View Single Post
Old 09-23-2007, 22:29   #100
doors_of_perception
Grize zube

doors_of_perception's Avatar

Registrovan: Oct 2005
Pohvalio Puta:: 0
Pohvaljen 0 Puta u 0 Tema

Ajmo reć da ima nekoliko načina preparacije:

ČAJ ...dobra metoda za sve stvari, ali moraš znat da vrućina kipuće vode ipak uništava neke spojeve...al nisam primjetio da je uništila ništa značajno... mala količina tu već udara, zdravije, jedino šta je okus ogavan i nemožeš ga prikrit, a ako ćeš pit na silu i sa svakim gutom skoro rigat, skoro pa da i možeš očekivat da ćeš kanije sigurno izrigat se koliko si dug i težak... okus gljiva suhih u čaju je ogavan!!! Kakve bi bile polu-sirove, ne znam, sigurno bolje i to bi se već dalo...

"POLU-SIROVE" ...stavio sam pod navodnike polu sirove, jer radi se o sljedećem: ta metoda ti je u 1. str topica i opisuje je san pedro! Pročitaj ju nakon šta ti ju ja ukratko prepričam... nabereš 7 gljiva sa 7 različitih destinacija/područja (zašto? o tome sam pisao na jednoj od stranica ovog topica), idealno bi bilo ritualno sa drvenim nožem (metalnim nikako!), i ostaviš ih u nekoj posudi (ne metalnoj!) ispod pamučne krpe da odstoje 3 dana... u tih tri dana, dolazi do procesa pretvaranja iboteinske kiseline u muskarin (iako, ne znam pod kojim postotkom, pošto u sobnoj temperaturi nema veće topline koja inače služi da se taj kemijski proces i odvija) i nakon toga spremen su za upotrebu na sljedeći način: od svake uzmeš komad i pojedeš ga dok ti se ne prevori u kašu u stima. Na taj način, enzimi u slini će ti najviše razgraditi gljivu, imat ćeš manje problema u želucu, lakše će doći do probave, doći će i dok sublingualne apsorpcije spojeva itd. NE JEST CIJELE GLJIVE ILI 1 CIJELU! SAMO KOMAD OD SVAKE I TO ZA PRVI PUT, 7 RAZLIČITIH KOMADA SA 7 RAZL. PODRUČJA! (ne tipa sa drugih krajeva hrvatske:), već npr. udaljene po 100tinjak metara il sl.)

U PEĆNICI ... to pogledaj na netu, ne znam ti točno temperature i vrijeme, al radi se o tome da staviš sirove ubrane gljive na pleh u pećnicu, pečeš ih kratko vrijeme... dokle one puštaju svoj sok, koji ne dopustiš da propadne već ga non stop vraćaš na gljivu i zaljevaš po njoj) Zašto pećnica pitaš se? Zbog temperature koja pretvara loš spoj iboteinsku kiselinu (koja uzrokuje smrt, mučninu, kvarenje tripa) u psihoaktivni korisni muskarin.

SUŠENJE NA SUNCU ...ovo je najlakša metoda... trebat će ti nekih 5-6 dana da se osuše, okus je grozan i baca na teško riganje (kako nakraju mnogo put i završi). Problem kod ove metode je konzumacija, tj. unos u tijelo, jer samo tako ih ne možeš pojest jer ćeš se odmah izrigat, a nemoguće je samljet npr. 7-8 grama gljiva pa to ubacit u pol litre banana-shakea, jer želudac mora biti prazan, a pola litre tekućine i sadržaja će samo bit razlog zbog kojeg češ se izrigat, jer kad želudac počne grčit, sve šta je u njemu, letit će van! Konzumiranje suhih je dosta zeznuto, a njih u takvom obliku nakraju najviše i imaš... Ali, pogledaj soluciju koju ću sad navest, može biti primjenjena i kod suhih i kod sirovih -->

SA KISELINOM/VINOM ... možeš ih ostavit par minuta u octu, limunskoj kiselini ili vinu... okus će se izmijeniti, malčica te kiseline će i pomoći, ALI! ne uz to i to pit u šta se umakalo! Želudac je najbolje kad je potpuno prazan!

Evo, ti pogledaj koja ti najbolje odgovara pa javi iskustva:)