Quote:
Originally Posted by wannabeshaman1
ja sam prilično siguran da od bufeina dobiješ halove...
s obzirom da je prilično jak otrov
a i vodio sam diskusiju sa nastavnicom biologije kad je ova tema bila još nova
|
Bufotenin nije otrov. Bufotenin je izuzetno jak entheogen. Jači i močnioji i od "cara" DMT-a. Bufoteninu su dali ime "bufotenin" jer je to jedino misto di je bija otkriven. Dok nije otkriven u višem bilju, npr. Anaedantheri spp.
Bufotenin, ovisno u kojem je kemiojskom izdanju, može biti jako neugodan pa do efekta moćnijeg i dubljeg od DMT-a.
Snuffovi u J. Americi su stariji od Ayahuasce. A svi se, osim Virole, temelje na Bufoteninu. Ali da bi bufotenin bio takav kako ga opisah, treba ga znat pripremit...a to je shamanska tajna koja je, ipak, nedavno izašla u javnost.
Fasciniralo me kako su ti indijanci (ili TKO im je) otkrili mehanizam Ayahuasce; al OK, sinjali su jaguara da papa Banisteriju vidili efekte, pa mačlo pomalo dodali P. viridis i ostale dodatke. OK, iako je i ovo malko "fantastično".
Ali kako su indiosi "otkrili" da stanovite sjemenke kad se pomišaju sa TOČNO određenom tvari, samo s njom i nijednom drugom!!!-stvore jedan izvrstan entheogen, uklone mu sve one neugoden efekte (a bome su dosta neugodene, osobito neiskusnima) tipa stezanje u mišićima, neka vrsta pritiska u glavi, "prebrijanost" energijom i halovima, i da to pretvore u snuff za šmrkanje-e to mi nije jasno! Nisu imali nikakv primjer u životinjskom sviojetu koji bi se bavija, doslovno, kemijom.
Bufotenin iznimno poštujem. Poštujem ga do te mjere da ga nebi tek tako "unija" u sebe. Premočna i "preentheogena" je to supstanca.
I stvara cjelovečernji program: 1 sat IZNIMNIH vizija, sličnih DMT-u i psilocinu al na drugi način i intezinijih. Sat vremena rekapitulacije doživljaja i onda 2 - 3 sata izvrsnog raspoloženja i kozmičke povezanosti. San je izvrstan nakon Bufotenina a buđenje sveže i energično. Al netreba zato lizat žabe ;)