih po ljetu - bilo je par pljuskova , ali u toj sumi nista sve do proslog tjedna, a inace rastu tamo.
Metoda s pecnicom izgleda da nije idealna i da sam ih prepekao. Temperaturni raspon koji se spominje da je potreban za reakciju je dosta mali, a pecnica je ipak grub instrument.
Izgleda da treba radit s termometrom i cijelo vrijeme pazit i otvarat -zatvarat vrata po potrebi i reguirat gumb.
Takodjer, izgleda da stariji primjerak (kad klobuk postane udubljen) manje znoji za vrijeme pecenja i ne gubi gotovo nista tekucine ako ga se cesto okrece.
Nego, zanima me kako bi bilo skuhat juhu od svjezih ...isto sa pazljivom regulacijom teperature ???
Ova san pedrova procedura sa vise "spiritualnom" konotacijom mi je nekako primamljivija od kemicarske .... samo jos za sada neznam za 7 nalazista